Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Κυβέρνηση» εφαρμογής του συμβολαίου κατοχής"



Μενέλαος Γκίβαλος: «Κυβέρνηση» εφαρμογής του συμβολαίου κατοχήςanti-ntp: Άρθρο - γροθιά στο κατεστημένο

Του Μενέλαου Γκίβαλου
Φτάσαμε, λοιπόν, στο τελευταίο σκαλοπάτι του...
ευτελισμού και του δια συρμού των θεσμών της Δημοκρατίας: Οι δυνάστες-δανειστές και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα επέβαλαν τη δική τους κυβέρνηση στη χώρα. Τα κόμματα της διακυβέρνησης δεν αποτελούν παρά πολιτικά αθύρματα, μετατρέπονται σε εργαλεία χειραγώγησης, τα οποία χρησιμοποιούν...
ξένες δυνάμεις που επιβάλλουν και θεσμικά μια σύγχρονου τύπου κοινοβουλευτική δικτατορία στη χώρα.
Δεν υφίστανται πλέον τα κόμματα της διακυβέρνησης ως αυτόνομοι, ως διακριτοί πολιτικοί θεσμοί: Ενοποιούνται και συγχωνεύονται σε μια άμορφη αποϊδεολογικοποιημένη μάζα, μετατρέπονται σ’ ένα άθροισμα από πολιτικούς εντολοδόχους των δανειστών μας, που θα κληθούν να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες τους.
Η κυβέρνηση συνεργασίας, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δεν αποτελεί προϊόν εθνικής ανάγκης ή αδήριτης συγκυρίας. Είναι το προείκασμα, ο πολιτικός «αρραβώνας» της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Εάν και όποτε αυτές διενεργηθούν.
Δεν υπάρχει πια αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Α. Σαμαράς, που αποτελεί τον κεντρικό στόχο των μνημονιακών συμφερόντων εδώ και πολλούς μήνες, δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις και πολλαπλούς εκβιασμούς και παρέδωσε τα όπλα.
Το ΝΑΙ σε ΟΛΑ σηματοδοτεί τον πολιτικό «θάνατο» της ΝΔ και, ταυτόχρονα, την πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.
Αλυσοδεμένη η ελληνική κοινωνία, ευτελισμένο, αποδυναμωμένο το πολιτικό σύστημα βρίσκονται μπροστά σ’ έναν πρωτοφανή εκβιασμό, που μόνο κατακτητές έπειτα από πόλεμο θα επέβαλαν: Πρέπει να δεχτούμε την υπογραφή ενός κειμένου υποτελείας που αναγνωρίζει την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ακυρώνει στην πράξη το δημοκρατικό πολίτευμα, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει οικονομικά μέτρα που διαλύουν την οικονομική - παραγωγική δομή και οδηγούν το βιοτικό επίπεδο στη δεκαετία του 1950.
Μόνο τότε μας απείλησαν ότι θα πάρουμε την έκτη δόση και θα παραμείνουμε –ίσως έως την επόμενη δόση– στην Ευρωζώνη.
Ένα δεν έχει γίνει κατανοητό: Ενώ μας απειλούν με την de jure έξοδο από την Ευρωζώνη, Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ DE FACTO ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.
Ο Γ. Παπανδρέου, από επιτυχημένος διαμεσολαβητής για την εισβολή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, από αυθεντικός εκφραστής των εγχώριων συστημικών συμφερόντων, κατέληξε να μετατραπεί σε ΒΑΡΟΣ, σε ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ για τα συμφέροντα αυτά. Το «μεγάλο κόλπο» του δημοψηφίσματος απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους ότι έχει πια εξαντλήσει τα όρια του ρόλου που είχε αναλάβει.
Τώρα, όμως, που ο Γ. Παπανδρέου φεύγει, θα πρέπει να αποτραπεί κάθε απρόοπτο. Το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα της διακυβέρνησης θα πρέπει να υπογράψουν ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
Σε αυτό το διάστημα, το δημοκρατικό πολίτευμα θα υπάρχει και θα λειτουργεί μόνο εφόσον υποτάσσεται στους πολιτικούς και οικονομικούς όρους του «συμβολαίου κατοχής».
Σύμφωνα με το «συμβόλαιο» αυτό, δεν επιτρέπονται ούτε κυβερνητικές αποκλίσεις ούτε αντιπολιτευτικές διαφοροποιήσεις. Όσο για τη λαϊκή βούληση, τη λαϊκή ψήφο, αυτή θα εκφράζεται μόνο όταν το επιτρέπουν οι δυνάστες μας και οι εγχώριοι υποτελείς τους, ώστε να μην... διαταράσσεται το σύστημα...
Αυτό το ιστορικό δράμα ζούμε τις ημέρες αυτές. Προσπαθούν να μας φορέσουν ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ, να επιβάλουν εσαεί το καθεστώς μιας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, στο οποίο έχει ήδη ενσωματωθεί το ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικοί παραστάτες του, Γ. Καρατζαφέρης και Ντ. Μπακογιάννη. Η τελική προσπάθεια γινόταν για να κάνει το τελικό βήμα ο Α. Σαμαράς, που βρισκόταν ήδη με το ένα πόδι μέσα...
Η κυβέρνηση, έστω και έμμεσης συνεργασίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποβλέπει στο να καταστήσει ευθέως τη ΝΔ συνυπεύθυνη για τα όσα μας περιμένουν τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να «αποκαθαρθεί», χρησιμοποιώντας ως «πολιτικό πλυντήριο» τη ΝΔ, αφαιρώντας, μάλιστα, από τον Α. Σαμαρά και τα τελευταία του επιχειρήματα...
Τα κόμματα της διακυβέρνησης με τις επιλογές τους υπέγραψαν το «πιστοποιητικό θανάτου» της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας και άνοιξαν το δρόμο για την εγκατάσταση μιας μοντέρνας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, που θα εφαρμόζει τις εντολές των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων κατοχής... Η επιλογή του Λ. Παπαδήμου, άλλωστε, ως κατάλληλου πρωθυπουργικού διαμεσολαβητή έχει και συμβολικό - ιδεολογικό «στίγμα»: Οι τράπεζες «υπεράνω όλων». 
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο. Συγχαρητήρια. Ποιά είναι η άποψη του συντάκτη όμως για το τί πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Θα μας ενδιέφερε να την διαβάσουμε.

gvam44 είπε...

Αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα είναι η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
Δείτε εδώ την πρόταση
http://giorgos-vamvakousis.blogspot.com/2011/10/blog-post.html