Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Χειμώνας χωρίς πετρέλαιο- Σε απόγνωση οι βενζινοπώλες


Χωρίς στάλα πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται πως θα ξεχειμωνιάσουν φέτος χιλιάδες οικογένειες, καθώς... Χειμώνας χωρίς πετρέλαιο- Σε απόγνωση οι βενζινοπώλες σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με...
πετρέλαιο μειώθηκε τουλάχιστον στο μισό! «Η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης έπεσε κατά 50% συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές», λέει ο βενζινοπώλης Απ. Μπλέτσος στην «Ελευθεροτυπία». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πωλήσεις των βενζινοπωλών, μόλις το 10% των διαχειριστών αποφάσισαν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης και αυτοί ζητούν μικρές ποσότητες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων, Εμπόρων Καυσίμων) ορισμένοι καταναλωτές, φοβούμενοι το διπλασιασμό της τιμής, προέβλεψαν κι αγόρασαν πετρέλαιο τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τον κ. Μαυράκη, η σοβαρή πτώση στην κατανάλωση περνάει στην πραγματική οικονομία και τα έσοδα του κράτους. Ετσι, τα κεφάλαια που διακινούνται δεν μπορούν να στηρίξουν τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με στοιχεία των ενώσεων πρατηριούχων, πανελλαδικά έκλεισαν ήδη 1.200 βενζινάδικα ενώ το 2011 υπολογίζουν ότι θα κλείσουν κι άλλα 1.000. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία των διυλιστηρίων, η γενικότερη πτώση της αγοράς καυσίμων κυμαίνεται στο 30%. Ο κ. Μαυράκης λέει ότι πολλοί καταναλωτές αναζητούν πιο οικονομικές πηγές ενέργειας (στην περιφέρεια εφοδιάζονται με ξύλα) ενώ στην Αττική στρέφονται στο φυσικό αέριο.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμ με αυτα που κανατε τοσα χρονια καλα να παθετε. Νοθευατε τα καυσιμα και χρησιμοποιουσατε παρανομα συστηματα στις αντλιες εξαπατωντας τους πελατες που βαζανε βενζινη στο αυτοκινητο τους..Συν τοις αλλοις δεν δινατε και αποδειξεις..Κλαψτε τωρα σαν κοριτσακια στους παμπλουτους συνδικαλιστες σας..