Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ



Aπό το: Mykoniato
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ - ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ BILDERBERG


Αποφασίστηκε λοιπόν· φεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου και στην θέση του νέος πρωθυπουργός άλλου κόμματος ή κάποιος τεχνοκράτης που πιθανότατα θα είναι οΛουκάς Παπαδήμος.Αναρωτιέμαι αν αναρωτιέται κανείς μας, αν είναι συνταγματική η διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Κ. Παπαδήμος είναι άνθρωπος του Σημίτη (για να μην ξεχνιόμαστε) υπάλληλος του ΔΝΤ και πρώην σύμβουλος του Jefrey. Με άλλα λόγια θα έχουμε για μεταβατικό πρωθυπουργό έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν άνθρωπο που αντι για ψυχές βλέπει αριθμούς. Φρόντισαν....
κάποιοι φυσικά να τοποθετήσουν για πρωθυπουργό τον εκπρόσωπο των δανειστών. Αυτό που με στεναχωρεί βαθύτατα είναι ότι ο Giorgo poly wraio φεύγει σαν...
κύριος με το καπελάκι του και μας χαιρετά με υπερηφάνεια. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η ομιλία του στην βουλή το βράδυ της Παρασκευής όπου έκανε έναν εντυπωσιακό απολογισμό της πρωθυπουργίας του και θέλησε να εμφανίσει ότι άλλαξε τη χώρα, συγκρούστηκε με το κατεστημένο και έδωσε δυνατές μάχες για την "σωτηρία" της "Πατρίδος" (κουράστηκα να ακούω αυτή τη λέξη). Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να το χωνέψω, δεν περίμενα τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό να αποχωρεί έτσι, ήθελα να τον δω σε ελικόπτερο ή ακόμα καλύτερα σε λαϊκά δικαστήρια να του αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη. Του βγάζω το καπέλο στις πολιτικές τρίπλες...

Το παρασκήνιο
Η συμφωνία τις 26ης Οκτωβρίου κρύβει πολλά αμαρτήματα. Αυτό που ουσιαστικά αποφασίστηκε είναι το κούρεμα τον Ελληνικών ομολόγων. Ο Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να κουρέψει τα ομόλογα που βρίσκονται σε ξένα χέρια αφήνοντας ουσιαστικά άθικτα τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και μερικές Ελληνικές τράπεζες. Αντ' αυτού έκανε την χειρότερη επιλογή που οδηγεί στην πτώχευση του Ελληνικού λαού. Επέλεξε να κουρέψει τα ελληνικά ομόλογα. Επέλεξε να κουρέψει τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων και να μεταφέρει το βάρος της πτώχευσης στα χέρια των εργαζομένων αντι των δανειστών.
Στην συνέντευξή του μετά την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έδωσε πανηγυρικούς τόνους και σύσσωμα τα παπαγαλάκια των καναλιών παρουσίασαν την εξέλιξη, ως μεγάλο επίτευγμα του Έλληνα πρωθυπουργού που χάρη στην οξυδέρκειά του και την μάχιμη στάση του έφερε εις πέρας το έργο.
"Μας διέγραψαν 100 δις ευρώ". Αυτό μου θυμίζει το ψέμα που λένε για τους μισθούς και τις συντάξεις, ότι τα δάνεια που λαμβάνουμε από το ΔΝΤ δηλαδή πάνε σε μισθούς και συντάξεις. Όχι μόνο δεν μας διέγραψαν 100 δις αλλά μας φέσωσαν άλλα 30! Γιατί; Γιατί από τα 250 μας ¨κούρεψαν" 100 όπως λένε και μας δάνεισαν 130! Δηλαδή χρεωθήκαμε 30! Σύνολο 280. Το εξοργιστικό σε όλη την υπόθεση είναι ο νέος δανεισμός (30 δις) αφορά αποκλειστικά τις τράπεζες.

Ηρωική έξοδος
Εκείνοι που ενημερώνονται από ελεύθερα μέσα και όχι κατεχόμενα θα γνωρίζουν οτι ο αδερφός του πρωθυπουργού συμμετέχει σε εταιρία που προβάλει ως κερδοφόρα επένδυση τα ελληνικά cds! Στην εταιρία αυτή (unigestion) συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο. Στην περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός (χρεωκοπία) τα cds (ασφάλιστρα κινδύνου) θα αποδώσουν πάνω από 50 δις.. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα τότε καταλαβαίνω οτι τα πράγματα ήρθαν πολύ βολικά για τον μέχρι τώρα πρωθυπουργό μας. Φεύγει έτσι απλά, παραδίδει την χώρα σε μια προσωρινή ηγεσία, την προεδρία του Πασοκ θα την αναλάβει ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος, η χώρα μετά τις εκλογές θα οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός και οι στόχοι του θα έχουν επιτευχθεί. Και θα έχει φύγει πριν σκάσει η χρεωκοπία στην Ελλάδα και θα έχει εισπράξει (αυτός και η οικογένειά του) τα δις ευρώ που θα αποφέρουν τα cds (ασφάλιστρα κινδύνου χρεωκοπίας).

Αν κάτι θετικό βγήκε από τον τραγέλαφο που ζήσαμε αυτήν την εβδομάδα ήταν το γεγονός ότι έπεσαν πλέον οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του. Δεν πρέπει πια να τρέφει κανείς καμιά αυταπάτη. Η στροφή 180 μοιρών του Αντώνη Σαμαρά που ανακοίνωσε οτι η θετική ψήφος στην δανειακή σύμβαση είναι αναπόφευκτη (παρόλο που προπαγανδιστικά μέσα της ΝΔ προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο. Βλέπε antinews στην φωτό) επιβεβαίωσε αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό. Τα έχουν συμφωνήσει οι πρώην συγκάτικοι, με εντολή απο το state department. Ποιος απο τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας πίστευε οτι ο Α.Σαμαράς θα έλεγε:"Ούτε και με την πρώτη σύμβαση διαφωνήσαμε. Άλλωστε αυτή δεν ήρθε ποτέ στη βουλή". Σε αυτό το σημείο αξίζει να παραθέσω ένα κείμενο για να ξέρουμε τι θα ψηφίσει ο κύριος Σαμαράς....

Από τον Θραξ τον αναρμόδιο
"Και τώρα κ. Σαμαρά μας λέτε πως δεν λέτε όχι σε εκείνη την αρχική δανειακή σύμβαση. Οταν εκείνη η αρχική δανειακή σύμβαση (όχι το Μνημόνιο, η δανειακή) προβλέπει:




πως “με την παρούσα ο δανειολήπτης (η ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία”, δηλαδή από την ασυλία που μας δίνει η εθνική μας κυριαρχία(άρθρο 14, παρ. 5)
πως το δάνειο υπάγεται στην δικαιοδοσία του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, δηλαδή να μας τρέχουν οι δανειστές για κάθε διαφορά που θα προκύψει, στα δικά τους δικαστήρια και όχι στα δικά μας (άρθρο 14, παρ. 1)
πως η ελλάδα δεσμεύεται με όλη της την περιουσία μέχρι να επιστραφεί στους δανειστές το σύνολο των δανεικών, δίνοντας μάλιστα στους δανειστές απόλυτη προτεραιότητα(αρθρο 4, παρ. 2)
ένα επιτόκιο ελάχιστα μικρότερο από το επιτόκιο των αγορών, δηλαδή ένα επιτόκιο, όχι στήριξης, αλλά τοκογλυφικό, λες και πήγε το ελληνικό δημόσιο να πάρει κάνα στεγαστικό δάνειο (άρθρο 5)
πως θα πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου μας κανονικά χωρίς καμμία αξίωση για μείωση ή συμφηφισμό με απαιτήσεις που μπορεί να έχει η ελλάδα από τους δανειστές όπως είναι η επιστροφή του κατοχικού γερμανικού δανείου και οι πολεμικές αποζημιώσεις (άρθρο 7)
πως μπορούν να ισχύσουν όλες οι επαχθείς ρήτρες της σύμβασης, και να μας πάρουν οι δανειστές και τα σώβρακα που προβλέπουν οι ρήτρες αυτές, έτσι και η ελλάδα δεν μπορέσει να καταβάλλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων, δηλαδή οποιαδήποτε δόση ή τμήμα της. Α, ναι, θα μας στείλουν έγγραφη ειδοποίηση μια βδομάδα πριν, ώστε να έχουμε κατεβάσει τα σώβρακα μόνοι μας (άρθρο 11)
μισό δις ευρώ μόνο για έξοδα “παραστάσεως”, για τον φάκελλο δηλαδή του δανείου, δηλαδή “αέρα πατέρα” (άρθρο 5, παρ. 2)
Εσείς κ. Σαμαρά μας αφήνατε ως λαό να πιστεύουμε πως όλα αυτά, που είναι μέρος της δανειακής σύμβασης και όχι του Μνημονίου, θα τα διαπραγματευόσασταν. Και τώρα μας λέτε πως δεν λέτε όχι σε εκείνη την αρχική δανειακή σύμβαση;"


Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν στις πλάτες του ελληνικού λαού στήνεται ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας και χρεκοκρατίας. Τα 2 μεγάλα κόμματα τα έχουν βρει .Η επίσημη αριστερά φωνάζει για «εκβιασμό», γιατί δεν θέλει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο κυρίαρχο δίλλημα (μέσα ή έξω από το ευρώ;) και επιμένει να παίζει τις κουμπάρες με μόνο σκοπό να καρπωθεί μέρος της δυσαρέσκειας του κόσμου στα πλαίσια ενός στημένου εκλογικού σκηνικού. Συγκεκριμένα το ΚΚΕ παίζει τον ρόλο του κυμματοθραύστη και συγκρατεί τους "επαναστάτες" που ξεπερνούν τα όρια. Δεν προτείνει κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο. Χρησιμοποιεί φράσεις όπως: "ΝΑ πληρώσει το κεφάλαιο, να πτωχεύσει η πλουτοκρατία" κτλ. Ο Σύριζα φωνάζει αλλά αρνείται την αποδέσμευση απο την ευρωζώνη και φοβάται τον απογαλακτισμό απο τα ευρωπαικά κονδύλια. Το ΛΑ.Ο.Σ δεν αξίζει καν σχολιασμό.

Εμείς
Καθώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας κεδίζει χρόνο η αντίδραση του λαού πρέπει να ενταθεί.
Η όποια κυβέρνηση συνεργασίας, «εθνικής ενότητας», συνεννόησης, ή μεταβατική, είναι παντελώς παράνομη. Αποτελεί ανοιχτή συνταγματική εκτροπή, κατάλυση κάθε έννοιας αντιπροσώπευσης και εθνικής κυριαρχίας μιας και επιβάλλεται κατά επιταγής της ευρωζώνης και των δανειστών της χώρας.
Κατάληψη υπουργείων, μη καταβολή συγκεκριμένων φόρων (χαράτσι ΔΕΗ, διόδια), αυτοοργάνωση και αλληλοϋποστήριξη είναι κάποιοι από τους τρόπους ριζοσπαστικής αντίδρασης. Ζητάμε από Πάνο Καμμένο και άλλους έντιμους επιστήμονες να ενωθούν με Δημήτρη καζάκη (ΕΠΑΜ) και να οδηγήσουν τον δημοκρατικό λαό της Ελλάδος σε αυτό που διδάχθηκε ανα τους αιώνες μεσα απο την Ιστορία του. Το πολυτιμότερο αγαθό όλων: Ελευθερία...
Ο Θεός μαζί μας.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψέματα τέλειωσαν, οι μάσκες έπεσαν, τα δύο στρατόπεδα που δημιουργούνται πλέον ειναι:
1) Υποστηρικτές Ευρωζώνης, δανειακής σύμβασης και υπάρχοντος κοινοβουλευτικού συστήμματος.
2) Υποστηρικτές εθνικού νομίσματος, εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και μετατροπή πολιτεύματος σε άμεση δημοκρατία.
Η ρήση λέει " Η ισχύς εν τη ενώση ", πράγμα που σημαίνει ότι τα διάφορα κινήματα πολιτών, καθώς και κάποιοι βουλευτές, οι οποίοι διαχωρίζουν την θέση τους από τις κομματικές τους γραμμές, να ενωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο ανατροπής της άθλιας υπάρχουσας κατάστασης.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Έτσι ακριβώς...Οσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν, χωρίς παρωπίδες και περιστροφές. Το παιχνίδι είναι να νομιμοποιηθεί ο "Γκιωργο καλό" ως αποτυγχάνοντας διαπραγματευτής και όχι ως κοινός εγκληματιας/συνεργατης των τοκογλύφων και ποιος θα προσφέρει την ασυλία? ο ετερος συμφοιτητης... τα περιθώρια στενευουν και η αντιδραση πρέπει να είναι συσσωμη και μαζική... οι ψεκασμοι δινουν και πέρνουν πάντως και η προπαγανδα απο τα σαπιοκάναλα απροκάλυπτη...έχουμε ελπίδα? ξυπνα Ελληνα μας αφανίζουν...

Ανώνυμος είπε...

μαλακααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ."ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ,ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ.ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ...ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...."Π.ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ.