Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο. Σχολική γιορτή τετάρτης δημοτικού


Η αγαπημένη μου φίλη/συναγωνίστρια Μάρω είναι η δασκάλα και η υπεύθυνη της παράστασης. Αυτόν τον τρόπο διάλεξε για να “γιορτάσει” την πτώση της χούντας. Δεν έχω λόγια, μ’ έκανε κι έκλαψα..
Σ.Λ...

(Δεν μου έφτασε ο χρόνος, του κλεισίματος παραθέτω τα λόγια)

Ε, άρχοντα όμορφα τώρα κάθεσαι στον θρόνο σου απάνω. Πιο φυλακισμένος από ποτέ. Μα σα θα γκρεμιστείς από τα ύψη κι όταν στα χαμηλά και σκοτεινά θα τσακιστείς τότε θα καταλάβεις πόσο λίγο απέχει η εξουσία από τη σκλαβιά.

Πώς το τολμήσατε, θρασύδειλοι τύραννοι, σάπια ανδρείκελα.

Συνωμότες τιτλούχοι, παρασημοφορημένοι από ξένα, ένοχα χέρια.

Εντολοδόχοι του Ξέρξη!

Μην αγγίζετε το σεπτό σώμα της μητέρας πατρίδας.

(Στεφανώνουν την Ελλάδα. Βγάζουν τα μαύρα μαντήλια.)

Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος, τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος, τον κρατάς όπως κρατάς το χέρι του φίλου σου και μετράς τον σφυγμό του. Κανονικός σφυγμός. Σίγουρο χέρι. Κανονικός σφυγμός. Σίγουρος δρόμος.

Όταν οι καρδίες σπάνε φρόντισε να είσαι εκεί. Κάτι μεγάλο κινδυνεύει. Κάτι σημαντικό πρόκειται να χαθεί. Μην τους αφήσεις να το πάρουν. Μην σκεφτείς να κάνεις πίσω. Είσαι σημαντικός, είσαι μοναδικός, είσαι ελεύθερος.

“ Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος” του Τ. Λειβαδίτη
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι. Για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγεις στους δρόμους θα φωνάξεις. Τα χείλη σου θα ματώσουν από τις φωνές. Το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες, μα δεν θα κάνεις ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου θα είναι μία πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου θα ‘ναι για να γκρεμίζει την αδικία. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις, ούτε στιγμή να ξεχαστείς. Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε. Μια στιγμή αν ξεχαστείς, αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στη δύνη του πολέμου. Έτσι και σταματήσεις για μια στιγμή να ονειρευτείς, εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη από τις φωτιές. Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις για να ζήσουν οι άλλοι, θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι ένα οποιοδήποτε πρωινό. Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι μπρος στα ντουφέκια!

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΟΡΓΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΣΦΑΙΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ!

ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ!

ΟΡΘΟΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ!
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΑΑΑΑΔΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!

ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ, ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καποιος η καποια μαλακοαριστερος δασκαλος εκατσε και ασχολήθηκε να οργανώσει ολοκληρο θεατρικό για την παπαρία του πολυτεχνέιου. Αλλα για τον επικων διαστάσεων αγώνα του 1940 δε νομίζω να ανέβηκε κανα θεατρικο η για τον εθνικόαπελευθερώτικο αγώνα του 1821 ( αυτον εχουμε αφήσει να μας τον διδάξουν τα νεοταξιτικα μπαστάρδια του ΣΚΑΙ ). Βεβαια μπορει να κανω και λαθος και σ΄αυτο το σχολειο να υπαρχει κανας πατριωτης δασκαλος που εχει ασχοληθέι και με τις εθνικες μας εορτες ανεβαστε το αντιστοιχο βιντεο και θα ζητησω συγνώμη. (αν και κατι μου λεει οτι δεν υπαρχει) Γονεις μην αφήνεται τα παιδια σας στα χέρια του καθε κοπριτοδάσκαλου απαιτήστε σωστή μορφωση.

Ανώνυμος είπε...

3:46 ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;

GZofSparta είπε...

"έξω οι Αμερικανοί" φώναζαν οι πατριώτες(!)του πολυτεχνείου...αυτοί δηλαδή που παρακινούνταν από Αμερικανούς,φώναζαν κατά των Αμερικανών..."Ψωμί παιδεία ελευθερία"...ψωμί:ο Έλληνας ζούσε σε ευημερία εκείνη την εποχή...παιδεία:ήτο δωρεάν και δεν υπήρχε παραπαιδεία...ελευθερία:ναι·δεν είχαν το δικαίωμα να βγουν δημοσίως και να αναφέρουν είτε τις πολιτικές τους απόψεις είτε να μπουρδολογήσουν...ΤΕΛΙΚΑ όλα αυτά που ήθελαν τότες και ταοποία ήρθαν...μας κατἐστρεψαν κοινωνικοπολιτικά,εθνικά/ηθικά και οικονομικά...Απόλυτη πλύση εγκεφάλου

Ανώνυμος είπε...

Ρε παίδες πάνω απο μένα η μαλακία είναι υγεία αλλά εσείς το παρακάνατε ,να κάτι τέτοια κωλάντερα σαν εσάς ακούω και διαβάζω και λέω καλά μας κάνουν και μας τα κάνουν όλα αυτά .Αλλά πάλι, βλέπω παιδιά σαν αυτά στο βίντεο και παίρνω κουράγιο και έχω ελπίδα για την πατρίδα μου και αγωνίζομαι .Και όχι γαμιόλικα κοπρόσκυλα δεν φταίνε άλλοι που φτάσαμε εδώ αλλά εσείς ,εσείς είστε που καταστρεψατε την Ελλάδα μήτε οι πολιτικοί είναι ,μήτε οι βάρβαροι ,εσείς είστε οι 'μαζί τα φάγαμε' φασιστοιδή αχαίρευτα δίποδα ζώα (προσβάλω και τα ζώα).Τουλάχιστον κρατίστε για τον εαυτό σας τις παπαριές που λέτε και μην τις σπέρνετε απο μπλόκ σε μπλόκ φτάνει το ξύλο που σας δίνω αμα σας ακούω στον δρόμο αλλά ο σαδομαζοχισμός πάει σύννεφο... μαζί με την μαλακία .

GZofSparta είπε...

20 Νοεμβρίου 2011 8:24 π.μ.ρε βλακέντιε,ξέρεις γιατί έριξαν τον ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ οι "αγνοί υπερασπιστές της δημοκρατίας"σαν και του λόγου σου;;;;;;ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!:1)προσπάθεια,σε συνδυασμό με Σερβία για διχοτόμηση της Αλβανίας,και ενσωμάτωση Β.Ηπείρου και κεντρικής Αλβανίας στην ΕΛλάδα!!2)Ενσωμάτωση Κύπρου στη μητέρα Ελλάδα!!3)απαγόρευση σε Αμερικανούς να περάσουν από την Ελλάδα,και να χρησιμοποιήσουν ελληνικές βάσεις για ανεφοδιασμό κ.τ.λ.,για να πορευτούν προς του Ισραήλ...και 4)επειδή ο Π.άρχισε εξερεύνηση για πετρέλαιο και έργα εξόρυξης αυτού σε Κατάκολο Ηλείας...το τελευταίο ήτο το κερασάκι στη Τούρτα...μετά από 79 ημέρες άρχισε η..."εξέγερση"(!)στο πολυτεχνείο...Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

GZofSparta . Απόλυτα σύμφωνος μαζί σου .

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 67 ΕΩΣ ΤΟ 73 ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ...ΧΟΥΝΤΑΣ . ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ ??
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝΟΥ , ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ...ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ..... ΕΒΑΛΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΟΛΟΣ ΔΕ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΤΡΑΠΕΙ , ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ !!