Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


Toυ Αλέξανδρου Τρομπούκη
Το τριήμερο 17-18-19 Νοεμβρίου 2011, το Παράρτημα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με διαμονή του συνόλου των εκδρομέων, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.


Τη δεύτερη ημέρα οι προσκυνητές μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες και φιλοξενήθηκαν σε τρεις(3) διαφορετικές Ιερές Μονές. Συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί είχαν τη ευκαιρία να διαπιστώσουν την Αγιορείτικη φιλοξενία, να ξεναγηθούν στο μοναδικό Σκευοφυλάκιο(Μουσείο) του Βατοπεδίου, να ασπασθούν ιερά λείψανα Αγίων και να βιώσουν το τελετουργικό των ιερών ακολουθιών του εσπερινού, του όρθρου και της Θ. Λειτουργίας.

Σ΄ όλες τις Μονές, οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε χώρους με κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, να διαπιστώσουν την έννοια της διακονίας, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με τα ιδεώδη του μοναχισμού, καθώς και να συνομιλήσουν με τους Αγιορείτες πατέρες πάνω σε πνευματικά κυρίως θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο πρόεδρος και μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ημαθίας με τον γέροντα π. Γερμανό, αναπληρωτή του ηγουμένου π. Εφραίμ που απουσίαζε στη Μόσχα συνοδεύοντας την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα των αποστράτων 'ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ' θεωρώ ότι είναι η μεγάλη μας Ελπίδα.
www.syndesmosee.gr
Μπείτε και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Διαδώστε το για να τους γνωρίσει ο κάσμος.