Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ομογενείς έφτιαξαν στις ΗΠΑ το Ίδρυμα του ΟΧΙ



Ομογενείς έφτιαξαν στις ΗΠΑ το Ίδρυμα του ΟΧΙ
Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιορτάστηκε με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον το διήμερο που μας πέρασε. Τις διοργάνωσε ένας νεοσύστατος φορέας, που συγκρότησαν διακεκριμένες προσωπικότητες της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και....
ο οποίος φέρει την επωνυμία Ίδρυμα της Ημέρας του ΟΧΙ, η πιο απλά Ίδρυμα ΟΧΙ.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που βρίσκεται σε ένα μεγάλο πάρκο, στην καρδιά της Αμερικανικής πρωτεύουσας. Την σημασία της επετείου ανέπτυξαν πολλοί επιφανείς ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Πρόεδρος του Ιδρύματος ΟΧΙ είναι ο διαπρεπής ομογενής Ανδρέας Μάνατος (Andrew Manatos), που φαίνεται στη φωτό από την εκδήλωση που διοργανώθηκε. Ρωτήθηκε από την Φωνή της Αμερικής τι τον οδήγησε στην ίδρυση του νέου φορέα κι εκείνος απάντησε:
«Ξεκινήσαμε αυτό το ίδρυμα επειδή η Ημέρα του ΟΧΙ, η Μάχη της Κρήτης και η δράση των Ελλήνων στον πόλεμο έχουν ξεχαστεί από τους πολιτικούς και γενικότερα τον λαό των ΗΠΑ. Κάνουμε λοιπόν τώρα μια σειρά εκδηλώσεων για να ξαναθυμηθούν όλοι το τι χρωστάει ο ελεύθερος κόσμος στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ιστορία θάρρους στην σύγχρονη εποχή που να έχει επηρεάσει περισσότερο τον κόσμο από αυτό που έκανε η Ελλάδα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

2 σχόλια:

ΣΟΦΙΑ είπε...

Είδατε πόσο εύκολο είναι να γίνουν σπουδαία πράγματα όταν υπάρχει κοινός στόχος από σοβαρούς ανθρώπους;
Προφανώς πρώτα γεννήθηκε στις ψυχές η Ιδέα και κατόπιν απόφασίστηκε η υλοποίησή της,βρέθηκε ο Χώρος,αγόρασαν έπιπλα κ.λπ,έγινε εγγραφή των μελών,γράφτηκαν οι ομιλίες,εστάλησαν οι προσκλήσεις,προσήλθαν οι προσκεκλημένοι στο Χώρο της εκδήλωσης και έγινε η Γιορτή.
Τόσο απλά.
Όλα είναι λοιπόν Τόσο απλά,όταν υπάρχει η Ιδέα και η ανάγκη υλοποίησής της.
Την 17/11/11 ας ξεκινήσουμε την υλοποίησή της.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι υποθηκεύτηκε η Ελλάδα:
http://amwmos.wordpress.com/2011/11/06/etsi-ypothikeytike-h-ellada/