Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δημοσιογράφοι και διεθνή πρακτορεία προβάλλουν εκείνους που επανασυνδέουν το ρεύμα


Ακάθεκτοι είναι οι «Ρομπέν της Βέροιας» οι οποίοι και την περασμένη Παρασκευή συνέδεσαν το ρεύμα, που το ανάλγητο ελληνικό κράτος, έκοψε σε φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε χωριά της Ημαθίας (σκοπίμως δεν αναφέρουμε σε ποια), επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.
Οι άνθρωποι όταν είδαν ξανά φως στο σπίτι τους η χαρά τους ήταν μεγάλη! Εμφανώς συγκινημένοι ευχαρίστησαν με θέρμη τους ανθρώπους που τους ξανά σύνδεσαν το....


ρεύμα. Την Παρασκευή 18/11 το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press βρέθηκε στη Βέροια και μαζί με Νορβηγούς δημοσιογράφους (από μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας με πωλήσεις 400.000 φύλα καθημερινά και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση).

Θέμα τους, η κίνηση εθελοντών - πολιτών που επανασυνδέει το ρεύμα, σε όσους η Δ.Ε.Η. το κόβει! Οι ξένοι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες σε δύο περιπτώσεις επανασύνδεσης και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος εφαρμογής της έμπρακτης αλληλεγγύης που συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία δοκιμάζεται τόσο άγρια αυτήν την εποχή.

Μαθαίνουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν κεντρίσει τον ενδιαφέρον και άλλων Μ.Μ.Ε. παγκόσμιας οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους εθελοντές ηλεκτρολόγους που επανασυνδέουν το ρεύμα για να προβάλλουν αυτή την ευεργετική τους δράση.

Δυστυχώς, όπως έχει γίνει γνωστό, αμέσως μετά τις επανασυνδέσεις η Δ.Ε.Η. όταν εντοπίσει τους καταναλωτές, που συνεχίζουν να έχουν ρεύμα, χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι, το κόβουν οριστικά από την κολώνα και όχι από τον μετρητή.

http://briefingnews.gr/