Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα Φώτα της Πόλης του Μεγάλου Αδελφού στους δρόμους των ΗΠΑ



High-tech σύστημα που περιλαμβάνει ηχεία, κάμερες παρακολούθησης, ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης
Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τα νέα φώτα στους δρόμους που ...περιλαμβάνουν εφαρμογές «Εσωτερικής Ασφάλειας», όπως συστήματα ηχείων, αισθητήρες κίνησης και κάμερες παρακολούθησης είναι έτοιμα για χρήση με τη βοήθεια χρηματοδότησης από το κράτος.
Δείτε το βίντεο:
 
Το σύστημα Intellistreets αποτελείται από μια ασύρματη ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει στα φώτα του δρόμου να ελέγχονται εξ αποστάσεως μέσω μιας πανταχού παρούσας Wi-Fi σύνδεσης και ενός μικροσκοπικού υπολογιστή που στεγάζεται μέσα σε κάθε φως του δρόμου, επιτρέποντας "ασφάλεια, ενεργειακή διαχείριση, συλλογή δεδομένων και ψηφιακά media", σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘Illuminating Concepts.
Σύμφωνα με το βίντεο της εταιρείας στο You Tube, οι κύριες δυνατότητες των συσκευών περιλαμβάνουν "εξοικονόμηση ενέργειας, εσωτερική ασφάλεια, δημόσια ασφάλεια, έλεγχο της κυκλοφορίας, διαφήμιση, παρακολούθηση με κάμερες."

Με όρους εφαρμογών της εσωτερικής ασφάλειας (DHS), κάθε ένα από τα φώτα περιέχει ένα σύστημα ηχείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση σημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και μια οθόνη που μεταδίδει "βαθμούς ασφάλειας" (προφανώς ένα παρόμοιο σύστημα με το τόσο επικριμένο σύστημα συναγερμού τρόμου της DHS με χρωματική κωδικοποίηση), με σκοπό να δείχνει τις οδηγίες μέσω της LED βίντεο οθόνης του.


Τα φώτα περιλαμβάνουν επίσης αισθητήρες εγγύτητας που μπορούν να καταγράψουν τόσο τους πεζούς όσο και την οδική κυκλοφορία. Η βίντεο οθόνη και το σύστημα ηχείων θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη μετάδοση Minority Report-style διαφημίσεων, καθώς και μηνυμάτων Amber Alerts και άλλων "αστικών ανακοινώσεων".
Με τη βοήθεια των χρημάτων επιχορήγησης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη εγκατάσταση του συστήματος στην πόλη του Farmington Hills στο Michigan.
Η χρήση των φώτων δρόμου, ως εργαλεία παρακολούθησης είναι ήδη μια πρακτική σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Το 2007, διέρρευσαν έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκάλυψαν ότι οι βρετανικές αρχές εργάζονται πάνω στην πρόταση να ταιριάξουν φανοστάτες με κάμερες CCTV που θα σαρώνουν με X-ray ακτίνες τους περαστικούς και θα τους «γδύνουν» προκειμένου να παγιδεύσουν «ύποπτους για τρομοκρατία».
Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πέρυσι ότι αναπτύσσει ένα κινητό σαρωτή που θα «βλέπει μέσα από τα ρούχα των ανθρώπων και θα ψάχνει για κρυμμένα όπλα".


Οι λεγόμενες «ομιλούσες κάμερες παρακολούθησης», που χρησιμοποιούν ένα σύστημα ηχείων παρόμοιο με το μοντέλο Intellistreets χρησιμοποιούνται ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε πόλεις όπως το Μίντλεσμπρο για να δίνουν οδηγίες και να επιπλήττουν ανθρώπους που ρίχνουν απορρίμματα και για άλλα ήσσονος σημασίας αδικήματα. Σύμφωνα με αναφορές, μια από τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν για να κάνουν τους ανθρώπους να ντραπούν και να υπακούσουν στις οδηγίες είναι να μεταδίδουν το μήνυμα, «Σας παρακολουθούμε».

Η μετατροπή των φώτων του δρόμου σε εργαλεία επιτήρησης για σκοπούς Εσωτερικής Ασφάλειας θα χρησιμεύσει μόνο για να αυξήσει τις ανησυχίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγούνται γρήγορα σε ένα υψηλής τεχνολογίας αστυνομικό κράτος, με TSA πράκτορες που έχουν την εξουσία να ελέγχουν το πλέγμα ελέγχου, και πιο πρόσφατα με την ανακοίνωση ότι με σαρωτές TSA θα επανδρωθούν τα σημεία ελέγχου στις εθνικές οδούς, μια περαιτέρω ένδειξη ότι τα μέτρα ασφαλείας που ξεκίνησαν στα αεροδρόμια επεκτείνονται ραγδαία και στους δρόμους.

Η ικανότητα της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα φώτα του δρόμου για να μεταδίδει «ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να καλύψουν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για τον ίδιο σκοπό, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Εκτακτης Ανάγκης της FEMA.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιθυμεί να εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου όλων των επικοινωνιών, με την πρόσφατη ανακοίνωση ότι όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα PLAN (Personal Localized Alerting Network), το οποίο θα μεταδίδει ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης άμεσα στα κινητά τηλέφωνα των Αμερικάνων, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό chip ενσωματωμένο στο δέκτη. Το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του έτους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ενώ η υπόλοιπη χώρα προβλέπεται να ακολουθήσει το 2012.

Η έννοια της χρησιμοποίησης των φώτων δρόμου ως εργαλεία επικοινωνίας για την εκπομπή "ειδοποιήσεων" απευθείας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης σύμφωνη με το πρόγραμμα Εσωτερικής Ασφάλειας για την εγκατάσταση των Οργουελιανών «telescreens» που παίζουν μηνύματα από την υπουργό Τζάνετ Ναπολιτάνο και άλλους αξιωματούχους του DHS στα Wal-Mart Stores σε όλη την χώρα.

Το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την εφαρμογή του «Intellistreets» δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα επεκτεινόμενα δίκτυα των καμερών παρακολούθησηςπληρώνονται επίσης από επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ουτε να κλασουμε ελευθερα δεν θα μπορουμε ετσι οπως το πανε η νεα ταξη πραγματων!

f_; είπε...

τρίζουν τα κόκαλα του Όργουελ

f_; είπε...

όχι φίλε μου :) Μπορούμε να κλάν.. ελεύθερα μέσα σε μποτίλια, ίσως στο μέλλον να είναι κερδοφόρο.
ΠΏΛΗΣΗ ΜΕΘΑΝΊΟΥ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ta DIKAMAS KOKALA TRIZOUNE???