Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Ώστε ετοιμαζόμαστε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας! Μάλιστα, η ενότητα των κομμάτων μας χρειάζεται, για να προχωρήσει η 6η δανειοδότηση που συμφωνήθηκε με τους ευρωπαίους εταίρους. Είναι καταγεγραμμένη στο περίφημο μνημόνιο. Μας είχαν προειδοποιήσει άλλωστε, απαιτώντας συναίνεση όλων των κομμάτων. Θα ερωτήσετε και σε τι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα; Το γράφει το μνημόνιο : Όλα τα έσοδα του κράτους θα...
εισέρχονται στο Ταμείο, το οποίο προβλέπεται να δημιουργηθεί και θα τελεί υπό τον έλεγχο της Τρόϊκα. Αυτοί θα καθορίζουν πόσοι πρέπει να εργάζονται, τι μισθό θα παίρνουν, τη σύνταξη που θα παίρνουν οι συνταξιούχοι, πότε θα βγαίνουν σε σύνταξη και άλλα. Πρώτα δηλαδή θα βάζουν στην άκρη αυτά που πρέπει να εξοφληθούν και αν περισσεύει τίποτα, θα διανέμεται. Ίσως, μας καθορίσουν και πόσες θερμίδες πρέπει ημερησίως να καταναλώνουμε, τόσες για να μη καταντήσουμε σαν τη περίοδο του λιμού της Κατοχής. Αυτό λοιπόν θα είναι το έργο της κυβέρνησης εθνικής ενότητος. Σύμφωνούν όλοι και αφού συμφωνούν, θα εισπράττουν τα δάνεια που κάθε τρις και λίγο θα μας δίνουν. Αυτά θα επιστρέφονται στους δανειστές για την εξόφληση μαζί με όλες τις άλλες εισπράξεις των εσόδων του Δημοσίου, και αν περισσεύει κάτι, αυτό θα χορηγείται για την επιβίωση, ναι, μόνο για την επιβίωση, των νέων σκλάβων του 21ου αιώνα. Ας ανάψουμε λοιπόν κανένα κεράκι στην κυβέρνηση της εθνικής μας ενότητας. Τουλάχιστον, δεν θα μας αφήσει να πεθάνουμε της πείνας.
Πηγη 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ=ΕΛΛΑΔΑ-ΔΡΑΧΜΗ
ΠΑΡΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ=ΕΕ-ΕΥΡΩ-ΔΝΤ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΟΥΛΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ-ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

To ραντεβού με την Ιστορία δεν το βλέπετε ΄Έλληνες ;
Εμπρός λοιπόν να μην αργήσουμε

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όλοι τα συζητούν όλα. Αναλύεται κάθε λέξη και κάθε συμφαραζόμενο, αλλά αποσιωπούν το ουσιώδες. Ότι όλα αυτά, ο "σαματάς" που άρχισε και κατέληξε στην ψήφο "εμπιστοσύνης" - εδώ γελάνε - για να συνεχίσουμε να παίρνουμε δάνεια, προϋποθέτει το "Ταμείον" της Τρόϊκα. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση της Δανειακής Σύμβασης και τούτο ουδόλως ακούσθηκε ή ακούγεται.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε με τα δανεικά, πρέπει να κυρωθεί αοό τη Βουλή η εκχώρηση των εσόδων του Δημοσίου και όλων των περιουσιακών του στοιχείων - συμπεριλαμβάνεται εδώ η εθνική κυριαρχία - στο "Ταμείον" της Τρόϊκα.

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και αρχίσει να εκδίδει δικό της νόμισμα, αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με άλλες χώρες. Οι οποίες προφανώς έχουν τα δικά τους νομίσματα. Θα πρέπει όμως αυτό το χρήμα να παρέχει υψηλό επιτόκιο στους αγοραστές των ομολόγων τους, τα οποία εκδίδουν ή θα αρχίσουν να εκδίδουν, ούτως ώστε να τα προτιμήσουν οι λεγόμενοι "επενδυτές".

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς το "ντόμινο" που θα υπάρξει με τις υποψήφιες προς χρεωκοπία χώρες. Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης : του ενός νομίσματος ή της "πιστωτικής κάρτας" που θα το αντικαταστήσει, ναυαγούν. Να σημειωθεί ότι η "πιστωτική κάρτα", που θα πάρει τη θέση του χαρτονομίσματος, προλειαίνει το έδαφος, ώστε εκείνοι που έχουν συσσωρεύσει το ευρώ και το δολλάριο να τους είναι πλλέον άχρηστα.

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/11/blog-post_05.html

Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

ΚΧ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είχαν στο νου τους να μας καλέσουν σε δημοψήφισμα. Θα ήθελαν τη γνώμη μας αν προτιμάμε τη δραχμή ή την ευρωπαϊκή Ένωση με το ευρώ της.

Αλλά αυτό ήταν ψευτοδίλημμα, ήταν απατηλό το διακύβευμα. Αν ήταν ειλικρινείς, αν ήταν συνετοί και αν είχαν ίχνη πατριωτισμού, το ερώτημα όφειλε να είναι ένα :

Θέλουμε ή δεν θέλουμε την παγκοσμιοποίηση;
Θέλουμε ή δεν θέλουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση;

Αυτό έπρεπε να ήταν το ερώτημα. Δεν το έθεσαν και έγιναν "ρεζίλι των σκυλιών", των πολιτικών απατεώνων και συντρόφων τους, των εταίρων τους. Σε παρένθεση, με τη λέξη "εταίρε" αποκάλεσε ο Ιησούς τον προδότη Ιούδα ("εταίρε εφ' ω πάρει", που μεταφράζεται, "πώς από δω φίλε;")