Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πιστεύετε ότι τα είχατε δεί όλα; Άγιος Αλεκσαντάρ ο Μακεντόνσκι!!


Η Εκκλησία των Σκοπίων Αγιοποίησε τον Μέγα Αλέξανδρο!

Η μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».Στο εικόνισμα εμπεριέχεται και το ‘ειδωλολατρικό σύμβολο’ η ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της αρχαίας Μακεδονίας.


Η εκκλησία των Σκοπίων έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική της εικόνας αυτής στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ.

Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία. Απεικονίζουν τον «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των αγίων της χριστιανικής θρησκείας.

Πέρα όμως από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους και από την άποψη της Ορθοδοξίας αυτό είναι απαράδεκτο σε
ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας.

« Ο Αλέξανδρος ήταν ο Ρα ο μελλούμενος υιός του Άμμωνα»…

Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ‘επιστημονικές’ εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Άμμωνος, Ρα. Αυτό το «ανακάλυψε» και το έγραψε στο «επιστημονικό του έργο» ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε …αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου.

Στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι θα σημειώσει ότι όλοι περιμένανε τη γέννηση του θεού – βασιλιά:

«Μετά το θάνατο του Ηρακλή οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Άμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας»…
Πηγή: агенция БЛИЦ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολούμαστε με τους ηλιθίους; Πέφτουμε στο επίπεδο τους.
Χ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΔΕΔΩΚΑΘΕΙΣΤΗΣ" ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΙΩΛΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

Τα σκόπια μοιάζουν με αγόρι που ντύνεται κορίτσι.
Αυτομάτως νομίζει ότι τον βλέπουν σαν κορίτσι.
Σύνελθε Μπάμπη και βγάλε το κραγιόν.

Ανώνυμος είπε...

κοπριτες

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΙΞΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

Τραμπακουλας είπε...

Πολύ σωστά να μην ασχολούμαστε με αυτούς τους ηλίθιους και να Πέφτουμε στο επίπεδο τους, αλλά όπως βλέπομαι ότι με αυτά που κάνουν προχωρούν σε αυτό που θέλουν να καταλήξουν ο σκοπός είναι εμείς τη κάνουμε; Τίποτα απολύτως, και για αυτόν τον τρόπο η την στάση που έχομε χαίρονται οι Τούρκοι (οι Βοηθοί των άλλων!), οι Αλβανοί, και οι Σκοπιανοι φυσικά... και μας έχουν γραμμένους κανονικά!

Ανώνυμος είπε...

h? emeis exoume lathos istoria...h telika autos kosmos exei exei poly thrasos oopos kai oloi oi alloi laoi..na tsiglane thn ellada pou oloi zilevoun.. me teties anoisies...

Ανώνυμος είπε...

Παντως,μια χαρα τους σταζουμε τα λεφτα μας στο κολοκαζινο τους και με τις εταιριες που ξαποστειλαμε εκει,τους χρηματοδοτουμε κιαπο πανω δλδ για να τα κανουν αυτα,αρε ελληνα μλκα...

Ανώνυμος είπε...

παντως απο οτι διαβαζω στο αρθρο δεν εχει γινει αγιοπιοιση του μεγαλου αλεξανδρου..απλως εχει γινει αγιογραφια του.το οποιο δεν σημαινει οτι εχει ανακοιριχτει αγιοςκαι στην αγια σοφια στην κων/πολη υπαχουν αγιογραφιες βασιλειαδων του βυζαντιου χωρις να ειναι αγιοι της εκκλησιας ..
και μαλιστα με φωτοστεφανο στο βυζαντιοσυνιθηζαν να κανουν στους ναους αγιογραφιες τους βασιλιαδες της εποχης γιαυτο υπαρχει και το χρυσο φωτοστεφανο συμβολιζε το χρυσο στεμμα του βασιλεια και απο εκειεχει μεινει σημερα το χρυσο φωτοστεφανο που βαζουμε στους αγιους.

Ανώνυμος είπε...

και στη φωτο φενεται γραφει στην γλωσσα τους αλεξαντερ μακεντονσκη δεν αναφερεται σαν αγιος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΩΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ασήμαντο κομμάτι γης που προσπαθεί με οτιδήποτε ηλίθιο σκεφτεί να πέσουν πάνω του τα φώτα του κόσμου. τι άλλο θα δούμε..... προσβάλλουν τον ίδιο τον <> βασιλιά τους.....