Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Νταλάρα: Επιλεκτική χρεοκοπία ολίγων ημερών μέχρι τέλους του χρόνου..



Η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών κατόχων των ομολόγων, θα προκαλέσει πιθανόν μια επιλεκτική χρεοκοπία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών.
“Εμείς δεν ανησυχούμε..
για μια επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία θα διαρκέσει μερικές μέρες, αλλά δεν θα προκαλέσει ενεργοποίηση των CDS,” δήλωσε ο Νταλάρα στο περιθώριο μιας διάσκεψης στη Φρανκφούρτη.
Ο Νταλάρα πρόσθεσε ότι ελπίζει να καταλήξει σε βασική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ορισμένοι αναλυτές φοβούνται ότι η συμφωνία ανταλλαγής χρέους, με ιδιώτες επενδυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πιστωτικό γεγονός ή μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το IIF συμφώνησε για λογαριασμό των κατόχων ομολόγων τον περασμένο μήνα για την υλοποίηση κατά 50% μείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων, με ένα κούρεμα.
Το IIF εκπροσωπεί τα συμφέροντα περισσότερων από 400 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση των όρων της περικοπής του χρέους της Ελλάδας.
Dow Jones & Company, Inc
Y.Γ
Η χρεοκοπία θα είναι για λίγες ημέρες είπε ο Νταλάρα..
Είναι όπως λέμε ολίγον έγκυος…