Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Κριαράς: Βρισκόμαστε στον πάτο… θα ήθελα να έχω πεθάνει


«Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Κριαράς στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας την κρίση που βιώνουν οι πολίτες. «Φταίμε κι εμείς», σημείωσε. “Στην υπερεκατονταετή ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχη περίοδο με ανάλογα πολιτικά -και κυρίως οικονομικά- αδιέξοδα”, σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του...
ΑΠΘ.“Λειτουργήσαμε όλοι -κυβέρνηση και πολίτες κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο. Βολευόμασταν – στην καλύτερη περίπτωση – στο καθεστώς της υποκρισίας, της κλεψιάς, της απάτης. Όταν παίρνει κανείς δανεικά είτε είναι κράτος είτε πολίτης πρέπει να είναι οσα μπορεί να επιστρέψει… Όχι περισσότερα. Βρισκόμαστε πλέον στον πάτο και ελπίζω να μην έχει χειρότερα”, δήλωσε. “Βέβαια ο φασισμός μπορεί να έχει σήμερα άλλο πρόσωπο”, συμπλήρωσε. Υπογράμμισε ότι η λύση και η “λύτρωση του κόσμου” θα έλθει από ένα “σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο”. Εκτίμησε, όμως, ότι στην Ελλάδα η Αριστερά δεν έχει δυνατότητες. “Η πρόταση του δημοψηφίσματος δεν ήταν η καλύτερη λύση , Θύμωσα όταν άκουσα ότι αυτό αποφάσισε ο πρωθυπουργός”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν εμπιστέυεται ούτε τον Αντώνη Σαμαρά. “Είναι βαθύτατα συντηρητικός”, είπε.
enet

Κύριε Κριαρά,συγγνώμη που θα σας το πούμε αλλά ακόμη δεν έχετε δεί τίποτα.Τώρα ξεκινάει...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ. ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΣΑΜΠΑ ΖΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ Η΄ΠΑΡΑΜΑΖΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ; ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΒΕΒΕΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ,ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.....ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....ΑΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ , ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ...ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Η Ο ΚΑΖΑΚΗΣ...ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΛΕΦΤΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ....ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ...ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΠΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

πληθαινουν αυτοι που θα προτιμουσν να πεθαιναν

Ανώνυμος είπε...

Καλό ακαδημαϊακό κάθαρμα ο Κριαράς, αυτός που εισηγήθηκε την επιβολή του μονοτονικού, δηλαδή από τους βασικούς υπαίτιους του ξεχαερβαλώματος της Ελλάδας, αντί να έχει δώσει το σώμα του για τροφή στα σκουλήκια (η καλύτερη προσφορά του) θέλει να μας θυμίζει ακόμα την ζοφερή πορεία του.
Κάτι τέτοια γλοιώδη ανθρωπάρια που ούτε στην δύση της ζωής τους δεν μπορούν να μιλήσουν ευθέως για την προδοτική τους στάση απέναντι σε μια κοινωνία, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να το βουλώνουν.

βαγγελης Θεοδωρουλακης είπε...

Καταρχην ειναι ιεροσυλια να μιλαμε για τετοιου διαμετρηματος ανθρωπο με τετοια επαρση και απαξιωση! Κατα δευτερον, η αριστερα αντιπροσωπευει ενα συστημα αξιων και ηθικης(δεν ειναι απλα ενας κομματικος μηχανισμος για να ελεγχεται απο τους Ροθτσιλντ αυτου του κοσμου). το ιδιο βεβαια ισχυει και για την δεξια! η παραγωγη τελος εξαρταται με συνθηκες παγκοσμιας αγορας, με κινητρα,με αναπτυξη κτλ και οχι επειδη ειμαστε τεμπεληδες οπως θελουν να μας παρουσιασουν καποιοι. Ως αποδειξης αυτου που λεω ειναι το παραδειγμα της Ιταλιας-αυτοι δεν παρηγαγαν γιατι παθαινουν αυτο που παθαινουν? ας ξυπνησουμε λοιπον επιτελους!!!!!

Pazouzou είπε...

Ασε μας ρε Βαγγο!!
Εχει δικιο ο 10.41 αλλα που να το καταλάβεις οταν γραφεις οτι η αριστερα αντιπροσωπευει συστημα αξιών!Περασανε αυτα τα χρονια..Δεν ημαστε στο 1950!!

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά =
Διεθνισμός
Πολυπολιτισμός
κατάργηση των Συνόρων
κατάληση της οικογένειας
κατάληση του Έθνους

και πάει λέγοντας .....

Οι επαγελματίες του Τραβεστί Παν-αριστερισμού, της Αφρικανολαγνείας, της Ισλαμολαγνείας κλπ είναι κρυμένοι μέσα σε όλα τα κόματα και εντός της Εκκλησίας επίσης.

Για ότι αφορά την ηθική της αριστεράς ας μιλήσουν καλύτερα οι πόρνες, δηλάδή η βαριά βιομηχανία του πάλαι ποτέ υπερήφανου σοβιέτ.

Και επειδή ζούμε ήδη κάτω απο το καθεστώς του εκμαυλιστικού Παν-αριστερισμού δεκαετίες τώρα,
πηγαίντε μια βόλτα στην Πατησίων μετά της 12 το βράδυ να δείτε τα αποτελέσματά του.

Αριστερά = Αλητεία

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ, Ο ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΙΔΡΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙLUMINATI (EIXAME KAI ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ). Η FRANCES WRIGHT (ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΕΘΕΣΕ Ο ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ)ΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ) ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ;;; ΣΤΟΝ ΜΑΡΞ. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ; ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΑΦΟΥ Η ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ. ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ(ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ). ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ;
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΜΠΑΝΚ ΤΥΧΑΙΟ;
ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΡΕΚΛΑ;
ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΟΛΗ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ; ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΕΩΣ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΛΑ.
ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΛΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.