Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τρεις ημέρες θα κάνει να τυπωθεί η δραχμή!


Τρεις ημέρες θα κάνει να τυπωθεί η δραχμή!«Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα πρέπει να προετοιμαστεί με μυστικότητα», λέει ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, Μάνφρεντ Νόιμαν.

Σε συνέντευξή του προς την Wirtschaftswoche – που αναδημοσιεύει εν μέρει η Ντόυτσε Βέλλε – ο κ. Νόιμαν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τη «νομισματική μεταρρύθμιση» κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς η σχετική διαδικασία δεν είναι εύκολη.



Προκειμένου να αποφευχθεί ένα Bank-Run υπό του καθεστώς του πανικού, η χώρα θα πρέπει για κάποιες μέρες να απομονωθεί, λέει ο Γερμανός καθηγητής. Ο κ. Νόιμαν εξηγεί ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να απαγορευθούν για κάποιο διάστημα τα εμβάσματα χρημάτων, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή χρημάτων στο εξωτερικό. Θα πρέπει επίσης να ανασταλούν οι διεθνείς αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές. «Η εκτύπωση νέου χρήματος θα απαιτήσει περίπου τρεις ημέρες», προσθέτει ο οικονομολόγος…
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλες εποχες..με 400δρχ το 2001 επαιρνες το φραπεδακι σου..με τα αντοστοιχα ευρω παιρνεις τα αρχιδια σου και δεν πας για καφε.αναθεμα,η κωλοευρωπη μας μαρανε..καλα ειμασταν

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΧΩΡΑ
ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ- ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ
....ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία που ήταν με την δραχμή...
Λύσσαξαν να μας κρατήσουν στο ευρώ.
Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, είμαι υπέρ της δραχμής, αλλά όχι όπως το θέλουν αυτοί, με τους κατοχικούς όρους τους δηλαδή. Αυτό θα είναι καταστροφικό. Ενώ, αν, λέω άν, είχαμε πατριώτες στην κυβέρνηση οι οποίοι εν ονόματι μας αρνηθούν το τοκογλυφικό χρέος, τότε μια επιστροφή στη δραχμή, έχοντας βέβαια διώξει όλους αυτούς τους παπάρες ΔΝΤ κλπ., θα μπορούσε να μας βοηθήσει και να μας βγάλει μετά απο προσπάθεια απο αυτό το αδιέξοδο. Όταν λέω προσπάθεια εννοώ να δώσουμε βάση στην αγροτική παραγωγή, να προσανατολιστούμε προς τις εξαγωγές, να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματά μας και να ξαναφτίαξουμε την διαλυμένη βιομηχανία μας. Φυσικά, εννοείτε να φύγουμε απο την Ευρώπη. Τότε θα έχουμε και παρόν και μέλλον.