Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Ρουμελιώτης υπέρ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης! Καλώς τα δεχτήκαμε…


Ο Ρουμελιώτης υπέρ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης! Καλώς τα δεχτήκαμε…
Ο Παν. Ρουμελιώτης έχει γράψει πολλά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Λιβάνη«. Ένα από αυτά έχει τίτλο: Παγκόσμια διακυβέρνηση ή ηγεμονική παγκοσμιοποίηση; Το κείμενο που ακολουθεί είναι το επίσημο που περιγράφει το περιεχόμενο του βιβλίου:
Η φιλελεύθερη εξέλιξη των δυτικών κοινωνικών τα ....
δέκα τελευταία χρόνια οδήγησε στον ουσιαστικό περιορισμό του παρεμβατικού και ρυθμιστικού ρόλου του κράτους, με το πρόσχημα ότι ένας τέτοιος ρόλος καθίσταται όχι μόνο επιζήμιος αλλά και ανέφικτος στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Έτσι η απελευθέρωση των αγορών, του διεθνούς εμπορίου, της κίνησης των κεφαλαίων και της οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης γενικότερα αποτέλεσε την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη πολιτική σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα.
Μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έχει καταστεί σαφές ότι η απαξίωση του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους και η άκρατη απελευθέρωση των αγορών μόνο αύξηση των συστημικών κινδύνων μπορεί να επιφέρει.
Η αποφυγή εντάσεων και συγκρούσεων στον κόσμο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μόνο μέσα από την αναζήτηση μιας νέας κατεύθυνσης και διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης. Η παγκόσμια διακυβέρνηση οφείλει να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μην τα αγορασει κανεις

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα Ελληνικέ λαέ...
Τώρα ξεκίνησε η πραγματική χούντα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι...
Άραγε εμείς ο απλός κόσμος θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εκδιώξουμε αυτόν τον χουντικό ζυγό που ολοένα και περισσότερο σφίγγει γύρω απο την ίδια μας την καθημερινότητα, την ίδια μας την ζωή?
Ας σηκωθούμε γρήγορα από τον καναπέ γιατί πολύ σύντομα ίσως δεν θα μας αφήσουν να έχουμε ούτε καναπέ...
Οι πρόγονοί μας στάθηκαν όρθιοι ακόμα και σε χειρότερες καταστάσεις. Γιατί όχι και εμείς? Το ιδιο αίμα με τους προγόνους μας κυλάει στις φλέβες μας...

AERAS EINAI είπε...

Λογιστικές εγγραφές δανείζουν, άϋλη ανατοκιζόμενη πίστωση πωλούν, με κλασματικά αποθεματικά (1 προς 10,προς 20, προς 30 από "αέρινα" χρήματα) χωρίς πλήρη αντίκρισμα και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, ορυκτό πλούτο κ.α)

Με την έξυπνη επινόηση των τραπεζιτών της "ex nihilo" δημιουργίας του χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) μαζί με το σύστημα του κλασματικού αποθέματος των εμπορικών τραπεζών (Fractional Reserve System) σου περνάνε αόρατες αλυσίδες σκλαβιάς και σου καθορίζουν τις τύχες επιβάλλοντας δημοσιονομική λιτότητα, αύξηση της φορολογίας, τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και εξασφαλίζουν το αιώνιο χρέος.
Γιατί όταν εκδίδεις ομόλογα- δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές - δημιουργείς χρέος, όταν δέχεσαι μια δανειακή σύμβαση - δημιουργείς χρέος και φυλακίζεις τα ζωή σου και τα όνειρα σου με τις αόρατες αλυσίδες τους.

O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια. Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

Η επιλογή της ελευθερίας από ένα "αέρινο" νόμισμα θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί δουλειά, γιατί μπορείς να δημιουργήσεις ελεύθερος κρατώντας τις τύχες στα χέρια σου, από το να είσαι ζητιάνος και δεμένος στις επιταγές και ορέξεις άλλων.
Με όλα τα παραπάνω, η απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα ενός δημοψηφίσματος όχι μόνο είναι εύκολη, άλλα και ξεκάθαρη...

http://www.scribd.com/oikonomia247

Ανώνυμος είπε...

AERAS EINAI... Ακριβώς όπως τα λες.
Αέρας κοπανισ΄τος που στη δική μας περίπτωση κατάφεραν να μετατρέψουν αυτά τα "πολύχρωμα χαρτάκια" σε δήμευση της περιουσίας.. ή εμπράγματες διεκδικήσεις. Πανεπιστήμια, οικονομικές και φιλοσοφικές σχολές-κυρίως οικονομικές προπαγανδίζουν εδώ και χρόνια ενώ διδάσκουν θεωρίες οικονομικών σχετικά με τέλειο ανταγωνισμό κλπ, δηλ. επί της ουσίας ΑΠΛΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ που σε καμμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν με την πραγματικόΤΗΤΑ. Και σαν να ξεχνούν αυτό το τελευταίο, προσπαθούν να βρουν και λύση στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μέσα από το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ!!!
Ας μη πέφτει το ηθικό μας.
Ας κάνουμε ότι μπορούμε.
Ας σταματήσουμε το κράτος.
Δεν περισσεύει τίποτα πια, δεν πληρώνουμε τίποτα.
Το Δημοψήφισμα απαγορεύτηκε καταρχίν από την ΕΕ σε ότι αφορούσε τη Συνταγματική Συνθήκη. Τότε δεν πέρασε ακριβώς γιατί κάποιοι λαοί είπαν όχι. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα δημοψηφίσματα στην ΕΕ. Κάνουν ότι γουστάρουν, άνθρωποι που δεν εχουμε καν εκλεξει!!!!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

afta pou leei o aeras einai , einai I RIZA TOU ZITIMATOS, TO MONO ZITIMA!

OIKONOMIA = NOMOS TOU OIKOU

KSIPNATE!