Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πάνε για παγκόσμιο έλεγχο του διαδικτύου


Επειδή κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι οι αγορές δεν αγαπούν την δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα και επειδή ο νεοφιλελευθερισμός θα αναγκαστεί να σκληρύνει τις κατασταλτικές του τεχνικές για να επιβάλει τις λογικές του, πάνε και για έλεγχο του διαδικτύου.


Αυτή τη στιγμή, το Κογκρέσο των ΗΠΑ συζητά έναν νόμο που θα τους έδινε τη δύναμη να λογοκρίνει το Internet στον κόσμο - τη δημιουργία μιας μαύρης λίστας που θα μπορούσε να στοχεύσει το YouTube, το WikiLeaks και ακόμη και ομάδες όπως το Avaaz!

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι ΗΠΑ θα μπορούσε να αναγκάσει τους παρόχους διαδικτύου να μπλοκάρουν οποιαδήποτε ιστοσελίδα με την υποψία της παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή τη νομοθεσία για το εμπορικό σήμα, ή ακόμα και μη αστυνομικές επαρκώς τις δραστηριότητες τωνχρηστών τους». Και, επειδή είναι τόσο μεγάλο το μέρος και το υλικό του Διαδικτύου που βρίσκεται στις ΗΠΑ, η μαύρη λίστα τους θα πατάξει την ελεύθερη διαδίκτυο για όλους μας.

Για χρόνια, η κυβέρνησητων ΗΠΑ καταδίκασε χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν για την καταστολή τους στη χρήση του Διαδικτύου. Αλλά τώρα, οι επιπτώσεις των νέων νόμων λογοκρισίας της Αμερικής θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερες - εμποδίζοντας αποτελεσματικά τοποθεσίες σε κάθε χρήστη του Διαδικτύου σε όλον τον κόσμο.

Πέρυσι, ένα παρόμοιο σχέδιο νόμου λογοκρισίας στο διαδίκτυο ακυρώθηκε πριν από τη κατάθεση του από τη Γερουσία των ΗΠΑ, αλλά είναι τώρα πίσω με διαφορετική μορφή. Νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας ήδη υπάρχουν και εφαρμόζονται από τα δικαστήρια. Αλλά αυτός ο νέος νόμος πηγαίνε ιπολύ πιο πέρα ​​- χορηγώντας στην κυβέρνηση και τις μεγάλες εταιρίες τεράστια εξουσία να υποχρεώσει τους παρόχους και τις μηχανές αναζήτησης να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που βασίζονται μόνο σε ισχυρισμούς για παραβιάσεις - χωρίς δίκη ή να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα!

Οι ΗΠΑ, οι υπέρμαχοι του ελεύθερου λόγου έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς και ορισμένοι βασικοί γερουσιαστές προσπαθούν να συγκεντρώσουν αρκετή υποστήριξη για να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ας σταθούμε μαζί τους για να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν το δικαίωμα για μια ελεύθερη και ανοικτή στο Διαδίκτυο πρόσβαση ως βασικό τρόπο για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την ανταλλαγή ιδεών, επικοινωνία και συλλογικής εργασίας για να οικοδομήσουμε τον κόσμο που θέλουμε.

Εγγραφείτε παρακάτω για να σταματήσουν τη λογοκρισία των ΗΠΑ, και να αποθηκεύσετε το Διαδίκτυο όπως τογνωρίζουμε:

http://www.avaaz.org/en/save_the_internet/?vl

Τους τελευταίους μήνες, από την Αραβική Άνοιξη έως το παγκόσμιο Κίνημα αγανακτισμένων, έχουμε δει από πρώτο χέρι πώς το Internet μπορεί να κινητοποιήσει, να ενοποιήσει και να αλλάξει τον κόσμο. Τώρα, αν είμαστε μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη νέα επίθεση στην ελευθερία του Διαδικτύου. Το έχουμε ξανακάνει - στη Βραζιλία και την Ιταλία, τα μέλη της Avaaz έχουν κερδίσει μεγάλες νίκες στον αγώνα για ένα ελεύθερο διαδίκτυο. Ας πάρουμε την καταπολέμηση της πρώτης παγκόσμιας απειλής και ας κινητοποιηθούμεγια να νικήσουμε την πιο ισχυρή απειλή για τη λογοκρισία που το Διαδίκτυο έχετε δει ποτέ.

Με ελπίδα,

Luis, Dalia, Ντιέγκο, Emma, Ricken, Ααρών, Αντωνία, Benjamin και η υπόλοιπη ομάδα Avaaz

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΗΚΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ,ΟΙ ΜΑΣΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΔΙΟΛΙΣΘΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Θ Η Ρ Ι Ο Υ.