Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Παιχνίδια κατασκόπων στην κυπριακή ΑΟΖ και η Ελλάδα είναι "alu fan pap"!



Σε πόλεμο κατασκοπείας έχουν εμπλακεί Τουρκία, Ισραήλ και Ελλάδα, με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Στη σύσταση ειδικής ομάδας προχώρησε η ΜΙΤ. Διαψεύδει η Κύπρος την προσωρινή αποχώρηση της πλατφόρμας της Noble.

Στη νέα μονάδα, που έχει...

συσταθεί στο πλαίσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σχετικά με την Κύπρο, τις πετρελαϊκές έρευνες στη Μεσόγειο και το Ισραήλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ένταση, που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.

"Μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ", αναφέρεται στο δημοσιευμα.

Η "Σαμπάχ" γράφει ότι εν λόγω μονάδα "πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη Νότια Κύπρο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο" και προσθέτει ότι "ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ "ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ".

Η "Σαμπάχ" αναφέρει ακόμα, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε "με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ".

"Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς", σημειώνει η εφημερίδα.

Διάψευση για αναχώρηση της πλατφόρμας

Εξάλλου, η υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Πραξούλα Αντωνιάδου διέψευσε πληροφορίες, που παρουσιάστηκαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η πλατφόρμα της Noble θα αναχωρήσει από το οικόπεδο 12.

"Η πλατφόρμα θα μείνει μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες που αφορούν την ερευνητική γεώτρηση και κάποιους πρώτους ελέγχους αξιολόγησης. Δεν τίθεται θέμα διακοπής των εργασιών", σημείωσε.
Όσον αφορά το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης, η υπουργός είπε ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει αρχές με μέσα Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την κα Αντωνιάδου, εντός των ημερών θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση για έναρξη προετοιμασίας των εντύπων για τον β’ γύρο των αδειοδοτήσεων σε σχέση με τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε άλλα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ερώτηση, πόσα οικόπεδα θα αφορά ο β’ γύρος αδειοδοτήσεων, η κ. Αντωνιάδου παρέπεμψε στην ανακοίνωση στην οποία θα προβεί το Υπουργικό όταν αποφασίσει επί του θέματος.

Ειδική υπηρεσία τούρκων πρακτόρων ανέλαβε... έργο!

Μια νέα μονάδα για κατασκοπευτική δράση στις κυπριακές έρευνες πετρελαίου συνέστησε η ΜΙΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας. Ποιους κατασκοπεύει.

Στη νέα μονάδα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σχετικά με την Κύπρο, τις πετρελαϊκές έρευνες στη Μεσόγειο και το Ισραήλ, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», υποστηρίζοντας ότι η ένταση, που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ». Η «Σαμπάχ» γράφει ότι εν λόγω μονάδα «πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη Νότια Κύπρο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο» και ότι «ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ «ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ». Η «Σαμπάχ» γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε «με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ».

«Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς», γράφει επίσης η εφημερίδα.

Και η ΕΥΠ στον... κόσμο της!

Την ίδια ώρα στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υπάρχει οργασμός συλλογής πληροφοριών για... οικονομικά θέματα που δεν έχουν σχέση με την ΑΟΖ, αλλά άπτονται του ενδιαφέροντος του διεθνούς τζόγου!

Μια περίεργη δραστηριότητα έχει τους τελευταίους μήνες, τμήμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Στο τμήμα αυτό, απασχολούνται υπερωριακά στελέχη τα οποία κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο και καταγραφή οικονομικών πληροφοριών, που δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο. Μετά την καταγραφή τους, οι πληροφορίες τυπώνονται και χωρίς καμία ανάλυση, πηγαίνουν στη Διοίκηση.

Κανένας στην υπηρεσία δεν έχει καταλάβει, γιατί χάνονται τόσες εργατοώρες από μια Μυστική Υπηρεσία, σαν να πρόκειται για γραφείο επενδύσεων ή σαν κάποιος να αξιοποιεί τις πληροφορίες για να τζογάρει σε χρηματιστήρια και αγορές. Το πιο παράξενο είναι πως για να γίνεται η συλλογή αυτών των πληροφοριών, σταμάτησε το τμήμα να δουλεύει σε πληροφορίες που αφορούσαν τις δραστηριότητες στις ΑΟΖ της Κύπρου.

Την ίδια ώρα βεβαίως η τουρκική ΜΙΤ, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα Κατασκοπίας για την συλλογή πληροφοριών που αφορούν την δραστηριότητα για την εξόρυξη των πετρελαίων, από Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ. Αν κάποιος στην ΕΥΠ δεν τζογάρει σε αγορές, σίγουρα τζογάρει με την αποτελεσματικότητά της.

Η δική μας ΕΥΠ, όμως, φαίνεται πως έχει αλλάξει τομέα δραστηριοτήτων. Ίσως η ΑΟΖ να μην ενδιαφέρει τόσο όσο τα ζάρια, η τράπουλα και τα ομόλογα, αλλά δεδομένης της κατάστασης της χώρας, μήπως θα ήταν καλό κάποιοι προϊστάμενοι τμημάτων να έκαναν κάποιες αναφορές αναγκαιότητας επαναπροσανατολισμού και επαναπροσδιορισμού της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον αντικειμενικό της σκοπό; Γνωρίζουμε πως η ΕΥΠ ασχολείται και με οικονομικά εγκλήματα, αλλά αναρωτιόμαστε, μήπως το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η απόλυτη ελευθερία των τούρκων πρακτόρων σε θέματα ΑΟΖ της Κύπρου (ή μήπως και της Ελλάδας;) που ίσως αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για την διάσωση της πατρίδας μας; Εξάλλου, οι άνδρες της ΕΥΠ πληρώνονται για να παράγουν έργο υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των τραπεζών, των τραπεζιτών ή διαφόρων αλεξιπτωτιστών (εντός και εκτός αυτής...). Εκτός και εάν η συλλογή οικονομικών πληροφοριών που κάνει η ΕΥΠ, είναι για ιδιοτελείς σκοπούς... και κάτι τέτοιο δεν θέλω καν να το σκέφτομαι πως μπορεί να συμβαίνει..

πηγλη.