Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Άλλα κόλπα: Προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης από την ... Alpha Bank!


Κάποτε τα κυβερνητικά προγράμματα και τις προγραμματικές δηλώσεις για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας, τα έκαναν οι πολιτικοί που είχαν εκλεγεί από τους πολίτες της χώρας.

Aπό σήμερα, με τον διορισμό στην ηγεσία της χώρας ενός....
τραπεζίτη εκπροσώπου του ευγενούς τραπεζικού κατεστημένου της χώρας που μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα (με την ανοχή και αρωγή των πολιτικών φυσικά), πλέον τις προγραμματικές διακηρύξεις θα τις κάνουν απ'έυθείας οι τράπεζες για να μην χάνουμε και χρόνο:

Έτσι η Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων με τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση!

Στην ανακοίνωση (στην ηλεκτρονική σελίδα tovima.gr τιτλοφορείται η ανακοίνωση με την φράση "Alpha Bank: Οι αναγκαίες ενέργειες στις επόμενες 100 ημέρες") τόνίζεται ότι είναι:

"Μεγάλης σημασίας η απόφαση τριών πολιτικών κομμάτων της χώρας για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης με σκοπό την υλοποίηση και την επικύρωση από την Ελληνική Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ζώνης του Ευρώ της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το 2ο Πακέτο Χρηματοδοτικής Στήριξης της Ελλάδος (2o ΠΧΣ) και την διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις αρχές του 2012 και ζητείται άμεσα ... επέκταση του χρόνου ζωής της:

«Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργον της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεσή του. Επομένως, οι προγραμματιζόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα πρέπει να προκηρυχθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τη Βουλή η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011» υπογραμμίζουν οι αναλυτές της τράπεζας στις "προγραμματικές" τους.

Ακολούθως περιγράφουν με ακρίβεια τις πρέπει να γίνει στο κάθε τομέα της οικονομίας λέγοντας ότι «Η Alpha Bank επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, που χαίρει πλήρους αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους ακόλουθους τομείς: κλπ κλπ».

Επειδή η ανακοίνωση του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας από την Alpha Bank είναι μακροσκελής όποιος θέλει μπορεί να την αναζητήσει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της τράπεζας.

Δεν θα πούμε τίποτα άλλο για την ώρα, τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Απλά, αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών, που ζητεί να δοθεί "άπλετος χρόνος πριν γίνουν εκλογές" στην κυβέρνησή (της), εμείς προτείνουμε κάτι πιο δραστικό: Να μην γίνουν καθόλου εκλογές. Ή κάθε τέσσερα χρόνια η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με εσωτερική ψηφοφορία να αποφασίζει αυτή για το νέο πρωθυπουργό.

Γιατί να χάνουμε χρόνο και χρήμα με "ανώριμες" διαδικασίες; Σκεφθείτε μόνο τι έχει στοιχίσει μέχρι τώρα στις τράπεζες ο διορισμός Παπαδήμου με τόσα κανάλια και "μεγάλες" εφημερίδες...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr