Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Μέχρι και τα τραγούδια του 40 κόβουνε ορισμένοι... - - - Λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον."



Anti-ntp:Απο το ΠΑΣΟΚ και αυτούς που κινουν τα νήματα πίσω του τα περιμένουμε όλα προκειμένου να σβηστεί κάθε αναφορά σε πατρίδα και έθνος.

Γράφει ο Τρύφωνας. 

Τώρα που πέρασε η επέτειος της Εθνικής μας εορτής, τώρα που κόπασαν οι φασαρίες και οι αντιδράσεις του κόσμου, μπορούμε να φέρουμε εις γνώση σας το πόσο ορισμένοι προσπαθούν να εξαλείψουν την Εθνική συνείδηση των παιδιών μας. Πόσο προσπαθούν να εξασθενήσουν τη μνήμη τους και να αποσιωπήσουν τα γεγονότα και την... ιστορία του λαού μας. 

Εκπαιδευτικοί ... που υποτίθεται πως είναι οι πνευματικοί πατέρες της νεολαίας μας. Πως πρέπει να της καλλιεργήσουν το νου, να την μορφώσουν, αλλά και να της μεταδώσουν  αυτογνωσία για τη πατρίδα μας και το λαό της.
Στη σχολική εορτή λοιπόν του Γυμνασίου της Ελεούσας Ιωαννίνων, έδωσαν στα παιδιά το...
πρόγραμμα των εκδηλώσεων που εκτός από τις ομιλίες και τις αφηγήσεις ενδιάμεσα είχαν και τα τραγούδια του ηρωϊκού έπους.

Μεταξύ αυτών και το "Βάζει ο Νούτσε τη στολή του" (σε στίχους του Γιώργου Θίσβιου, μουσική του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και πρώτη εκτέλεση από τη Σοφία Βέμπο.)
Ένα τραγούδι με ιστορική και αληθινή σημασία και λόγια. 
Ένα τραγούδι που εδώ και 71 χρόνια κρατά τη μνήμη μας ζωντανή.

Στη φωτοτυπία λοιπόν που έδωσαν στην ομάδα των εκδηλώσεων στο συγκεκριμένο τραγούδι... έχουν "χαθεί" τέσσερις στροφές!

Και για να προλάβω ... μην αρχίσετε τώρα τις εξυπνάδες πως έγινε χάριν χρόνου...
Τα άλλα τα τραγούδια και τα ποιήματα που δόθηκαν ήταν ολόκληρα!
Το "Ψυχές ηρώων του 40" αλλά και το "Μέσα μας βαθειά για σένα".
 Πόσο χρόνο παραπάνω δηλαδή ήθελε η χορωδία για να πει τις άλλες τέσσερις στροφές;

Αυτές οι στροφές λείπουν σκόπιμα. 
 Και κυρίως γιατί λένε: 
"... και χωρίς πολλές κουβέντες
μπήκαν Έλληνες λεβέντες μεσ' τη Κορυτσά. 

Μέσα στ' Αργυρόκαστρο εμπήκε το χακί 
και σημαία κυματίζει τώρα Ελληνική, 
 Αχ! Τσιάνο, θα σκοτωθώ Τσιάνο,
γιατί σε λίγο και τα Τίρανα τα χάνω. ..." 

Συνεχίζεται λοιπόν η ηλίθια στάση που κρατάμε περί εξάληψης έχθρας των λαών και λοιπά κουραφέξαλα. 

Συνεχίζεται λοιπόν η ηλίθια στάση που κρατάμε περί φιλίας και μή καλλιέργειας μίσους και τα υπόλοιπα κουραφέξαλα. 

Τι φοβάστε ωρέ λεβέντες;
Μην ακούσουν οι Αλβανοί τους στίχους και μας κάνουν ντά;
Μην ακούσουν για άλλη μια φορά ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική;
Δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο αυτό;

Ποιανού ήταν αυτή η απόφαση να "κοπεί" το συγκεκριμένο τραγούδι;
Του υπεύθυνου καθηγητή, του διευθυντή του σχολείου, ή ήρθε από .... παρακάτω;

Ως πότε θα έχετε αυτό το μυαλό, τη στιγμή μάλιστα που εκείνοι προπαγανδίζουν όλο και περισσότερο στα σχολικά τους βιβλία; 

Εγώ έχω να σας πω το εξής...
Aν η πρωτοβουλία αυτή ήταν από "πολιτικό εγκέφαλο" ... θέλει ξύλο.
Αν πάλι ήταν από παιδαγωγό... θέλει φτύσιμο. 

Αλλά τι να λέμε... πηγαίνετε να δείτε κανά τούρκικο σήριαλ... 
και εις άλλα με υγεία! 

11 σχόλια:

Ο Αυτοτιμωρούμενος είπε...

Να σου πω ρε "πηγή", έχουμε επεκτατικές βλέψεις και δεν το ξέρω; Ποιά είναι η Β. Ήπειρος; Τα Τίρανα που λέει το τραγούδι;

Πιάστο κι αλλιώς. Πόσο γοητευτικό θα σου φαινόταν να παίζαν στα κρατικά κανάλια των Αλβανών Τούρκων Σκοπιανών ή Βούλγαρων, τέτοια τραγούδια που να λένε πως θα πορθήσουν την Αθήνα;

Δουλευόμαστε, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

poso lovotomhmenos anthelhnas eisai esy poy les aytes tis ahdies?dysthxvs apo sas kyndineyei h ellada..maue istoria...12.54....blax!!

Ανώνυμος είπε...

kai malon den xereis ta sxedia poy kanoyn oi albanoi gia thn megalh ellada..mexri kai xartes dhmosieyoyn..na perilambanei nomoys ths elladas...xypnhste lovotomhmenoi!!

Ανώνυμος είπε...

gia thn megalh alvania ennoysa...!

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είπε...

Για όσους δεν γνωρίζετε. Υπάρχουν ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΟΗΕ ΕΕ και δεν ξερω και γώ τι άλλο σχετικά με την Βόρειο Ήπειρο.Μετά τον 2ο παγκόσμιο...Αλλα όπως βλέπετε σιωπή. Τα ψηφίσματα αυτά ειναι σε πιο καλή θέση απο την κατάσταση στην Κύπρο. Δλδ η κύπρος σχετικά με την γραμμή των ψηφισμάτων πρέπει να μεινει για πάντα σκλαβωμένη, ενώ η Βόρεια Ήπειρος να απελευθερωθει.

Ανώνυμος είπε...

ka8ara kwloratsisteis o filos mas..loipon mporei o ka8enas n uperhfaneuetai gia tn xwra tou alla oxi se shmeio na meiwnei tn uperhfania tou alou auto 3erw...kati p einai uperboliko panta einai kako..h istoria einai istoria k dn allazei!!!!

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

12.54 σε τζούζει το άρθρο; ή μήπως δεν είσαι Έλληνας; Για τους γυφταραίους Σκοπιανούς δεν ξέρεις τίποτα; ούτε για τα γιουσουφάκια απ' την άλλη πλευρά του Αιγαίου; Για την Θράκη μήπως.Αϊ σιχτίρ ανθελληνικό τζογλάνι,πολύ μας τα πρήξατεμε τις μαλακίες και τις προοδευτικές παπαριές σας.Αν ήσουν στην Τουρκία ξέρεις τια θα σου κάνανε άμα έγραφες κάτι για την υποτιθέμενη χώρα τους; ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ; Μ......α

Ο Αυτοτιμωρούμενος είπε...

@1:51, 1:54, 1:55
Μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά και μετά θα διαβάσω τι γράφεις.

@φίλε αντί-ντπ, η Β.Ήπειρος είναι 100 χρόνια (από τους Βαλκανικούς πόλεμους) προσαρτημένη στην Αλβανία. Πολύ μικρά διαλείμματα (1919 και 1940) δεν κάνουν τη διαφορά. Προσωπικά με ενοχλεί να ακούω ότι "θα χάσουμε τα τίρανα". Δεν τα θέλω ρε παιδί μου, τα σιχαίνομαι.

Μήπως να κοιτούσαμε να σώναμε τη Θράκη και να αφήσουμε τη Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο και τους Αγ. Σαράντα για αργότερα;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε, τί επληθύνθησαν οι θλίβοντες με; πολλοί επανίστανται επ΄ εμέ. Πολλοί λέγουσι τη ψυχή μου, ουκ έστι σωτηρία αυτώ εν τω Θεώ αυτού. Συ δε, Κύριε, αντιλήπτωρ μου εί, δόξα μου και υψών την κεφαλήν μου. Φωνή μου προς Κύριον εκέκραξα και επήκουσε μου εξ όρους αγίου αυτού. Εγώ εκοιμήθην και ύπνωσα, εξηγέρθην, ότι Κύριος αντιλήψεται μου. Ού φοβηθήσομαι από μυριάδων λαού των κύκλω συνεπιτιθεμένων μοι. Ανάστα, Κύριε, σώσον με ο Θεός μου• ότι συ επάταξας πάντας τους εχθραίνοντας μοι ματαίως, οδόντας αμαρτωλών συνέτριψας. Του Κυρίου η σωτηρία και επί τον λαόν σου η ευλογία σου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!! ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑΜΠΛΙΤΣΕΣ, ΟΠΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΛΠ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!! ΤΩΡΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ!! ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!!! ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ!!
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ;'Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΒΟΛΙΚΗΣ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ", ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΑΣ;
ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ.