Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι Ιταλοί το '40 έλεγαν τους Έλληνες: Ψεύτες, γυναικούλες, νηστικούς!


Τι λέει ο καθηγητής Δημήτρης Φιλιππής
Μετά την εισβολή κατά της Ελλάδας στο μέτωπο της Αλβανίας, η ιταλική πλευρά επιχείρησε να απαξιώσει τους Ελληνες ως «ψεύτες, απολίτιστους, ύπουλους και πεινασμένους» Ο καθηγητής του τμήματος ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού του.... ελληνικού ανοιχτού πανεπιστημίου Δημήτρης Φιλιππής αναφέρει: "Η ιταλική προπαγάνδα συντονίστηκε με πολλούς τρόπους. Ουσιαστικό ρόλο...
έπαιξαν η προπολεμική ελληνόφωνη εκπομπή του ραδιοφώνου του Μπάρι και η επιθεώρηση που εξέδιδε και αργότερα η κατοχική ιταλοφασιστική εφημερίδα «Κουαδρίβιο». Η προπαγάνδα αυτή είχε στηριχθεί σε υποτιμητικά σκληρά στερεότυπα για τους Ελληνες, στερεότυπα που είχαν καλλιεργηθεί καθ' όλον τον Μεσοπόλεμο: «νόθους και βάρβαρους απόγονους της παλαιάς και μεγάλης Ελλάδος» αποκαλούσε τους Έλληνες, επίσημη οργάνωση του ιταλικού φασιστικού κόμματος, νώ «ποταπούς λεβαντίνους μπαστάρδους» αποκαλούσε πάλι τους Ελληνες, τις ημέρες της ιταλικής επίθεσης, ο συγγραφέας Κούρτσιο Μαλαπάρτε στην εφημερίδα «Corriere della sera». Ακόμη, «ψεύτες, όπως οι γάτοι» αποκαλούνταν οι Ελληνες και στα προπαγανδιστικά επιστολικά δελτάρια που εξέδιδε το ιταλικό υπουργείο Λαϊκής Κουλτούρ"Τις παραμονές του πολέμου η υποτιμητική απεικόνιση του Σώματος των Ελλήνων Ευζώνων με την «αμφιλεγόμενη» αμφίεση αποτέλεσε πρόσφορο θέμα για την ιταλοφασιστική προπαγάνδα, που φρόντισε να «παίξει» στις εφημερίδες τη γελοιογραφία της ταύτισης του ευζώνου και του σκωτσέζου στρατιώτη: αμφότεροι, εξαιτίας της παρόμοιας γυναικείας αμφίεσης, παρέπεμπαν στη θηλυπρέπεια και, μέσω αυτής, στη δειλία της ελληνοβρετανικής συμμαχίας.ας. Αν στο Μέτωπο ανατράπηκαν μία φορά αυτά τα κλισέ, στην Κατοχή ανατράπηκαν μία δεύτερη. «Οσο προχωρούσε η Κατοχή, γράφει αξιόπιστος αυτόπτης μάρτυρας, ο κρυφός θαυμασμός των Ελλήνων για τη γερμανική πειθαρχία έγινε γρήγορα αποστροφή που εκφραζόταν χαμηλόφωνα (…), καθώς οι Ελληνες θεωρούσαν τους Γερμανούς κλέφτες γιατί τους έβλεπαν να αρπάζουν ο, τι έβρισκαν, όχι μόνο τα χωράφια, αλλά και τα δημόσια και τα ιδιωτικά κτήρια και τις αποθήκες. Ολα ταξίδευαν για τη Γερμανία: όχι μόνο τα τρόφιμα, αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία…» . Το απόσπασμα, δια χειρός του Πάπα Ιωάννη ΚΓ', κατά κόσμον Αντζελο Τζουζέπε Ρονκλάλι, τότε αποστολικού βικάριου της Αγίας Εδρας σε Ελλάδα και Τουρκία".
http://www.katoci.com/
ksipnistere.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oι Ελληνες ηταν νηστικοι γιατι το ΓΕΣ της εποχης δεν εστελνε τροφες στα συνορα σκοπιμως για να μη προχωρησουν οι στρατιωτες πιο περα. Η προδοσια ηταν απο τους μασονους πολιτικους και στρατηγους ανεκαθεν. Επαιρναν διαταγες απο το εξωτερικο και υπηρετουσαν τους αφεντες τους θυσιαζοντας χιλιαδες ζωες στο βωμο του χρηματος. Οι αφεντες εκαναν πολεμο χρησιμοποιώντας τους απλους ανθρωπους για να κερδισουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε η παρέλαση του Δημοτικού στο Μυστρά, κατόπιν απόφασης της διευθύντριας...

Τσεκάρισμα στην παρακάτω διεύθυνση, δεξί κλικ και μετάβαση στη σχετική ανάρτηση:

http://www.notospress.gr/index.php?c_id=15&n_id=3421

Ανώνυμος είπε...

12:49 ΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΓΚΑΣΜΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.!!!
ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙ;;;;;;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΜ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΑΣΟΝΟΙ;;;;;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΡΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΥ...ΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ!!!
ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ;;;
ΑΧ, ΜΑΝΟΥΛΑ Μ, ΑΧ;;;