Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ- ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ H ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Πολλοί αμφισβητούν τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, για αυτό το λόγο θεωρώ σωστό να τις λάβει ο λαός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη δήλωσή του μετά το δείπνο με την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί, ενώ το δημοψήφισμα...

πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμόσουμε, αλλά για το εάν θέλουμε να παραμείνουμε ή όχι στην ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε την απόφασή του για το δημοψήφισμα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Αγωνίστηκα για να υπάρξει ευρεία συναίνεση και αν υπήρχε δεν θα γινόταν το δημοψήφισμα. Τώρα θέλω να μιλήσει ο λαός», είπε ο κ. Παπανδρέου που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα ακολουθηθεί ο «οδικός χάρτης» που έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο και δήλωσε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει την Παρασκευή ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία ακολούθως θα κληθεί με 151 ψήφους να αποφασίσει για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, οι σημαντικές αποφάσεις έχουν και ευθύνες και αυτές οι ευθύνες θα αλλάξουν το μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πιθανόν θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτελέσμα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι αυτό θα είναι θετικό.


Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι ελπίζει σε εκταμίευση της έκτης δόσης, έστω και οριακά μετά το δημοψήφισμα, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνησή του θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή από την ελληνική Βουλή απάντησε: «Το ελπίζω, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη δημοκρατιή διαδικασία».
πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΧΩΡΑ
ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ

Jim P είπε...

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα λέγαμε όχι, θα βρισκόταν μία κυβέρνηση με πατριωτικά αρχίδια, και...
Δραχμή, Πετρέλαια, Βιοτεχνίες/Εργοστάσια, Όλοι πλούσιοι!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Εύχομαι να κάνω λάθος αλλά... τα θυμάστε τα ''Δεκεμβριανά''? κάτι μου λέει ότι εκεί το πάει ο ...'' Δημοκράτης'' μας... βλέποντας ότι ο Έλληνας ενώνεται πρέπει να το ανατρέψει... Ελπίζω μόνο ο Ελληνικός λαός να θυμάται το συγκεκριμένο σημείο της Ιστορίας του γιατί αλλιώς θα είναι υποχρεωμένος να το ξαναζήσει....ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ !!!

STYLIANOS είπε...

ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΣΟΣΤΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ 10:12.ΕΥΓΕ.

STYLIANOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η Ελευθεροτυπία είναι η μόνη εφημερίδα που κρατά έντιμη και αντιμνημονιακή στάση (ανεξάρτητα αν και αυτή έχει τις αμαρτίες του παρελθόντος). Εάν κλείσει, η πληροφόρηση από όλα τα κανάλια και τις κυβερνητικές εφημερίδες Καθημερινή, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ θα είναι δικτατορικά μονόπλευρη και το λαϊκό κίνημα δεν θα έχει κανένα ΜΜΕ στο πλευρό του. Η Ελευθεροτυπία κινδυνεύει να κλείσει γιατί με εντολή του Γιωργάκη ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος των τραπεζών Περαιώς και Αλφα δεν της δίνουν το καθ’ όλα νόμιμο δάνειο που ζήτησε.
Προτείνω ο λαός να ενισχύσει την Ελευθεροτυπία αγοράζοντάς την. Αγοράστε Ελευθεροτυπία για να μείνει μια φωνή δικιά μας ζωντανή.

Ανώνυμος είπε...

Kωνσταντίνε,λες ο Γάπας να ζήλεψε τα μεγαλεία του παπού του;Θα περιμένει,λες,να τον ανακηρύξουν και αυτόν "Γέρο της Δημοκρατίας";Καλά λέει ο Καμμένος,νέο ΕΑΜ.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ