Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εξώδικο κατα της ΔΕΗ, 350 λογαριασμοί χωρίς το χαράτσι στον Δήμο Ηρακλείου


Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βραδάκης και αντιπροσωπεία της κίνησης «Πολίτες κατά του χρεόυς» με τους... κκ. Βασιλείου Αντώνη, Χριστοδούλου Γιώργο και Δρανδάκη Νίκο παρέδωσαν στο Δήμο Ηρακλείου τα πρώτα 350 δικαιολογητικά των δημοτών του Ηρακλείου, που μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.


Ακολούθησε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο κ. Περισυνάκη παρουσία και του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Κώστα Καμπιτάκη. Στη σύσκεψη αυτή εκτιμήθηκε πως η προσωρινή αναστολή της διακοπής της ηλεκτροδότησης που ανακοινώθηκε ήδη από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, αποτελεί την πρώτη σημαντική επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Οι Πολίτες κατά του χρέους τονίζουν πως αυτή η προσωρινή αναστολή της διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι αποτέλεσμα των αντιδράσεων του συνόλου του ελληνικού λαού. Μεγάλη ήταν και η συμβολή του λαού του Ηρακλείου. Η σημαντική αυτή πρώτη επιτυχία δείχνει, πως η θέληση του λαού μπορεί να ακυρώσει κάθε αντιλαϊκή επιλογή.

Δεν χρειάζεται όμως καμιά επανάπαυση. Ήδη η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα κοινωνικά κριτήρια που επιτρέπουν την εξαίρεση από το χαράτσι, είναι ένα ακόμα μνημείο εμπαιγμού της κοινωνίας από αυτή την πανικόβλητη συγκυβέρνηση. Κανένα φτιασίδωμα δεν μπορεί να ακυρώσει τον βάρβαρο, άγριο, ανήθικο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα του χαρατσιού. Η προσωρινή αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης πρέπει να γίνει μόνιμη, μέχρι την τελική ακύρωση του χαρατσιού.

Ο αγώνας και η προσπάθεια πρέπει να ενταθούν. Καλούμε τους Ηρακλειώτες να προχωρήσουν πλέον σε μαζική άρνηση της πληρωμής του χαρατσιού, να συνεχίσουν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο Εργατικό Κέντρο και στο κιόσκι της πλατείας Ελευθερίας, ώστε να ενημερώνεται και ο Δήμος. Η λεηλασία της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας δεν πρέπει να περάσει.

Ο δημοκρατικός λαός του Ηρακλείου, δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η παραβίαση του Συντάγματος και η υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας. Καλούμε το σύνολο των φορέων του Ηρακλείου (Συλλόγους, Επιμελητήρια κλπ), να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Εργατικού Κέντρου, να στρατευτούν στον δίκαιο αυτό αγώνα. Κανείς σ΄ αυτή τη φάση δεν δικαιούται να σιωπά. Καλούμε και το Δήμο Ηρακλείου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Οι Πολίτες κατά του χρέους συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα.

Αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί, 40 μέλη της κίνησης μας θα καταθέσουν εξώδικη πρόσκληση – δήλωση και διαμαρτυρία κατά της ΔΕΗ, στα γραφεία της στου Τσαλικάκη, με την οποία επισημαίνονται οι ευθύνες της ΔΕΗ για το χαράτσι και καλείται η επιχείρηση να αποφύγει κάθε προσπάθεια για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης με αφορμή τη μη πληρωμή του χαρατσιού, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος στην περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί.
flashnews.gr

4 σχόλια:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ είπε...

Και τι θα γίνει ρε παιδιά με όσους ήδη πλήρωσαν το χαράτσι ? Άν ο αγώνας σας δεν είναι νικηφόρος τί γίνεται τότε? Θα έχουν πληρώσει τα φρόνιμα παιδιά και εσείς οι φοβεροί αγωνιστές πάλι κερδισμένοι με ξένα κόλλυβα ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕ διεκδίησε τα. Τι είναι αυτά που λες;; Ποιά είναι τα ξένα κόλυβα και ποιοί τα τρώνε; Χρωστάει κανένας να πληρώσει χαράτσι για την ιδιοκτησία του που την πλήρωσε για να την αποκτήσει; Φόρος στην ακινητη περιουσία που βαρύνεται με 100 φόρους; Πότε έγινε ιδιοκτήτης του σπιτιού μου που χρυσοπλήρωσα (πολλές φορές μέσα από φόρους) ο τζέφρυ, ο ραινεμπαχ, οι μερκοζυ και όποιος άλλος θεωρείται ως "κράτος" στο προτεκτοράτο που ζούμε και πρέπει να τους πληρώνω νοίκι για να μείνω; Χαρακτήρας από ανέκδοτο είσαι καημένε!!... που όταν ρώτησε ο Θεός τι θέλει στη ζωή του, αντι να ζητήσει να ευτυχίσει ο ίδιος, ζήτησε να δυστυχίσουν όλοι οι άλλοι για μην είναι καλύτερα απ' αυτόν. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι οτι είσαι μικρόψυχος. Τελικά ο Αινστάιν είχε δίκιο που είπε οτι το μόνο πράγμα για το οποίο είναι απόλυτα σίγουρος οτι δεν έχει όρια είναι η βλακεία!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ENALLAKTIKE EISAI APARADEKTOS!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΟΤΕΣ, ΚΙ ΣΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ,!
ΑΣ ΕΙΧΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΞΕΒΟΛΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΥΜΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

μαζική άρνηση πληρωμής και αλληλεγγύη τα μόνα όπλα μας,προς το παρόν γιατί έτσι όπως πάμε δε γλιτώνουμε και τα κανονικά