Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κατάθεση ψυχής απο τον Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο στην 1η Στρατιά ! (video)



Βαρυσήμαντη τοποθέτηση με πολιτικό περιεχόμενο του απερχόμενου αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φραγκούλη Φράγκο στην 1η Στρατιά Λάρισας (αποκλειστικό βίντεο) 

Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος: «Ήμασταν, είμαστε.... και θα είμαστε πιστοί στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα… …μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε…» 

Έβγαλε τα εσώψυχά του ο «εκρηκτικός» απερχόμενος αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. πλέον Φραγκούλης Φράγκος, στην τοποθέτηση που έκανε κατά την...
διάρκεια της δεξίωσης στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, της διοίκησης της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, το περασμένο Σάββατο.
Ο Στρατηγός έκανε εκτενή αναφορά στα πρόσωπα της ηγεσίας του Στρατού και της 1ης Στρατιάς, πρώην και νυν. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε στο στρατό και τι θα πρέπει να γίνει.
Επίσης, αναφέρθηκε στην αντιαρματική τάφρος 130 χιλιομέτρων στον Έβρο, πλάτους 32 μέτρων και βάθους 7, η οποία δεν θα είναι απλά μία τάφρος, αλλά υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια - μελέτες χωρίς κόστος για ένα πλωτό ποτάμι που θα μπορεί να συνδεθεί με τον Δούναβη, το Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Αμβούργο.
Το έργο γίνεται από το Μηχανικό και για την δημιουργία της τάφρου έπεσε πολύ δουλειά από φιλότιμους στρατιώτες, τώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά. Μίλησε για την παρούσα εχθρική απειλή, την αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριοπούλα» κ.α. από τα οποία μερικά μπορεί να αναφέρει, άλλα όχι! Επιβάλλεται ένα έχουμε έναν επιχειρησιακό σχηματισμό, όχι μόνο στον Έβρο. Τόνισε πως ορθός επεβλήθη η κάθετη δομή διοίκησης και πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Υπάρχει δωρεάν μελέτη αξίας 3.000.000 ευρώ για δημιουργία κάθετου άξονα της Εγνατίας. «Αυτά τα λέω γιατί ελέχθη κάποτε πως δεν είναι και παραγωγικός ο στρατός, ε όχι αυτό δεν το δεχόμαστε!».
 
Στη συνέχεια, είπε πως μόνο με θάρρος θα πάμε μπροστά και το αύριο θα είναι καλύτερο.
«Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάν πολιτισμό, μας χρωστάν ηθικές αξίες, αρχές και να μην πω μας χρωστάνε και αυτά που μας πήρανε το ’41. Γι’ αυτό μπορούμε να κοιτάμε κατάματα όλον τον κόσμο…».
 
Ο Στρατηγός είπε για την ερώτηση που του έγινε για το τι θεωρεί επιτυχία να γίνει, ανέφερε: «Να μπορέσουμε να πάρουμε τα 2,5 δισεκατομμύρια δωρεάν στρατιωτικό υλικό… …να συνεχίσουμε τα εξοπλιστικά μας, να ‘ρθούνε τα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών… …να φτιάξουν των 40 χιλιοστών, να πάρουμε τα πυρομαχηκά που χρειαζόμαστε για τα ελικόπτερα, να γίνει η αναβάθμιση των Απάτσι.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/11/video_1762.html#ixzz1d2tgz04M

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχησες να τα πεις στρατηγε!! ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ Τ Ι Π Ο Τ Α ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΜΕΝΑ, ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!! ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ!! Ησουν ενα πειθινιο κομματοσκυλο, που υποταχτηκες στη μοιρα σου!! Τωρα οσα λες ακουγονται σαν κροκοδειλια δακρυα, και το χειροτερο ακουγεσαι, σαν γκομενα που την παρατησε ο γκομενος της!! ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ!! Ρωτα ομως τους χαμηλομισθους αξιωματικους, και υπαξιωματικους, πως ζουν, με τους πενιχρους μισθους, που εσυ συνηγορησες να κοπουν!!

Ανώνυμος είπε...

9:47 μ.μ. Πάρα πολύ καλά τα λες φίλε μου, πάντα έτσι συμβαίνει και τα ίδια λένε, αυτά τα κομματόσκυλα όταν όμως πλέον είναι ένα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Stratige fragkouli exeis na peis tipota gia ti kratikodiaiti kori sou pou dioristike sti net xrisimopoiontas ta kone tou patera tis me adra amoivi (100,000Eiro) kanontas reportaz gia tous metanastes kai tous maurous pou zoune stin ellada.
kanena reportaz gia ton ellina pou peinaei den ekane.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω Κε Στρατηγε μην ομιλειτε περι "θαρρους". Δεν αμφιβαλω οτι εναντι του εξωτερικου εχθρου επιδειξατε και θα επιδεικνυατε το απαιτουμενο θαρρος. Οπως ομως ο ιδιος λετε η ευθυνη του στρατου ειναι γενικοτερη. Απεναντι λοιπον σε αυτες τις γενικοτερες ευθυνες σας ως προς την πατριδα, το εθνος, την ιστορια μας και το συναταγμα μας ΔΕΝ επιδειξατε επαρκες θαρρος ( τουλαχιστον απο οσο φαινεται , γιατι βεβαιως δεν γνωριζουμε το λογο της απομακρυνσης σας).

Σας ευχομαι καλη επιτυχια στις επομενες δραστηριοτητες σας, καλη υγεια σε εσας και την οικογενεια σας και ως ελλην σας ευχαριστω θερμα για την υπηρεσια σας ως ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ οπως ειπατε (για την υπηρεσια σας ως αρχηγου επιφυλασομαι μεχρι να εχουμε την πληρη εικονα).

Ανώνυμος είπε...

Τι καταθεση ψυχης και μαλακιες... Ειναι οπως σχολιασαν οι προλαλησαντες.

Ανώνυμος είπε...

«Ήμασταν, είμαστε.... και θα είμαστε πιστοί στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα… …μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε…»

τα λογια τα χεζω, την στιγμή που γαμιεται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα ...

Ανώνυμος είπε...

Μάζεψε πρώτα την κόρη σου,που την πότησες με μίσος για τους Έλληνες και άσε τις κορόνες περί πατρίδος.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Ανώνυμος είπε...

Έκανε μαλακίες ο Στρατηγός όμως ποτέ δεν πουλήθηκε. Το ότι δέχτηκε να μειωθούν οι μισθοί είναι λογικό και δεν ξέρω να άξιζε να κάενι φασαρία για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έκοβαν από παντού. Οι μισθοί ήταν πείνας έτσι και αλλιώς πριν την κρίση καθώς δεν αντικατόπτριζαν το έργο του στρατιωτικού. Αλλά μάγκες που μιλάτε πιο πάνω , όταν ο στρατηγός έπραινε 2500€ το μήνα με τρία παιδία πως ζητάτε ο ανθ/γός, ο ΕΠΟΠ, και ο λοχίας να παίρνουν 1500€ + €. Τι ευθύνες έχει ο ΕΠΟΠ, και το λοχαγός που αν θές αράζει και πείνει τον φραπέ του όλη μερα στον όρχο και άντε βγαίνει 15ημερο σκηνάκια 2 φορές το χρόνο. Δεν το απαξιώνω παιδιά, αλλά δείτε το πιο σφαιρικά.
Για τη κόρη του δεν ξερω τίποτα , παρά οτι εκανε μια κωλοεκπομπη και δεν αξιζει τα λεφτα της, αλλα ο πατέρας που κολλαει. 30 χρονών κόρη τι θες να τη κάνει. Όπως εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω τη κόρη μιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζω για τη πουτάνα τη μάνα της, έτσι και δεν μπορώ να φορτώνω στον πατέρα τις μαλακίες της κόρης.
Ο άνθρωπός αυτός την επόμενη του ΚΥΣΕΑ χαιρετούσε με δάκρυα τους συναδέρφους, σκεφτόταν και την Ελλάδα. Λυπούνταν ίσως που ενώ οι πλειοψηφία των στρατιωτών/στρατιωτικών είναι ντόμπροι , ευθεις και με συνείδηση καθήκοντος άνθρωποί δεν ισχύει το ίδιο για του πολιτικούς προϋστάμενους τους που που παίζουν παιχνίδια με το μέλλον της πατρίδας.
Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι ξέρω τι λεώ γιατί και ο δικός μου πατέρας ήταν ένας από τους 8 που έφυγαν με τον Φραγκο.

Ανώνυμος είπε...

Στρατηγοι του κωλου. Το μονο προσον που απαιτειται για ανεβει καποιος στα τελευταιά σκαλοπατια της ιεραρχιας ειναι να δηλώσει υποταγη στο σαπιο συστημα. Φιλοδοξα γλοιωδη ανθρωπαρια που θυμουνται να κανουν βαρυσημαντες δηλωσεις με κουστουμακι μονο, οσο φορουσαν την στολη τουμπεκί. Ανεχονται τα παντα οσο ειναι εν ενεργεια, πραγματα που αγγιζουν τα ορια της προδοσιας πχ να κατεβουν οι σημαιες στα ιμια, να μειωθει η θητεια σε 12 μετα 9 μηνες σε ενα βραδυ, να μοιραζονται τα λεφτα που προοριζονται για την εθνικη αμυνα απο τα λαμογια πολιτικους σε διαφορους (υποβρυχια,αγορα του αιωνα απο ανδρεα παπανδρεου και απειρες αλλες μην πω ολες τις υπερκοστολογημενες συμβασεις του ΕΣ),αρματα χωρις πυρομαχικα εδω και 10 χρονια!!(τωρα και τα ελικοπτερα μην το ξεχάσω), προσληψη ΕΠΟΠ ταζοντας τους μια θεση στο δημοσιο!! αξιοκρατια στο στρατο (χα καλο ανεκδοτο εε). για εκπαιδευση δεν το συζητω ρεαλιστικη και σκληρη με κυριο και μοναδικο μελημα μην μας παρει κανενας τηλεφωνο οτι ζοριστηκε ο κανακαρης του και και και .... θα μπορουσα να γραφω μεχρι αυριο το πρωι. Ολα αυτα ανεχονται οι στρατηγουληδες μας για μια καρεκλα η λιγο χρονο παραπανω στην καρεκλα. και μετα βγαινουν να μας μιλησουν και για αμυνα πατριδα κλπ οι ξεφτυλες. αυτοι τα ανεχονται και τα εχουν διαλυσει ολα. Οπως καταλαβαινετε δεν αναφερομαι μονο στον φραγκουλη αλλα σε ολους απο βαθμο συνταγματαρχη και πανω. ΥΓ να χαιρεσαι τον μπαμπα σου ο 3:37

Ανώνυμος είπε...

9:59

Φαντάζομαι η ανάγνωση της ΠΤΗΣΗΣ και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και φυσικα του defencenet σε έχουν κάνει ειδικο φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχως φιλε μου 12:05 εχω την χαρα να τα λουζομαι απο μεσα εδω και πολλα χρονια τα σκατα που περιγραφω