Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κοτζαρίδης (video)



Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του 53χρονου Δημήτρη Κοτζαρίδη, «του χαμογελαστού παιδιού», όπως τον περιγράφουν γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι στο κόμμα.

Θρήνο στο Βύρωνα, τη γειτονιά του και την ιδιαίτερη πατρίδα, έφερε η είδηση του....

θανάτου του κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Ο άτυχος Δημήτρης ήρθε στην Αθήνα από την Κομοτηνή όπου γεννήθηκε πριν κλείσει τα 20 του χρόνια. Παντρεύτηκε και έκανε δυο παιδιά. Μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες κατάφερε να τα σπουδάσει.

Άνθρωπος μεροκαματιάρης, δούλευε σε οικοδομές, ενώ ήταν και γόνος οικογένειας κομμουνιστών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Το 1980 οργανώθηκε στο συνδικάτο οικοδόμων του ΚΚΕ.

Τρία χρόνια τώρα δεν έβρισκε δουλειά. Μερικά μόνο μεροκάματα σε οικοδομές από δω και από εκεί, ενώ και η σύζυγός του είχε χάσει και εκείνη τη δουλειά της.

Οι δυσκολίες απίστευτες, λένε όσοι γνωρίζουν καλά την οικογένεια και συμπληρώνουν πως ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει για δυο άνεργους γονείς να αναθρέφουν δυο παιδιά, δυο κόρες 22 και 28 ετών, να τα σπουδάζουν.

πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιμή στον συνάνθρωπο, συνέλληνα, αγωνιστή, εργάτη, οικογενειάρχη και πατέρα.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Δυστηχώς αυτή είναι ακόμα η αρχή.

Καλό Ταξίδι και ελαφρύ το χώμα.

Ανώνυμος είπε...

συλλπητηρια στην οικογενεια του.δυστυχως προστεθηκε ακομα ενας ανθρωπος στο κρεμματοριο της παγκοσμοιοποιησης.στον κατηφορο που μας πηγανε οι δοσιλογοι δεν εχει τελος.κρατατε γερα ελληνες

dkalokeri είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 20/10/2011.