Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

To 48ωρο της απεργιακής θύελλας- Ισχυρά αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας


To 48ωρο της απεργιακής θύελλας- Ισχυρά αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της ΑθήναςΠαραλύει για 48 ώρες η χώρα καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα λειτουργεί σχεδόν τίποτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πορεία προς τη Βουλά θα πραγματοποιήσουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ τα μέτρα της αστυνομίας είναι ισχυρά προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρα επεισόδια.


Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχει προχωρήσει η τροχαία ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί μπροστά από τη Βουλή ενώ κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται σε όλους τους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ήδη έξω από τη Βουλή, έχει στηθεί ο σιδερένιος φράκτης για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στη Βουλή.

Ήδη από χθες με εντολή της Αστυνομίας, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι σταθμοί του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 19/10, στις 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως –απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία για τη Βουλή- και την Πέμπτη 20/10, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν προγραμματίσει τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Τέλος, πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι, με απόφαση της ΕΣΕΕ, τα εμπορικά καταστήματα.

Κλειστά την Τετάρτη θα είναι και τα βενζινάδικα, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ).


Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο:

* Οι εφοριακοί απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της δεύτερης 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.
* Ώς την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
* Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους.
* Νέα 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΝΟ.
* Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν την Τετάρτη σε 12ωρη στάση εργασίας.
* Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
* Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.
* Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
* Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
* Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
* Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
* Κλειστά και τα αρτοποιεία την Τετάρτη, καθώς ο κλάδος συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ
* Την Τετάρτη απεργούν και οι οδοντίατροι.
πηγη