Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

N.Y.Times: "Τα δύο υπαρξιακά προβλήματα της Ευρώπης, η κρίση χρέους & οι μουσουλμάνοι μετανάστες"!



Image
"Οι μουσουλμάνοι μετανάστες και οι ισλαμικές κοινότητες φαίνεται ότι αποτελούν ένα πρόβλημα, το οποίο χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για την επίλυση απ' ό,τι η κρίση χρέους της ευρωζώνης. Είναι το άλλο μεγαλύτερο υπαρξιακό πρόβλημα της Ευρώπης", αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Νew York Times.
Τη στιγμή που οι ηγέτες της Ε.Ε. αγωνίζονται να....
επιλύσουν την οικονομική κρίση, δεν υπάρχει έγκυρη ανταπόκριση της Ένωσης στο πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα των εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών, καθώς και τις συνέπειες της τρομοκρατίας, των πολιτικών δολοφονιών, της θρησκοληψίας και του φόβου.

"Αυτές τις ημέρες υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να ενταθεί. Η Ευρώπη είναι στην κόψη μίας νέας ύφεσης μέχρι το τέλος του έτους. Οι μετανάστες εργαζόμενοι με περιορισμένα προσόντα και ικανότητες θα είναι οι πρώτοι που θα χτυπηθούν από την ύφεση", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Στην νομοθεσία της Ε.Ε,, η μεταναστευτική πολιτική είναι κυρίως ένα θέμα που επαφίεται στα κράτη-μέλη, πλην λίγων εξαιρέσεων. Χωρίς όμως την κάλυψη μίας ευρωπαϊκής "ομπρέλας", οι πολιτικοί των εθνικών Κοινοβουλίων διστάζουν να δράσουν αποφασιστικά προς την κατεύθυνση υιοθέτησης προγραμμάτων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους μετανάστες ή τη θέσπιση νόμων για την αφομοίωσή τους.

Η αδράνεια της Ευρώπης στο ζήτημα της ενσωμάτωσης οφείλεται στη Γαλλία και τη Γερμανία, δύο χώρες από τις οποίες προέρχονται τα πιο διχαστικά αποτελέσματα από διαφορετικές πολιτισμικές κοινότητες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr