Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη παπανδρέου στο πρώτο θέμα



ImageΜε "ευαγγελικού" τύπου απαντήσεις όπως «πονάω», «θλίβομαι» και «αγανακτώ», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ουσιαστικά αποστασιοποιείται από τα γεγονότα και δηλώνει ανήμπορος και αδύναμος να αντιδράσει. «Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να ....
το κάνω. Αλλά δεν μπορώ». Και τότε γιατί δεν παραιτείται; Για ποιο λόγο παραμένει πρωθυπουργός; Αυτός δεν μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Στις 180 μονάδες παρέλαβε τα spreads πριν δύο χρόνια και τα έχει πάει πάνω από 2.000!
Ευθέως απαντά ότι έχει αφήσει την τύχη της χώρας στους ξένους και μάλιστα τονίζει το απίστευτο ότι : «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας», προσθέτει ο  πρωθυπουργός, προφανώς ... εκτελώντας την χώρα!

Οι απαντήσεις του στο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας στην Ευρώπη».

Παρ'όλα αυτά αρνείται να παραιτηθεί: «Ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω». Μα, αν δεν μπορεί να εγγυηθεί καλύτερη ζωή στους πολίτες της χώρας (μεταξύ μας, αυτό θα είχε μεγάλη πλάκα), τότε τι ρόλο παίζει; Το ρόλο που έπαιζαν οι κατοχικοί πρωθυπουργοί;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr