Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σκληρή απάντηση Δικαστικών σε Παπανδρέου με ομόφωνο ψήφισμα


Λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους δικαστικούς, περί «αρνησιδικίας... Σκληρή απάντηση Δικαστικών σε Παπανδρέου με ομόφωνο ψήφισμα με τερτίπια», η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών εκδίδει ομόφωνα ψήφισμα: «Οι δημόσιες επικρίσεις και μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από δημόσιους και άλλους παράγοντες εναντίον των δικαστικών...
λειτουργών (δικαστών και εισαγγελέων) μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχουν επέμβαση στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέες. Προς δε, είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν την εντύπωση ότι στοχεύουν στην επικυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας πάνω στη Δικαιοσύνη, πράγμα συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μία δικαιοκρατούμενη Πολιτεία. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Ενώσεως των Εισαγγελέων Ελλάδας και της Ενώσεως των Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνοντας ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολόν τους συμμετέχοντας στις θυσίες του Ελληνικού λαού, στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα, με περικοπή των αποδοχών μας σε ποσοστό 38,5%. Σε κάθε περίπτωση οι επιθέσεις αυτές και τυχόν άλλες δεν επηρεάζουν τη συντεταγμένη Δικαιοσύνη και δεν μας εμποδίζουν να υπερασπιζόμεθα το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά το Σύνταγμα και τους νόμους».
Πηγη 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΟΤΕΣ;
ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΦΑΓΑΤΕ ΝΩΡΙΣ ΓΑΜΙΩΛΕΣ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣΟΝΑΡΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ οργισμένε 10:25 να σου υπενθυμίσω ότι η βουλή νομοθετεί και βάσει των διαταγμάτων που διατυπώνει η βουλή ασκείται η δικαστική εξουσία.Δεν φταίει το δικαστικό σώμα αν η βουλή νομοθετεί με τρόπο ώστε να μην αποδίδονται ευθύνες σε υπουργούς και σε υμετέρους.

Ανώνυμος είπε...

Στειλτε τους ενστολους που τους φιλανε να τους περασουν τα βραχιολια ....δεν υπαρχουν 30 καθαροι αναμεσα σας ....

Ανώνυμος είπε...

10:34 ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΗΘΟΣ.
ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσύνη ανεξάρτητη? ΧΑχαχαχαχααχαχαχα! Ωραίο ανέκδοτο με κάνατε και γελάσα λαμόγια δικαστικοί που με την ανοχή σας κάνει ότι θέλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να κραζουμε τη δικαιοσυνη που στην περιπτωση της ανεργης γυναικας απο τη λαρισα που τη δικαιωσε για τα χρεη της στις ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ-ας κραξουμε καλυτερα τη ξεφτιλισμενη κυβερνηση..ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ-ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 11:00
Οχι ουδεμία σχέση έχω με το δικαστικό σώμα.Η νομοθετική εξουσία της χώρας (βουλή) ήταν αυτή που οφειλε να καταψηφίσει το ΔΝΤ.
Όρίστε ο λόγος που η ελληνική δικαιοσύνη έχει φαινομενικά τουλάχιστον δεμένα τα χέρια.

Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για τη σύμβαση είναι η απάντηση.Ο βασικός λόγος δεν έχει να κάνει με το ΔΝΤ, αλλά με το γεγονός ότι η νομολογία του αγγλικού δικαίου, λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Βρετανίας, δίνει την ευκαιρία για εξαιρετικά ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ των δανειστών. Για παράδειγμα το 90% των καταχρηστικών αποφάσεων εις βάρος χωρών από επενδυτικά κεφάλαια "προβληματικών χρεών"παίρνονται από βρετανικά δικαστήρια στη διεθνή αγορά δανεισμού με ομόλογα, ό,τι ισχύει για έναν δανειστή ισχύει για όλους τους δανειστές (pari passu). Αυτό σημαίνει ότι η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, οι καταχρηστικοί της όροι, η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, ο ορισμός του αγγλικού δικαίου κ.ο.κ. ισχύουν όχι μόνο για τον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά για όλους τους κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι κερδοσκόποι της αγοράς έχουν το απαραίτητο νομότυπο εργαλείο για να απαιτήσουν τη λεηλασία, τη δήμευση και τη διάλυση της χώρας».
ΠΗΓΗ Δ. Καζάκης