Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ο Κώστας Καραμανλής είναι υπέρ της ανεξαρτησίας των βουλευτών, ώστε να μην αναζητούν “χορηγούς”.



Ο Καραμανλής δεν έχει κρύψει ποτέ την θέση του για την θωράκιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ισχυροποίηση του ρόλου του βουλευτή σε όλα τα επίπεδα. Αυτό δεν αφορά βεβαίως τα αδηφάγα όντα που μπαίνουν στην πολιτική με σκοπό να κατασπαράξουν και να πουν μετά “μαζί τα φάγαμε”. Αφορά....
αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα και την κοινωνία.
Η θωράκιση λοιπόν του βουλευτή ώστε να μην έχει ανάγκη από χορηγούς ήταν πάντα το ζητούμενο, τα δε προνόμια και η απολαβή τους είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούμε όμως να ζούμε με φαινόμενα Δαϊλάκη ή με βουλευτές που πρέπει να κερδίσουν το ΚΙΝΟ για να τους “φτιάξει η διάθεση” και να ψηφίζουν μνημόνια.
Οι όποιες διαρροές λοιπόν περί του αντιθέτου, με δήθεν διαφωνίες για τα προνόμια, προκαλούν μόνο το λαϊκό αίσθημα αφού αυτόματα ο κόσμος λέει “γιατί δεν τα κατήργησε όντας 5 χρόνια πρωθυπουργός”.
Στο κάτω κάτω, είναι θέμα προσωπικής ηθικής εάν θα πληρώνεις το εισιτήριο σου στο καραβάκι ή θα παριστάνεις τον τζαμπατζή. Ένας πρωθυπουργός οφείλει να κλείσει την πόρτα στην διαπλοκή διώχνοντας τους αδηφάγους και παρέχοντας αξιοπρεπή διαβίωση στους ευπατρίδες.