Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Ρωσία κρατά τη θερινή ώρα... παρεκκλίνοντας από την υπόλοιπη Ευρώπη



Image
Από σήμερα οι Ευρωπαίοι κινούνται στους δείκτες και στους ρυθμούς της χειμερινής ώρας, ενώ οι Ρώσοι κρατούν τη θερινή ώρα, προτιμώντας να πορευτούν με αυτή τους επόμενους μήνες, σαν να μην άλλαξε δηλαδή η εποχή του χρόνου, προκειμένου να μην αγχωθούν!
Η απόφαση αυτή, να μην συμβαδίσουν οι...
Ρώσοι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως προς την αλλαγή της ώρας, είχε ληφθεί από τον πρόεδρο της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον περασμένο Μάρτιο, με το σκεπτικό να απαλλάξει τους συμπατριώτες του από το στρες της προσαρμογής τους στην καινούργια ώρα, καθώς ε
ίχαν προηγηθεί σχετικές μελέτες για αύξηση των καταθλίψεων και των αυτοκτονιών στη Ρωσία.
Τώρα λοιπόν, αν και τα πρωινά του χειμώνα θα είναι για περισσότερη ώρα στο σκοτάδι, οι Ρώσοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα απογεύματά τους με περισσότερο φως, καθώς θα νυχτώνει αργότερα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕΝ ΕΠΙΑΣΕΝ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε, οταν το Πάσχα πέφτει πριν την αλλαγή της ώρας, δεν το γιορτάζουμε "σωστά"???
Δηλ. το τι έχει ο καθένας μέσα στην ψυχή του, το καθορίζει η ώρα??? Εχουμε αρκετά πράγματα να τρελαθούμε, μην προσπαθείτε και με άλλους τρόπους...

Επειδή όμως ειμαι καλοπροαίρετος, βάλε ενα link, να μάθουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Η αλλαγή από θερινή ώρα σε χειμερινή ώρα εφαρμόστηκε πρώτη φορά κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για να εξοικονομηθουν πόροι από τα εμπόλεμα κράτη. Εφαρμόστηκε ξανά στον δεύτερο παγκόσμιο και καθιερώθηκε μετά την ενεργειακή κρίση του 1973 για λογους εξοικονομησης ενεργειας.(Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο)

Ανώνυμος είπε...

3.48 και το χειμωνα που νυκτωνει πιο νωρις ποσες ωρες χανουμε;
Νομιζω οτι ο 2.21 εχει δικιο.

Ανώνυμος είπε...

αφου η ωρα θα ξαναλλαξει το Μαρτη βρε παιδια.. μεχρι το Πασχα θα χουν παλι την ιδια ωρα με τους υπολοιπους

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

Αυτοί κοιτάζουν την Χώρα τους και κάνουν ότι τους συμφέρει.Οι δικοί μας πολιτικοί κοιτάζουν τη Χώρα μέσα από το βρακί της φράου Μέρκελ.