Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ – Βαρουφάκης: Το «κούρεμα» έπρεπε να γίνει πριν δύο χρόνια


«Όταν είχαμε τους σεισμούς όλοι οι έλληνες γίναμε σεισμολόγοι. Τώρα που έχουμε τους οικονομικούς σεισμούς όλοι έχουμε γίνει οικονομολόγοι και αυτό είναι καλό» ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος κος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας την πόλη της Ξάνθης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Κρίσης Λεξιλόγιο: οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν»...
.
Σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα στην Καπναποθήκη Π περισσότερα από 1.000 άτομα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας την ομιλία του κου Βαρουφάκη. Όπως ανέφερε ο ίδιος «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κρίση, αφού αυτή εξαρτάται από το τι σκέφτεται και πράττει ο καθένας μας».

Αναφερόμενος στο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκαθάρισε πως το κούρεμα ήταν και είναι κάτι αναγκαίο, το οποίο μάλιστα θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. «Το κούρεμα πρακτικά είναι η μερική περικοπή του χρέους, δηλαδή πρακτικά αυτό που κάνει το κράτος με τους πολίτες όταν τους λέει ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει τον μισθό για αυτό θα τους τον κόψει, το ίδιο θα κάνει και με τους δανειστές του» εξηγεί χαρακτηριστικά προσθέτοντας παράλληλα πως «αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν από δύο χρόνια, γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Όλα αυτά τα δάνεια που πήραμε δυσχεράνουν το χρέος, μειώνουν τους μισθούς και μας βάζουν όλο και πιο βαθιά στην τρύπα».
Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του ο κος Βαρουφάκης τόνισε πως η χώρα μας πτώχευσε πριν από δύο χρόνια, με την υπογραφή των διαδοχικών μνημονιακών συμβάσεων…


thrakitoday
/filologos10.wordpress.com

Φυσικά εμείς έχουμε διαφορετική άποψη απο του κυρίου Βαρουφάκη.Δηλαδή μονομερή διαγραφή του χρέους και επιστροφή στη δραχμή,μαζί με εθνικοποίηση της τράπεζας τηε Ελλάδος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Viper

Ο κ. Βαρουφάκης τι ακριβώς προσπαθεί να επιτύχει με τις εμφανίσεις του & τις θεωρίες του? Την αφύπνιση του Έθνους? Την αποδέσμευση των νεοελλήνων που έχουν εγκολπωθεί το νεοφιλελεύθερο ιδεώδες? Την επαναφορά των κλασσικών σπουδών η εξαφάνιση των οποίων μας έχει μετατρέψει σε ασυναίσθητα όντα? Ο κ. Βαρουφάκης και η επιστήμη του αντί να λύνουν, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα...έχουν αποτύχει ξεκάθαρα όλοι τους και είναι μάταιο να αναζητάμε λύσεις σε ανθρώπους-θεωρίες που έχουν αποτύχει. Πού ακριβώς βρισκόταν ο κ. Βαρουφάκης το 2004? Γιατί δεν βγήκε τότε μπροστά να μας προειδοποιήσει για το τι έπεται? Πού βρίσκονται τώρα όλα αυτά τα ξεφτέρια-πρών μαθητές όλων αυτών των καθηγητών που βγαίνουν τώρα στα κανάλια να πάρουν θέση? Τι σκατά μαθαίνουν εκεί μέσα? Οτι προορισμός τους είναι η πολυτέλεια και η χλιδή? Τους κατάπιε το σύστημα? Φτάνει πιά! Την ώρα που τα ανθελληνικά ΜΜΕ κάνουν συνέχεια λόγο για 'κουρέματα', η χώρα μας πεθαίνει. Αδέλφια, είναι καιρός να αποφασίσετε τί είναι αυτό που συγκροτεί την ταυτοτητά σας ως Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Σας παραπέμπω στους σεισμούς.Παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί διότι και εσάς σας χρειαζόμαστε αλλά με την ποιότητα της ειλικρείνιας και της αυτοκριτικής ,εάν θέλετε να κάνετε κριτική.Μας αξίζει πολλά περισσότερα να μάθουμε και να έχουμε αλλά ο κάθε ένας στο είδος του.Με ευγένεια και σε σεβασμό ένας Μακεδόνας 'Ελληνας.

Ανώνυμος είπε...

Ενας ακόμη μπουκωμένος οικονομολόγος.Και πολύ μπουκωμένος
αδέλφια.Αυτούς τους λέμε ευρωπα'ι'στές τώρα,συνεργάτες και υποστηρικτές των τραπεζιτών .Ιδού λοιπόν ο κύριος Βαρουφάκης περί αυτού πρόκειταιΣτην άκρη μεγάλε άσε ο λαός δεν μασάει

Ανώνυμος είπε...

βαρουφες!!!!!!!!!!