Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Υπερπρωθυπουργός – «γκαουλάιτερ» ο Ράιχενμπαχ


Επιβολή επιτροπείας στη χώρα μας από τους δανειστές της -πιθανόν μέσω σημαντικής ενίσχυσης των εξουσιών της Ομάδας Δράσης υπό τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ- και συνθήκες ασφυξίας σε όλη την οικονομία είναι το πανάκριβο «αντίτιμο» για το μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους που δρομολογούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως όλα δείχνουν. Ακόμα σκληρότερη λιτότητα...
επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανάγκη σημαντικής στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων και έλλειψη ρευστότητας θα είναι τα κυριότερα επιμέρους συμπτώματα που θα παρουσιάσει ο «Ελληνας ασθενής» ύστερα από μια τέτοια εξέλιξη.
Η επιβολή καθεστώτος πλήρους εποπτείας, με επιτρόπους-«γκαουλάιτερ» σε όλες τις κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού αποτελεί εδώ και μήνες αναπόσπαστο τμήμα του «σχεδίου Β» για την Ελλάδα το οποίο επεξεργάζονταν πολιτικοί και τεχνοκράτες στη Γερμανία. Έχει εκφραστεί ήδη ανοιχτά από τα πλέον επίσημα χείλη.
Το σχέδιο που πήρε την οριστική του μορφή στις 13 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, αναφέρει ρητώς ότι τη Ελλάδα θα …αναλάβει ένα τριπλό σχήμα που περιλαμβάνει μια Ομάδα Εποπτείας, ένα Συντονιστικό Οργανο που θα βρίσκεται στο πλάι του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς και ομάδες των τεχνοκρατών που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία.
Από το Έθνος - κλικ γιά μεγέθυνση
Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου της εξουσίας θα έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της task force εργάζονται ήδη στην Αθήνα). Επικεφαλής της Ομάδας Επιτροπείας θα είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Σε αυτή θα μετέχουν όλες οι δανείστριες χώρες με εκπροσώπους τους καθώς και η Ελλάδα σε επίπεδο υφυπουργού και εμπειρογνωμόνων αλλά με περιορισμένη εκπροσώπηση. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Επιτροπείας έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των: ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Τράπεζας Επενδύσεων, Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ολι Ρεν), υψηλών αξιωματούχων όλων των χωρών που προσφέρουν τεχνική βοήθεια, καθώς και της ελληνικής αντιπροσωπείας (2-3 άτομα), της οποίας ηγείται ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετέχει και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Γληνός.
Την περασμένη Τρίτη η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, ανέφερε ότι μπορεί να φανταστεί ένα είδος «μόνιμης Τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Αμέσως μετά συνεργάτες της Γερμανίδας καγκελαρίου σημείωσαν πως ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας χρειάζεται «μόνιμη Τρόικα» για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης, ενώ προχθές γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Απαιτείται πιο μόνιμη εποπτεία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».
Η συνταγή αυτή υποστηρίζεται επίσης από την Ολλανδία (σχετικές δηλώσεις έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ), τη Φινλανδία και την Αυστρία, ενώ δεν άργησε να επικροτηθεί και από τις Βρυξέλλες, με το επιχείρημα ότι «είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα θα πιάσουν τόπο» και ότι «κατέστη επιβεβλημένη ως λύση, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης.
Το βάρος της υλοποίησης του σχεδίου αυτού θα κληθεί να σηκώσει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος στην περίπτωση αυτή θα πλαισιωθεί από εκατοντάδες Ευρωπαίους τεχνοκράτες και, αντί να περιοριστεί σε ρόλο συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης, θα εξελιχθεί σε… υπερπρωθυπουργό, ενώ οι συνεργάτες του σε σκιώδεις υπουργούς. Η κεντρική ιδέα είναι ότι:
Δεν θα πραγματοποιείται καμία κρατική δαπάνη χωρίς την έγκριση των επιτρόπων.
 Ολες οι κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εφορίες) θα υπάγονται σε αναδρομικό εσωτερικό έλεγχο από τους ξένους ειδικούς, θα αναμορφώνονται κατά τα πρότυπα που θα επιβάλουν οι επίτροποι και θα αποδίδονται στην ελληνική διοίκηση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.
Οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες, όπως επιβολή ποινών και επιβραβεύσεων, δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων.
- Σταδιακά η Ομάδα Δράσης και οι ελεγκτές της Τρόικας θα γίνουν ένα σώμα, ωσότου η Ελλάδα επιτύχει τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές μας.
Η αναβάθμιση του κ. Ράιχενμπαχ και της Ομάδας του διαψεύστηκε (σε μάλλον… χλιαρό ύφος, όμως) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη, με αφορμή σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters. Ωστόσο, αξιωματούχος των Βρυξελλών που παρακολουθεί στενά τις διεργασίες για το ελληνικό ζήτημα και που μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι η Task Force θα έχει αποκλειστικά συμβουλευτικό ρόλο, ανέφερε με νόημα στον «ΤτΚ» το βράδυ της Παρασκευής: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Περιμένουμε τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών. Πάντως, η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης δραστηριοποιούνται σήμερα στην Αθήνα. Εάν η Σύνοδος Κορυφής αποφασίσει να επιβληθεί εποπτεία στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς στόχους, δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί και τρίτη ομάδα για να αναλάβει το έργο αυτό».
Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, τέλος, με έναν φάκελο υπό μάλης επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτόν θα περιέχονται οι οριστικές εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης χωρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδίου αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας σε 16 μεγάλα διοικητικά κομμάτια.
Οπως τονίζεται αρμοδίως, μεταξύ άλλων, το σύστημα φορολόγησης θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς !!!.
Πηγές: Τύπο της Κυριακής – Έθνος
antinews

1 σχόλια:

fnous fnous είπε...

Βγαίνει το κτήνος ο Γιούγκερ, ο οποίος μεθοδεύει το ξεπούλημα της Ελλάδας και δηλώνει "ξαφνιασμένος" από τις απειλές των Ελλήνων.

Πρώτη φορά δέχεται απειλές κατά της ζωής του; Ανατολικογερμανοί δεν τον απείλησαν ποτέ;

Γιατί να μην τον απειλήσουν καί αυτόν καί όλα τα κτήνη που ήταν μαζί του;

Για το γελοίο ποσό των 135 δις έχασαν οι Ανατολικογερμανοί την πατρίδα τους.

Το "μαγαζί", όπως περιέγραφε την Ανατολική Γερμανία ο Ροβέντερ.
Από κύριοι της πατρίδας τους και της τύχης τους έγιναν "μετανάστες" στην ίδια τους την πατρίδα.

Τα νεόφτωχα μέλη της ενιαίας γερμανικής οικογένειας. Έχασαν την συλλογική ιδιοκτησία τους και έγιναν οι πραγματικά άκληροι αυτής της κοινωνίας.

Ποιοι; Οι πιο ανεπτυγμένοι από όλα τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης …

Το "καμάρι" του Ανατολικού Μπλοκ …
Ένα κράτος, το οποίο συναγωνίζονταν τα μεγάλα δυτικά κράτη σε τεχνογνωσία.
Δέκατο στην παγκόσμια κατάταξη ήταν …σε έναν κόσμο ο οποίος δεν είχε ομογενοποιηθεί και ως εκ τούτου η κατάταξη περιέγραφε τα δικά του επιτεύγματα.

---------------------------------------
Το μεγάλο μυστικό της Γερμανίας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ