Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ασφυκτικές πιέσεις και στο βάθος… άλλη κυβέρνηση


Στη μέγκενη της τρόικας βρίσκεται η κυβέρνηση και ειδικά δύο υπουργοί. Ο Β. Βενιζέλος που χθες έλεγε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις αλλά σήμερα συναντάται εκ νέου με τους τροικάνους και ο Γ. Κουτρουμάνης που νόμισε ότι τη γλίτωσε. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την Ελλάδα καθώς ο Π. Τόμσεν (τον οποίο πριν μερικούς μήνες η κυβέρνηση τον παρουσίαζε με διαρροές ως...
μαλακό και …φιλέλληνα) εμφανίζεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείο και ζητά νέες δεσμεύσεις θέτοντας νέα αιτήματα. Η αξιολόγηση της οικονομίας και η εκταμίευση της 6ης δόσης είναι και πάλι στον αέρα. Η τρόικα ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής. Κι αυτή η δέσμευση έχει να κάνει και με την απόφαση για κούρεμα 50% με ταυτόχρονη στήριξη τραπεζών και ταμείων. Το… καλό αυτό σενάριο περιλαμβάνει και μια πρόβλεψη για διετή ή τριετή περίοδο χάριτος στις τράπεζες να βρουν μόνες τους κεφάλαια και να μην κρατικοποιηθούν μέσω έκδοσης κοινών μετοχών. Το κακό σενάριο είναι να αφεθεί η Ελλάδα στην τύχη της και μέχρι τα Χριστούγεννα να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αυτή είναι και η απειλή προς τον Βενιζέλο να πάρει κι άλλα πιο σκληρά μέτρα. Όσο για τις πιέσεις προς τον υπουργό Εργασίας, έχουν να κάνουν με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την ουσιαστική κατάργησή της. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η διάλυση των συνδικάτων που δεν έχουν πλέον κανένα ρόλο στις διαπραγματεύσεις, αφού δεν θα υπάρχουν τέτοιες. Και μέσα σε όλα αυτά, άρχισαν και πάλι να κυοφορούνται σενάρια για… αλλαγή κυβέρνησης. Πώς θα γίνει αυτό; Το πρώτο σενάριο είναι να πάμε σε εκλογές μετά τις 18 Οκτωβρίου όταν ενδεχομένως θα πέσουν οι μάσκες στη Σύνοδο Κορυφής. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με άτακτη υποχώρηση του Γ. Παπανδρέου, ηρωϊκή έξοδο και προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Όλα θα κριθούν τα επόμενα 24ωρα, τα οποία είναι τα πιο κρίσιμα για την πορεία της χώρας.
Πηγη 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ 3.200 ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΤΟ (ΚΡΑΤΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ)ΕΙΝΑΙ 1.ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 2.ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 3.ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ. 4. ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ(Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ-ΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΔΙΑΛΑΣΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ(ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΑ ΟΣΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ζΗΤΩ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΑΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ . ΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ 90%. ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ "ΕΣΑΣ" ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Γ΄ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

10:31 πες τα γιατί πολλή μαλακία έπεσε & πέφτει!

Ανώνυμος είπε...

gamw tin Ellada sas poystaria

tha pethanete apo peina ton allo mina

tha sas erthoyme apo piso

malaka ellina panta dulos mas

Ανώνυμος είπε...

gamo tin mana soy spore.

Ανώνυμος είπε...

Με την αφανταστη ευσπλαχνια του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου, της Παναγιας μας της μεγαλοχαρης και των Αγιων η Ελλαδα θα αντεξει αυτο που προκειται να συμβει εντος ΟΛΙΓΟΥ!!!Ο Θεος, σε εμας τα τεκνα του, μας εχει ενημερωσει οπως Εκεινος ξερει οτι ο Γ' παγκοσμιος πολεμος πλησιαζει.Η τουρκια, μαζι με την αλβανια και βουλγαρια θα εισβαλουν ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!Μετανοειστε Χριστιανοι...ο Θεος αυτο περιμενει!!!Θα τραβηξουμε αρκετα και ιδιαιτερα αυτοι που ειναι στις μεγαλουπολεις και κοντα στα συνορα!!!Αδελφια γρηγορα μετανοειτε!!!Αληθεια σας λεγω οτι δεν εχουμε ημερες!!!Να εχετε ολοι απο ενα οπλο να υπερσπισουμε ΠΡΩΤΑ την ΠΙΣΤΗ μας και επειτα την ΠΑΤΡΙΔΑ (λογια ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ: να εχουμε δυο τουφεκια γιατι θα μας παρουν το ενα, ενα τουφεκι θα σωσει 100 ψυχες)
Παρατηρουμε οτι αλβανοι, σκοπιανοι, τουρκοι εχουν αρχισει σε τεραστιο βαθμο την προπαγανδα και αυτο γιατι θελουν να μας φοβησουν!!!Δεν φοβομαστε ομως εμεις!!!Ειμαστε Ελληνες Ορθοδοξοι Χριστιανοι και στα δυσκολα τα το δειξουμε!!!Ακολουθειστε το Κυριο Ημων Ιησου Χριστο και θα δειτε πως η απεραντη μακροθυμια του θα ελθει και παλι!!!Καλη Λευτερια και Καλη Μετανοια...ΑΜΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

"ηρωικη" εξοδο; Οχι και ηρωας το σκουληκι της μανας του.
Ηρωες ειμαστε εμεις.

Ανώνυμος είπε...

10.47 κατουρα και λιγο...

Ανώνυμος είπε...

κωλοπασοκοι ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ! Κι εσεις κι ο αρχιμαλακας ο τζεφρυ.Διωξιμο του ΔΝΤ και της τροικας,κυρηξη του χρεους ως ΑΠΕΧΘΟΥΣ και παυση πληρωμων στους τοκογλυφους.Εθνικοποιηση των τραπεζων,εξοδος απο την ευρωζωνη και επιστροφη στη δραχμη.Αμεση Κατασχεση ΟΛΩΝ των περιουσιακων στοιχειων και καταθεσεων ΟΛΩΝ των βολευτων απο το 1975 μεχρι σημερα και αποδοση τους στο λαο.Εxpress δικη και κρεμασμα ολων των βολευτων που ψηφισαν το μνημονιο,χωρις καμμια εξαιρεση.Βαρυτατη φορολογηση των καταθεσεων των κλεφτων στην Ελβετια και ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ολων των περιουσιακων στοιχειων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.Να δεις μετα αν θα υπαρξει ξανα ατιμωρητη λεηλασια του δημοσιου πλουτου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ 11.49 ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΑΓΑΤΑΑΑΑΑΑΑ.ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ