Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: Προϊόν εκβιασμού θα ψηφίσουν οι βουλευτές - Βενιζέλος: «Είσαι τζάμπα μάγκας»


Τσίπρας: Προϊόν εκβιασμού θα ψηφίσουν οι βουλευτές - Βενιζέλος: «Είσαι τζάμπα μάγκας»Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το προϊόν μιας συμφωνίας συμμοριών. Η έκφραση που χρησιμοποίησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, άναψε τα αίματα στη Βουλή. «Είστε τζάμπα μάγκας» η απάντηση Βενιζέλου.



Ο κ. Τσιπρας διερωτήθηκε σε τι θα βοηθήσει το άρθρο 37 στη διάσωση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ειρωνικός , λέγοντας ότι η κυβέρνηση έσωσε τη χώρα 6 φορές.

«Τόσες επεμβάσεις σωτηρίας δεν έχει κάνει κανείς» τόνισε ό κ. Τσίρπας και προκάλεσε τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλαν στο ΔΝΤ.

Εδώ και δυο χρόνια, κατεδαφίζεται η χώρα υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, και η κυβέρνηση προχωρά σε επιλογές διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί πρώτα είδε τους εκδότες και όχι τους πολιτικούς αρχηγούς. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Σαββάτου που εκδόθηκε στο Βήμα, το οποίο όπως υποστήριξε το καταδικάζει.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκβιασμό της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι την διάταξη 37 του πολυνομοσχεδίου την εμπνεύστηκαν οι συνεργάτες της κυβέρνησης και την έδωσαν στην τρόικα.

Ο κ. Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό. Ενώ, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΝ να ανακαλέσει την φράση που χρησιμοποίησε.

Περνώντας το λόγο ο υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι δεν νοείται αρχηγός κόμματος της Βουλής να προσβάλει ονομαστικά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Τσίπρας τα όσα είπε. Μάλιστα ο υπουργός κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής την επιστολή που απέστειλε στο ΔΝΤ, ενώ είπε ότι θα καταθέσει και την επιστολή του πρωθυπουργού.

«Αφού κύριε Τσίπρα μας εξηγήσατε τι σημαίνει omerta, εγώ θα σας εξηγήσω σε απλά, απλούστατα ελληνικά τι σημαίνει τζάμπα μάγκας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευαγγ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για φτηνό συνδικαλισμό. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αντέδρασε, όμως ο κ. Βενιζέλος δε σταμάτησε την ομιλία του και ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες μέρες στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστιν Λαγκαρντ.

Αυτό ήταν ένα αίτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση ενημέρωση για το περιεχόμενο των επιστολών της κυβέρνησης προς το ΔΝΤ.

Πηγές: Νewpost.gr - protothema.gr