Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Αγία Πετρούπολη: Ουρά χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη


Χιλιάδες πιστοί συρρέουν όλο το 24ωρο στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι της Αγίας Πετρούπολης, για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πιστοί παρόλο το τσουχτερό κρύο και τη βροχή έχουν σχηματίσει ουρά πέντε (5) χιλιομέτρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα την Αγία Ζώνη έχουν προσκυνήσει πάνω από 400.000 ρώσοι. Σύμφωνα με...
εκπρόσωπους της Κυβέρνησης, ουδέποτε στην Αγία Πετρούπολη έγινε τέτοιο προσκύνημα όπως αυτό της Αγίας Ζώνης. Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάφτσενκο και Μέλη του Κρεμλίνου, εξέφρασαν προς στον Ηγούμενο γέροντα Εφραίμ την χαρά τους, για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέχαιραν τους Βατοπαιδινούς πατέρες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προβάλουν σωστά την πατρίδα τους σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες. Επίσης δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην οικουμενική προσφορά της Μονής, αλλά και στο πνευματικό έργο του Ηγουμένου. Να σημειωθεί ότι η Αγία Ζώνη είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται εκτός Ελλάδος παρόλο που έχει ζητηθεί και από άλλες χώρες όπως τις ΗΠΑ, την Ρουμανία και άλλες. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην Αγία Πετρούπολη μέχρι την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο Αικατεριναδόρ, Νόρλισκ, Βλαδιβοστόκ, Κρασνογιάρσκ, Νίζνι Νοβγκόροντ, Ντιβέγιεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Ροστόβ, Καλίνινγκραντ και Μόσχα. Στις 19 Νοεμβείου την Αγία Ζώνη θα συνοδεύσει Μόσχα ο Ηγούμενος γέροντας Εφραίμ μετά από παράκληση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, ο οποίος τις ημέρες εκείνες συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Αγία Ζώνη στη Μόσχα θα υποδεχθούν και ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας και ο Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος. Τέλος οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ και ο Πρωθυπουργός κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν ζητήσει προσωπικά από τον Ηγούμενο Εφραίμ να επισκεφθεί τις κατοικίες τους και να τις ευλογήσει με την Αγία Ζώνη.
vatopaidi
greeknation.blogspot.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οτι να 'ναι

Ανώνυμος είπε...

εεε!!!! ρε αθανατο παπαδαριο
εεεε!!!! ρε αθανατα κοροιδα....

fnous fnous είπε...

Χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν τον κλεμμένο "οίκο" του Πατέρα και αφού τον μετέτρεψαν σε πτυσσόμενη "παράγκα", πήγαν και εγκαταστάθηκαν παράνομα μέσα στη χριστιανική επικράτεια.

Όπως κάποτε πήγαν στην Αίγυπτο να επωφεληθούν από αυτόν που αδίκησαν, έτσι έκαναν και στην περίπτωση του Ιησού.

Επανέλαβαν τους εαυτούς τους.

Με μια διαφορά όμως.
Ο Ιωσήφ τους συγχώρεσε και τους κάλεσε ο ίδιος. Ο Ιησούς δεν ζούσε εξαιτίας τους και ως εκ τούτου δεν τους κάλεσε στον οίκο Του.

"Απουσίαζε" και δεν τους κάλεσε να ζήσουν στον "Οίκο" Του και ανάμεσα στα παιδιά Του.

Αυτά όλα τα αγνόησαν οι Εβραίοι.

Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγαν κι εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στα αφελή και άπειρα "ανίψια" τους.

Ο "Οίκος" του Πατέρα έγινε εμπορικός "πάγκος" μέσα στον "Οίκο" του Υιού.
Δεν φτάνει δηλαδή που αδίκησαν τον Υιό ως πρόσωπο, επεδίωξαν να αδικήσουν και τα παιδιά του Υιού, οι οποίοι είναι οι χριστιανοί.

Δεν αρκέστηκαν ν’ απολαύσουν έναν "Οίκο" που δεν τους ανήκε εις βάρος του νόμιμου κληρονόμου, αλλά μπήκαν και στον κόπο Αυτού που αδίκησαν.

Αν το πρώτο συγχωρείται εύκολα, το δεύτερο είναι ακόμα πιο δύσκολο να συγχωρεθεί.

Το να αδικήσεις κάποιον ως πρό¬σωπο μπορεί και να μην συνεπάγεται τιμωρία, γιατί μπορεί να φερθεί μεγαλόψυχα και να σε συγχωρήσει.

Το να αδικήσεις εν απουσία του τα παιδιά του είναι κάτι το οποίο δύσκολα συγχω¬ρείται, αλλά και αυτό πάλι συζητιέται.
Αυτό το οποίο δεν συζητιέται και δεν συγχωρείται ούτε από Θεό ούτε από άνθρωπο είναι το να πάρεις αυτά τα παιδιά και αφού τα κάνεις όμοιά σου, να τα στρέψεις εναντίον του απόντος πατέρα.

Το χειρότερο είναι να πάρεις τα παιδιά κάποιου και να τα κάνεις καραγκιόζηδες όμοιους με τον εαυτό σου.

Να πάρεις τα παιδιά του Χριστού και να τα κάνεις παιδιά του καραγκιόζη Μωυσή.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σημερινό έγκλημα των Εβραίων.

Όχι μόνον μπήκαν στον χριστιανικό "Οίκο", λεηλατώντας τον και αδικώντας τους ιδιοκτήτες του, αλλά σήμερα επιχειρούν τον εξιουδαϊσμό τους.

Προσπαθούν να κάνουν τους χριστιανούς όμοιους με τους εαυτούς τους.

Προσπαθούν να τους αποσπάσουν από Τον νοικοκύρη Πατέρα τους και να τους κάνουν παιδιά του γύφτου Μωυσή.

Με ποιον στόχο;

Το κέρδος.

Γιατί;

-----------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ο καλύτερος φίλος των Εβραίων.-

Ανώνυμος είπε...

Τι ηλιθιότητες γράφεις κε. Τραϊανέ. Αφού και η παναγίτσα σου και ο χριστούλης σου από την ίδια βρώμικη ράτσα που κατακρίνεις είναι. Εβραίοι είναι και αυτοί. Ο χριστούλης σου, στον Εβραίο θεό και πατέρα του προσευχόταν,από αυτόν ζητούσε δύναμη για να αντέξει το μαρτύριο της σταύρωσης. Αλλά καλά λένε ότι ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος.Εβραίοι εναντίον Χριστιανών.