Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ : Μπόσι: «Αν πειράξουμε το συνταξιοδοτικό, θα μας σκοτώσουν»





Μπόσι: «Αν πειράξουμε το συνταξιοδοτικό, θα μας σκοτώσουν»Ρώμη Δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης για μέτρα έως την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης και την αδιαπραγμάτευτη αντίθεση της Λέγκας του Βορρά στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. «Δεν μπορούμε να ...ανεβάσουμε τη συντάξιμη ηλικία στα 67 για να ικανοποιήσουμε τους Γερμανούς. Ο κόσμος θα μας σκοτώσει»
δηλώνει ο Ουμπέρτο Μπόσι.

Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά είπε για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι αυτή τη φορά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η κυβέρνηση -και σε αυτή την περίπτωση, τόνισε, ο μόνος δρόμος είναι η προσφυγή στις κάλπες και όχι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με επικεφαλής τον Τζιάνι Λέτα, ιδέα που συζητείται το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία.


«Η κυβέρνηση κινδυνεύει. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι μία δραματική στιγμή» είπε ο Μπόσι στους δημοσιογράφους για να διαμηνύσει: «Δεν είναι δυνατόν να ανεβάσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για να κάνουμε χάρη στους Γερμανούς. Δεν μπορούμε να το κάνουμε, ο κόσμος θα μας σκοτώσει».


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_1943.html#ixzz1cEZoDzLU