Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μαζιώτης: «Να κάτσει στο εδώλιο ο πρωθυπουργός και όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο»


Η δίκη των μελών του Επαναστατικού Αγώνα, που άρχισε τις 5 Οκτωβρίου, συνεχίστηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με τις τοποθετήσεις των κατηγορούμενων.

Οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κωνσταντίνος Γουρνάς, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το δικαστήριο, ενώ μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου οι....

Νίκος Κάτσενος, Σαράντος Νικητόπουλος, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Μαρία Μπεραχά, διαχώρισαν τη θέση του, αρνούμενοι τις κατηγορίες.

«Αυτή η δίκη είναι πολιτική, στην οποία δικάζονται επαναστάτες που θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Το δικαστήριό σας είναι Ειδικό Δικαστήριο, τη σύσταση του οποίου επέβαλαν Αμερικανοί και Άγγλοι. (...) Τρομοκράτες είναι η σημερινή χούντα των σύγχρονων δοσίλογων. Αυτοί που θα έπρεπε να κάτσουν στο εδώλιο και να απολογηθούν για εγκλήματα σε βάρος του λαού είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που υπέγραψαν μνημόνιο για την καταλήστευση του λαού, είναι η προηγούμενη κυβέρνηση, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ο Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος-Καν (...).

Εσείς είστε οι συνεργοί και οι υπηρέτες όλων αυτών των εγκληματιών. Είστε μέλη μιας εξαιρετικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, που λέγεται κράτος. Θα μας δικάσετε για λογαριασμό όλων αυτών των καθαρμάτων, τους οποίους ο λαός θα έπρεπε να δει κρεμασμένους στο Σύνταγμα. Εμείς, ως επαναστάτες, δεν έχουμε λόγο να απολογηθούμε για τίποτα. Ο ένοπλος αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ».

Ο Κώστας Γουρνάς υποστήριξε: «Στέκομαι απέναντί σας και δηλώνω περήφανος για τον Επαναστατικό Αγώνα. Δεν έχω ν' απολογηθώ για τίποτα, δεν είμαι εγώ ο εγκληματίας ή ο τρομοκράτης»

Η Μαρία Μπεραχά είπε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν είμαι μέλος της οργάνωσης, η δίωξή μου είναι εκδικητική, επειδή είναι σύζυγός μου ο Κώστας Γουρνάς».

Η σύζυγος του Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα είπε: «Δικαζόμαστε για ενέργειες, χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε καν ένδειξη. Είναι πολύ λογικό ότι ήρθατε να μας καταδικάσετε σε 100 χρόνια τον καθένα. Είναι λογικό να καταδικαστούμε ως αρχηγοί χωρίς κανένα στοιχείο. Η έκπληξη για μένα θα είναι να μη συμβεί αυτό».

Μετά τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων ο πρόεδρος του δικαστήριο, Νίκος Δάβρος, τους είπε: «Θέλω να ξέρετε ότι αν από τη διαδικασία κάποιοι αποδειχθούν αθώοι, αυτό όχι μόνο θα το πούμε, αλλά και θα το φωνάξουμε ότι είναι αθώοι».

Ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι είναι αόριστο και δεν προσδιορίζει με σαφή αιτιολογία τις συγκεκριμένες πράξεις που καταλογίζονται στον καθένα απ' τους κατηγορουμένους.

Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας Αντώνης Λιόγας, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι σαφής και ορισμένη. Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λευτερια στον επαναστατικο αγωνα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

απο την μια οι ανταρτες πολεων, και ιδιαιτερα τωρα εχουν ολο το δικιο με το μερος τους και απο την αλλη δεν παυουν να αποτελουν το απολυτο αλλωθι του συστηματος για περαιτερω καταστολη. Θεωρω με αλλα λογια οτι η βια ετσι οπως εκφραζεται μεσω του ανταρτικου πολεων ειναι αναποτελεσματικη ακομα και οταν εχει τις καλυτερες των προθεσεων...