Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ήδη τα κρούσματα λιποθυμίας παιδιών σε σχολεία λόγω ασιτίας πληθαίνουν κλείνουν το Χαμόγελο του Παιδιού, σταματούν να επιχορηγούν οποιοδήποτε ίδρυμα για τα παιδιά και συνεχίζουν και χρηματοδοτούν ΜΚΟ για την διάσωση της καρέτα καρέτα χρηματοδότηση της ΜΚΟ της μητέρας του...
πρωθυπουργού, Μαργαρίτας, του ΙΣΤΑΜΕ Παπανδρέου, αλλά και διάφορων απίθανων οργανώσεων ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ για όσους ανεγκέφαλους ωθούν σε εμφύλιο ας σκεφτούν ότι σε κάθε πόλεμο(γιατί και σήμερα πόλεμο οικονομικό έχουμε) τα πρώτα θύματα είναι τα παιδιά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝΕ; Η παγκοσμιοποίηση έχει μόνο κέρδος κανένα συναίσθημα, ακόμα και για τα παιδιά TA ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ δείτε ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ
Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ παρουσιάζει στην εκπομπή της «ΑΘΝΡΩΠΟΙ» τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Το δικαίωμα της επιβίωσης, της προστασίας, της εξέλιξης και ανάπτυξης, της συμμετοχής αποτελούν κάποιες από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση μιας υγιούς και ισορροπημένης προσωπικότητας. Εκπρόσωποι των γιατρών του κόσμου, φιλανθρωπικών οργανώσεων, επιστήμονες περιγράφουν τις τραυματικές εμπειρίες των παιδιών από τον πόλεμο, την κακομεταχείριση και τη βία, την παραμέληση, ενώ τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα παιδιά-θύματα εμφανίζουν ψυχοσωματικές και άλλου τύπου διαταραχές. Παράλληλα, μιλούν για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στις εμπόλεμες χώρες, την έλλειψη καθαρού νερού, φαγητού, εγκαταστάσεων υγιεινής, την απουσία εκπαίδευσης και άλλα προβλήματα που οδηγούν στην υποβάθμιση των παιδιών, καθιστώντας τα ευάλωτα σε κάθε μορφής εκμετάλλευση. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ανεξέλεγκτες διστάσεις της παιδικής εργασίας, στους λόγους ανάπτυξης της και τους τρόπους καταπολέμησης της. Επίσης, προβάλλονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να αναλάβουν ενεργό ρόλο και δραστικές πρωτοβουλίες για την προστασία τους. Ταυτόχρονα, καθίσταται αναγκαία η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας σε περιστατικά κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω 3 παιδιά.

Αυτό που γράφει το άρθρο, πόσα έχει?

Εσείς που το αναδημοσιεύετε?

Η κυρά Σεμίνα?

Παρότι μας έχει πηδήξει τους τρίτεκνους και τυς πολύτεκνους ο ΓΑΠ, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, έχω να παρατηρήσω ότι οι περισσότεροι Έλληνες ΔΕΝ δικαιούνται να βάζουν στο στόμα τους τη λέξη παιδί.

Είναι ΑΚΛΗΡΟΙ, ή έχουν ένα παιδί, το παιδί - δείγμα όπως το αποκαλώ εγώ.

Η ηθική σας καταπτωση μας έφερε σε αυτα τα χάλια.

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Σοδομίτες.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ...
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου...
Ενα μονο εχω να πω...
Οσοι Ελληνες τη χασαμε 'η την ξεχασαμε...
Πρεπει να την ανακτησουμε 'η να τη θυμηθουμε...
...ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ...
Για ολα τα παιδια...
Και για οσους εχουν αναγκη!!!

Αυτοτιμωρούμενος είπε...

Σωστός ο Βαγγέλης.

Το παιδί-δείγμα είναι σαν το παιδί-κοινωνική-καταξίωση που λέω εγώ για ηθοποιές, πανελίστρες, τραγουδιάρες, διαφημήστρες, μανατζέρες κτλ

Υ.Γ. Κι εγώ τρία έχω.

Ανώνυμος είπε...

Άκληρος με 1 παιδί

τι λέτε ρε ηλίθιοι?
άκου παιδί - δείγμα?
Ντροπή και μόνο που σκέφτεστε έτσι.
εσείς που τα γράφετε μήπως είστε στρατιωτικοί ή δημόσιοι υπάληλοι και κάνατε επίτιδες 3 παιδιά για να σας ευεργετούν οι Νόμοι.Γιατι εγώ ξέρω πολλούς τέτοιους που κάνουν παιδιά για τους προαναφερόμενους λόγους.
Αν έχεις και λίγη αξιοπρέπεια κάνεις τόσα παιδιά όσα μπορείς να συντηρήσεις μόνος σου.
Δεν είναι παιχνιδάκια τα παιδιά, με χάλασε το πέταξα.Είναι ψυχές που πρέπει να απολαμβάνουν τα στοιχειώδη.Για να κάνεις παιδί πρέπει να είσαι ώριμος και συνειδητοποιημένος.
Κρίμα...................

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

6:37...
αδερφε μου...
μην εισαι τοσο ευεξαπτος...
νομιζω πως παρεξηγησες το Βαγγελη...
δεν ειναι ωρα για προσωπικες αντιπαραθεσεις,
παρα για ενοτητα και αλληλεγγυη...
τα παιδια οσα κι αν εχει ο καθενας ειναι δωρο θεου...
και φυσικα τα μονα αθωα για τα τεραστια σφαλματα των μεγαλων...
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΔΕΦΙΑ...ΕΝΟΤΗΤΑ...
Το διλημμα ειναι ενα...
Ή εμεις 'η αυτοι!!!

Ανώνυμος είπε...

7:20
είμαι γενικά ήρεμος άνθρωπός αλλά μερικοί να προσέχουν τι λένε ή όπως λένε οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ''η γλώσσα να μην τρεχει πιο γρήγορα απο το μυαλό''. Δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις το 1 παιδί δείγμα. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος για να έχει τέτοιες απόψεις?
ΠΑΙΔΙ-ΔΕΙΓΜΑ?????????????????
ΑΙΣΧΟΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
Εσυ που έκανες 3 παιδιά το ξέρεις ότι υπάρχουν συνανθρωποί μας που δεν μπορούν να κάνουν ούτε 1.Και εσύ αποκαλείς το 1 παιδί δείγμα.
Εσυ βέβαια τα έκανες τα 3 παιδιά γιατί αγαπάς πιο πολύ τα παιδιά απο όλους τους άλλους γονείς.Αν και αμφιβάλλω γιατί ξέρω πολλούς ''γονείς'' που κάνουν παιδιά μόνο και μόνο για να έχουν κάποια ''προνόμια'' και τώρα που θα τα χασουν (άδικα κατ'εμε)τους φταίνε οι άλλοι.
Μην γενικεύεις αγαπητε γιατί είσαι άδικος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 7 20:ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:Η ΕΜΕΙΣ Η ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και οι τσιγγάνοι κάνουν από 5-6 παιδιά ο καθένας από τα 18 έως τα 24-25 χρόνια τους ώστε να τα βγάλουν γρήγορα στη ζητιανιά και στην κλοπή για να "αράξουν" οι ίδιοι. Φυσικά λόγω ανέχειας αυτά μεγαλώνουν ξυπόλητα, άπλυτα, χωρίς σωστή διατροφή, ρουχισμό, θέρμανση κλπ και δεν πάνε ποτέ ούτε σχολείο. Τί σημαίνει αυτό; Ότι επειδή κάνουν πολλά παιδιά πρέπει να τους έχω σε υπόληψη έτσι που τα μεγαλώνουν και τα καταδικάζουν;