Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Έβγαλε το κόμπλεξ του κατά της εκκλησίας ο άνδρας της ξενοδόχας που φέρεται να χρωστάει τ' αντερά της στο κράτος



http://agrorama.files.wordpress.com/2011/01/lesvosnews12.jpg?w=576&h=287Κατά στελεχών της Εκκλησίας και υπέρ της φορολόγησής τους, ο Ν. Σηφουνάκης, αντί να ζητήσει συγνώμη απ'όσους κορόιδεψε λέγοντας ότι υο δημόσιο θα ξαναγοράσει τον ΟΤΕ ή την Ολυμπιακή...


«Με παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ...ιπποκόμους εφ' όρου ζωής στην υπηρεσία τους» χαρακτηρίζει στελέχη της Εκκλησίας με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια αφού τον έχει καλοθρεμμένο η γυναίκα του που φέρεται να χρωστάει στο δημόσιο αρκετά εκατομμύρια, χωρίς ο Σηφουνάκης να το έχει διαψεύει.

Αφορμή για το ντελίριό του, αποτέλεσε ο πανηγυρικός που εκφώνησε κληρικός και ταυτόχρονα καθηγητής μέσης εκπαίδευσης το περασμένο Σάββατο στη Μητρόπολη Μύρινας, με αφορμή τα «Ελευθέρια» του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.

Όπως αναφέρει ο Σηφουνάκης, «κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί: Ενάντια στο καθεστώς της “υποτέλειας”, ενάντια στην Ευρώπη που “ρουφά” το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους, ενάντια στην ντόπια “κατοχική” κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο».

Ο Σηφουνάκης βρήκε ευκαιρία να βγάλει όλο του το κόμλπεξ και ανέφερε πως «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν' αφήσει εκτός, προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ' όρου ζωής στην υπηρεσία τους» και πρότεινε την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθοδοσίας των λειτουργών της εκκλησίας. «Θα πρέπει, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος “ιερέας” της Λήμνου. Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ' όλο τον πλανήτη».

Ο κ. Σηφουνάκης πρότεινε ακόμα «ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν»... κρίνοντας όπως είπαμε εξ ιδίων τα αλλότρια...

πηγή