Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου



Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου
Σύμβολο της αντίστασης ο Μ. Γλέζος μετά την παρέμβαση των πολιτών στην Θεσσαλονίκη είπε ότι αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής, της επετείου αυτής.
Ο Μ. Γλέζος είπε:
Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο....
λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”.
ΠΗΓΗ: kepparou

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ. Γλέζος ... o ΕΛΛΗΝΑΣ με τα 1000 ΚΙΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ..ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ...ΟΙ 300 ειναι αρχιδια ελληνες η αλλιως μασωνο-ρουφιανοι που προκαλουν εμετους και αηδια σε ολους εμας τους απλους πολιτες

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο.
Μακάρι να ήταν 30, 40 χρόνια νεώτερος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ 1941!!Ο ΗΡΩΑΣ ΚΩΝ.ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΕΖΟΣ

ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!!ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ!!ΠΡΩΤΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ!!ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΥΤΟ ΛΑΦΥΡΟ ???Α ΡΕ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΠΑΤΕΣ ΠΛΟΥΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ!!!

http://apollonios.pblogs.gr/2011/10/olh-h-alhtheia-me-thn-ellhnikh-shmaia-to-1941-o-hrwas-kwn-koykid.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΛΕΖΟ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΠΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλακα 3.28 αν ειχες το χιτλερ στη θεση του παπουλια θα εκανες παρελαση, επειδη επρεπε να κανεις παρελαση. Αντε γαμησου βλακα.
για εμενα ο παπουλιας ο ΓΑΠ και ολη η βουλη ειναι ιδιοι με το χιτλερ, και δεν γουσταρω να γινει παρελαση γιατι ειναι αυτοι στο χωρο των επισημων. Να φυγουν αυτοι και να γινει μετα η παρελαση κανονικα.
Ο λαος πειναει ρε βλακα και ερχονται παλι οι Γερμανοι.
Ειμαστε σε καιρο πολεμου ρε βλακα αν δεν το εχεις καταλαβει. Παρελαση στο πολεμο θα κανεις εσυ?
Φωτια και τσεκουρι σε καθε προσκυνημενο!

fnous fnous είπε...

Μανώλης Γλέζος …

Ο απόλυτος ήρωας της Αριστεράς …

Ο άνθρωπος, ο οποίος κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη.

Μια σημαία, την οποία οι Ναζί ποτέ δεν δήλωσαν ότι έχασαν.

Ο κατακτημένος λαός ποτέ δεν αντιλήφθηκε ότι έλλειπε από τη θέση της και ο ίδιος με τον "συνήρωά" του δεν κράτησαν ούτε ένα κομματάκι της, για να επιβεβαιώσουν το κατόρθωμά τους.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Γλέζος ζει σαν ζωντανός ήρωας, έστω κι αν κανένας δεν αντιλήφθηκε το κατόρθωμά του σε πραγματικό χρόνο.
Αν ο Γλέζος αποδειχθεί ψεύτης, θα έχει το απόλυτο ρεκόρ απατεωνιάς.

Άθλιος απατεώνας ακόμα και για τα υψηλά στάνταρτ της Αριστεράς …
Απατεώνας στο όριο του Καραγκιόζη.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε τι είδους τιμωρία του αξίζει.

Ίσως η Πολιτεία θα πρέπει ν' αναλάβει να τον γκρεμίσει η ίδια από τον βράχο της Ακρόπολης.

Εμείς προτείνουμε, όπως γίνεται και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, να γίνει πραγματική αναπαράσταση του επιτεύγματος.

Να γίνει με βάση τις αποδεκτές αρχές της επιστήμης της εγκληματολογίας.

Εφόσον το επίτευγμα δεν αποδείχθηκε ποτέ εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει ν' αποδειχθεί εκ της επαναλήψεως.

Εφόσον δεν το "είδαμε" ποτέ, θα το αποδεχθούμε ως γενόμενο, αν το "δούμε" να επαναλαμβάνεται …

Αν δούμε ότι θεωρητικά μπορούσε να γίνει …

Ακόμα και σήμερα …εβδομήντα χρόνια μετά. Έτσι κι αλλιώς ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.
Αυτό πρέπει να γίνει.

Οι δύο ζωντανοί "ήρωες" της μεταπολεμικής περιόδου να υποδείξουν το μέρος και τον τρόπο με τον οποίο σκαρφάλωσαν στον Ιερό Βράχο. Να πάνε εκπαιδευμένοι αναρριχητές ή άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και να επαναλάβουν τη διαδρομή υπό ανάλογες συνθήκες.

Να κουβαλάνε, για παράδειγμα, στην κάθοδό τους ένα βάρος ανάλογο της κλαπείσας σημαίας και να κατέβουν τον Βράχο καθ’ υπόδειξη των "ηρώων".

Ας είναι και μέρα και όχι νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπως εκείνοι.


----------------------------------------
Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ
Επάγγελμα αριστερός
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ελληνική επαγγελματική Αριστερά
Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Γραφω απο Αμερικη. Οσοι γραφουν εναντιον του Μανωλη δεν σκεφτουντε για το καλο της Ελλαδας. Ο Γλεζος εχει αποδιχθει ηρωας πολλες φορες μετα απο αυτο που εκανε στην Ακροπολη. Εχει παει φυλακη και εχει καταδικαστει σε θανατο πολλες φορες. Οταν οι ξενοι μαθαινουν για το Γλεζο εχουν μεγαλη εκτιμηση και για τον Ελληνικο λαο. Αυτοι που τον κατηγορουν πιστευω οτι δεν θελουν το καλο της Ελλαδας.

Ζητω η Ελλαδα!

Ανώνυμος είπε...

3:28, 3:47 κλπ. Καλά πόσο βόδια είστε μερικοί; Αυτό που είπε ήταν πολύ σωστό. Τώρα άσχετο αν εσείς θέλετε να το αποδείξει με το ανέβει στην Ακρόπολη και να σηκώσει πανό. Let's put it this way... Γιατί δεν κλάνετε... sorry κάνετε... εσείς την αρχή; Αλλά ναι... Και τότε θα δυσφημούσε τη χώρα μάλλον. Γαμώ τις ιδεολογίες σας. Στ' αρχίδια μου και γι' αυτόν και για 'σας. Εγώ ξέρω ότι ήταν μια δήλωση που είπε τα πράγματα με το όνομά τους μέσα στην προπαγάνδα των πολιτικών και των ΜΜΕ περί "βεβήλωσης" της μέρας. Είχε και ζωντανό εκτός από συμβολικό νόημα, χωρίς το ανούσιο προσκύνημα στους επισήμους. Νομίζω ότι η μέρα τιμήθηκε δεόντως. Μπορείτε να κρίνετε τη δήλωση ως δήλωση πέρα από τα σύνδρομά σας; Οι πρόγονοι τιμώνται μόνο τυπικά και με μνείες ή και με την διδαχή και επικαιροποίησή τους; Τι θέλετε να αποδείξετε με αυτά δηλαδή; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Ανώνυμος είπε...

επιτελουσ ρε ΗΛΙΘΙΟΙ ακροδεξιοι ποτε θα καταλαβετε οτι το ν'αγαπας την πατριδα σου δεν εχει να κανει με πολιτικη ιδεολογια-ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! επισης ο γνησιος αριστερος ειναι διεθνιστης ΔΕΝ ειναι υπερ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΑΣ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε καθυστερημένοι φασίστες αν ειναι να κανουμε αναπαράσταση για τον γλεζο να κάνουμε και την μαχη των Θερμοπυλών και την εκστρατεία του Μ.Αλεξάνδρου και φυσικα την επανάσταση του '21. ξερετε ποιο ειναι το θέμα αυτός είναι ήρωας και έτσι θα μείνει εσεις όχι μονο δν θα μεινετε στην ιστορία αλλα είστε ο λόγος που αυτή η χώρα δν μπορεί να ενωθεί και να παλέψει για το καλό της. Ανιστόρητα βόδια..παλιοφασίστες

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνια μόνο να βρίζετε ξέρετε και να βαφτίζετε φασίστες όσους έχουν διαφορετική άποψη.Αυτοί είστε κόκκινοι φασιστες.

Ανώνυμος είπε...

εσεις δν σεβεστε την ιστορια μας και επειδη ενας ανθρωπος τόλμησε να κάνει κάτι ηρωικό και ταυτόχρονα να είναι αριστερός λέτε ότι δν έκανε τίποτα και είναι ψέμματα. Ναι αυτό είναι φασισμός παραποίηση της αλήθειας για να υπονομεψετε κάποιον. Αν έχεις επιχειρήματα τότε πες αυτά αλλιώς πήγαινε βάρα καμια σβαστιγκα στο χέρι και ετοιμάσου να φορέσεις την κουκούλα γτ οι γερμανοί ξανάρχονται. Και πες μασ και καναν ήρωα δεξιο να δουμε..υπάρχει άλλωστε..οι μόνο δοσίλογοι προδότες είναι?

Ανώνυμος είπε...

ηρωας ο γλεζος και το τιμαμε αλλα δεν ειναι ο παπας με το αλαθητο.....
και στη συγκεκριμενη φαση κανει χοντρο λαθος....

.........στον εμφυλιο αληθεια τι εκανε ?????

ο ανθρωπος αυτος μιαλει κομματικα...και πολιτικα εκφραζει πολιτικο χωρο..

ενας λογος πολυ μακρια απο την εθνικη ομοψυχια που θα επρπεπε να εχουμε...

κανει πολιτικη στηριξη και επιλογη του και δικαιωματα του...

αλλα δεν υποστηριζουμε ολοι κοματα και πολτικες..

....η επικληση στην αυθεντια με πολιτικες κουβεντες για εθνικα ζητηματα ειναι ατοπη...γιατι απλα ουτε ενα επιχειρημα δε προβαλει..

δλδ αμα βγαλω εγω εναν αλλο ηρωα της αντιστασης και εχει αλη αποψη για το σημερα τι θα κανουμε? θα μετρισουμε ποιος ειναι πιο ηρωας...???

αλλα αυτες οι τακτικες θυμιζουν πρακτικες σκοτεινες...

Ανώνυμος είπε...

o καθενας εχει κριση και μπορει να πράττει ανάλογα δν είπε κανεις να ακολουθείς ότι λέει ο γλέζος. απλά υποστήριξε το ότι έγινε σήμερα και δν έγιναν μονο επεισόδια στην θεσσαλονίκη γίναν σε όλη την ελλάδα. και δν ήταν κοματικοποιημένοι ήταν αγανακτισμένοι άνθρωποι. ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του άλλωστε είναι γνωστό 10.000.000 έλληνες 10.000.000 απόψεις. Το να καταρρέει το κράτος και εμείς να καθόμαστε στην τηλεόραση και να λέμε πω πω πολύ άσχημα πράγματα είναι ένα και είναι άλλο να προσβάλουμε μια ιστορική μορφή επειδή διαφωνούμε με τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει..