Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ 22 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΜΕΜΠΟΡΟΥΣ



Anti-ntp:Ισόβια βάλτε τους!
Είκοσι δύο Έλληνες υπήκοοι, ηλικίας μεταξύ 18 και 67 ετών, καταδικάστηκαν σήμερα, Τρίτη, από το πρωτοδικείο της πόλης Αϊζενστάτ, πρωτεύουσας του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, σε ποινές φυλάκισης από εννέα έως 24 μήνες, για συμμετοχή τους σε διακίνηση παράνομων μεταναστών, που είχαν ....εντοπιστεί από τις αυστριακές αστυνομικέςαρχές σε ελληνικό τουριστικό λεωφορείο, μαζί με τους κατηγορούμενους, τον περασμένο Αύγουστο, στη Βιέννη.

Το ελληνικό τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 30 Αφγανούς παράνομους μετανάστες, κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, καθώς και τους 22 Έλληνες υπηκόους καμουφλαρισμένους ως επιβάτες-τουρίστες, είχαν εντοπίσει οι αυστριακές αστυνομικές αρχές, κατά τη διάρκεια ελέγχου τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου, σε συνοικία της Βιέννης.
Η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε την καταδίκη και των 22 κατηγορουμένων Ελλήνων υπηκόων, επιρρίπτοντάς τους την εν γνώσει συμμετοχή τους στη διακίνηση των παράνομων μεταναστών με κίνητρο τα 100 ευρώ που τους υποσχέθηκαν οι δουλέμποροι, αλλά και την αποδοχή από μέρους τους της απόκρυψης των μεταναστών στο λεωφορείο κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, Μπεατρίξ Ρέζατς, οι κατηγορούμενοι κατάγονται από περιοχή της Θεσσαλονίκης με μεγάλο αριθμό κατοίκων Γεωργιανής καταγωγής, όπου φέρεται να λειτουργούν εγκληματικές οργανώσεις, που εμφανίζονται ως «ταξιδιωτικά γραφεία», προκειμένου να προσελκύσουν πρόσωπα που θα παίξουν το ρόλο των τουριστών σε τέτοιου είδους μεταφορές παράνομων μεταναστών.
Οι καταδικασθέντες αποδέχτηκαν τις ποινές τους, και από αυτούς οι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το συνυπολογισμό του χρόνου προφυλάκισής τους.
Όπως είχε ανακοινωθεί από τη διεύθυνση Βιέννης της Αυστριακής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, κατά τον εντοπισμό του λεωφορείου τον περασμένο Αύγουστο, στο χώρο επιβατών του λεωφορείου βρίσκονταν 22 Έλληνες υπήκοοι και επτά Αφγανοί, ενώ έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει, σε διαμορφωμένους χώρους κάτω από το δάπεδο του λεωφορείου, επιπλέον 22 πρόσωπα, ανάμεσά τους και παιδιά, όπως επίσης άλλο ένα πρόσωπο, στο χώρο που κοιμάται ο οδηγός.
Αξιοσημείωτο είναι πως, ακριβώς πριν ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2010, είχε συλληφθεί στη Βιέννη, ομάδα 26 Ελλήνων υπηκόων, ομογενών από τη Γεωργία, με την κατηγορία της διακίνησης λαθρομεταναστών, από την Ελλάδα στην Αυστρία.
Οι 14 άνδρες και οι 12 γυναίκες είχαν συλληφθεί έπειτα από παρακολούθηση από αστυνομικούς του λεωφορείου, του οποίου επέβαιναν -και το οποίο, όπως και στη σημερινή περίπτωση, ήταν καμουφλαρισμένο ως τουριστικό πούλμαν και διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη- μαζί με 23 παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη, κατά την αποβίβασή τους σε συνοικία της Βιέννης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τους αφγανούς τι έγινε;
Μας τους επέστρεψαν;