Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κραυγή Απελπισίας των φαντάρων από το ΛΑΓΟ, 129 Α/Κ ΜΜΠ (Μονάδα Πυροβολικού)


Τον ορισμό του χωσίματος δίνουν οι συνάδελφοι-φαντάροι που υπηρετούν στο ΛΑΓΟ με την επιστολή καταγγελίας τους. Είναι μια εικόνα του τι επικρατείς στις μονάδες της παραμεθορίου εξαιτίας της μη πραγματοποίησης των υποσχέσεων του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη να κλείσει τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που ικανοποιούν μόνο τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το βρωμερό σύστημα πελατειακών σχέσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ταυτόχρονα, διοικητής και αξιωματικοί ....
νοιάζονται μόνο για τις καριέρες τους, αδιαφορούν για τα αδιέξοδα και την εξάντληση των συναδέλφων.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Γεια σας
Υπηρετούμε στο Λαγό του Έβρου στην μονάδα 129 Α/Κ ΜΜΠ (μονάδα πυροβολικού).

Η κατάσταση είναι απελπιστική και για αυτό σας απευθυνόμαστε. Ο κύριος Μ. Τ., Διοικητής της μονάδος καθώς και ο Λοχαγός Κ., υπεύθυνος και αυτός για τις υπηρεσίες των στρατιωτών (είναι στο 3ο γραφείο) ουδεμία συμπόνια έχουν για τις υπηρεσίες που εκτελούν οι στρατιώτες.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς: αυτή την στιγμή υπάρχουν 8 στρατιώτες στην μονάδα (δε μιλούμε για την σειρά 314 οι οποίοι όλοι έχουν φύγει με άδεια απολύσεως), ο ένας είναι με αναρρωτική 20ημερη γιατί κατά την διάρκεια των Σ.Π.Ε.Ν (ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΣΥΛΕΚΤΩΝ) έβγαλε τον ώμο του και είναι με αναρρωτική 20 ήμερη άδεια. Οι υπόλοιποι 3 στρατιώτες βρίσκονται ξεχασμένοι 1 και 2 μήνες σε φυλάκια που ανήκουν σε άλλες μονάδες του Έβρου (λέγετε ότι το πυροβολικό δεν έχει φυλάκια και ότι είναι παράνομο να στέλνουμε στρατιώτες εκεί αν και γι΄αυτό το πράγμα δεν είμαι σίγουρος) . Ο ένας στρατιώτης βρίσκετε σε άδεια και οι υπόλοιποι 3 στρατιώτες είναι παραμένοντες στην μονάδα έχοντας να φέρουν εις πέρας 3 νούμερα θαλαμοφύλακα (x8 ώρες το κάθε νούμερο), 11 ώρες εστιάτορας ,11 ώρες Α.Μ. και κάποιες ώρες σκοπιάς (περίπου 4-6 ώρες από 7 το πρωί έως 13) κωλυόμενα των ΕΠ.ΟΠ..

Η κατάσταση είναι απελπιστική. Κοιμόμαστε πολύ λίγο, 3-4 ώρες την ημέρα το πολύ, κάνουμε 2 και 3 διαφορετικές υπηρεσίες - η μια πίσω από την άλλη πολλές φορές- με αποτέλεσμα να κάνουμε για παράδειγμα 10 συνεχόμενες ώρες θαλαμοφύλακα χωρίς να μας αλλάζουν ή 6 ώρες συνεχόμενες Α.Μ ή 3 ώρες θαλαμοφύλακας και αμέσως μετά εστιάτορας ή σκοπός ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Έξοδοι σχεδόν δεν υπάρχουν. Βγαίνουμε μόνο με υπηρεσιακό για 2 ώρες και αυτό ύστερα από 6 συνεχόμενες μέρες μέσα, ίσως και παραπάνω.

Κανένας δεν ρωτά αν μπορείς να εκτελέσεις την υπηρεσία σου ή αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγαίνουν οι υπηρεσίες έστω και αν πρέπει να εκτελέσεις 16 και 18 ώρες την μέρα. Ο μεσημεριανός ύπνος έχει κοπεί λήγω εργασιών για τις επιθεωρήσεις που θα περάσει η μονάδα τον Νοέμβριο.

Περιττό να μιλήσω για τις συμπεριφορές των ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι μας εξυβρίζουν αρκετές φορές.

Ζούμε μέσα σε μια κόλαση έχουμε παραπονεθεί σε πολλά στελέχη αρκετές φορές και η απάντηση τους είναι «κάνετε υπομονή».

Ζητάμε ένα χέρι βοηθείας γιατί πνιγόμαστε

Από το ΓΕΣ, αναρωτιόμαστε, υπάρχει η ανάγκη να δώσουν άμεσα μια λύσης;


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com