Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική μας γλώσσα, είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη - Μέρος 1ο



 "Η αληθινή πατρίδα ενός λαού είναι η γλώσσα του. Αν αυτή χαθεί, χάνεται και ο λαός μαζί της". Νίκος Καζαντζάκης

Δεν ξέρω αν ο Χένρυ Κίσσιντζερ είπε ποτέ αυτά που του αποδίδονται περί αποδόμησης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι τι είπε αλλά τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα δείχνει ότι το "δόγμα Κίσσιντζερ" εφαρμόζεται, άσχετα αν τα λόγια ειπώθηκαν ή όχι.
Αναλογιστείτε κατά σειρά την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών. Τις ελληνοποιήσεις επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Την συμφωνία Γ. Παπανδρέου-Τζεμ για τον τρόπο συγγραφής των σχολικών βιβλίων. Το "ανιστόρητο" βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού της κυρίας Ρεπούση επί ΝΔ κλπ. Η λίστα των αποφάσεων που αποδυναμώνουν την εθνική και πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Εξετάζοντάς τις κανείς θα διαπιστώσει ότι αυτές πλήττουν κατά κύριο λόγο την φυλή, την ιστορία και την γλώσσα των Ελλήνων. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα μας στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου – η επισήμανση των μεθοδεύσεων που στόχο έχουν την αποδόμηση και την αποδυνάμωση της Ελληνικής γλώσσας.

Αν υπάρχει ένα διαχρονικό πολιτιστικό χαρακτηριστικό που μας διαφοροποιεί από όλους τους άλλους λαούς αυτό αναμφισβήτητα είναι η γλώσσα μας. Αν χαθεί η γλώσσα μας, τότε σύντομα θα χαθούμε κι εμείς, όπως είπε ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας. Το μέγα χωνευτήρι των λαών που λέγεται παγκοσμιοποίηση, δεν αστειεύεται. Αν λοιπόν είσαι το Ελληνικό Κράτος οφείλεις να προστατεύσεις την Ελληνικότητα του Ελληνικού έθνος. Η προστασία της Ελληνικότητας απαιτεί την προστασία της Ελληνικής γλώσσας. Αντί όμως η Ελληνική γλώσσα να προστατεύεται ως βασική προϋπόθεση για την διατήρηση του ελληνικού στοιχείου μας, γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς επίθεσης του ίδιου του Ελληνικού Κράτους απέναντι στην Ελληνική γλώσσα, που όμοιά της μόνο εχθρός θα μπορούσε να εξαπολύσει. Η επίθεση αυτή δεν είναι φανερή αλλά μυστική. Δεν ανακοινώνεται από τους πολιτικούς, αλλά κρύβεται μέσα στις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Δεν θα σταματήσει, αν ο τελικός στόχος δεν επιτευχθεί. Ο τελικός στόχος είναι πλέον ολοφάνερος. Η εξόντωση της Ελληνικής γλώσσας. Η μέθοδός τους είναι αργή αλλά αποτελεσματική, αποκοιμίζει δεν αφυπνίζει, σφίγγει ασφυκτικά τον κλοιό και πριν καλά-καλά το καταλάβει ο εχθρός έχει ήδη παραδοθεί. Το σχέδιο τους, όπως το βλέπω και το ξετυλίγω σε αυτό το άρθρο, είναι να καταφέρουν σταδιακά μέσα από την αμφισβήτηση της συνέχειας της γλώσσας μας και την τεχνητή διαίρεσή της σε 'Αρχαία' και 'Νέα' Ελληνικά, να την απαξιώσουν ως 'νεκρή' και 'μικρή' γλώσσα αντίστοιχα ώστε στην συνέχεια να επιβάλλουν ύπουλα την κυριαρχία των γραικοαγγλικών (greeklish), την απλοποίηση της ελληνικής γραφής, τον γλωσσικό μας μαρασμό, την υιοθέτηση της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και τελικά την μετάβαση στο Λατινικό αλφάβητο. Αυτή μάλιστα, η μετάβαση στο λατινικό αλφάβητο φαίνεται ότι θα είναι μία από τις τελευταίες πράξεις, αν όχι η τελευταία, στην προσπάθεια ολοκληρωτικής εξόντωσης της ελληνικής γλώσσας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω.

Η συνέχεια στο 2ο μέρος.

Τάσος Συριανός για το
http://anti-ntp.blogspot.com