Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ YU GI OH ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



H Κροατική ένωση CISK (ανταποκρίτρια ένωση της FECRIS), αποκάλυψε ότι παιδιά που φοιτούσαν σε παιδικό σταθμό και τα οποία έπαιζαν με τις κάρτες YU GI OH αντιμετώπισαν ψυχολογικά προβλήματα. Η CISK παραθέτει τη μαρτυρία παιδιάτρου, η οποία ήρθε σε επαφή με τα παιδιά.
Πρόκειται για την Δρ. Verica Jacmenica-Jazbec, η οποία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του....

2007, πολλοί
γονείς διακόμισαν τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο Cakovec όπου εργάζεται, βόρεια του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, διότι είχαν αρχίσει να ουρούν πολύ συχνά σε αντίθεση με πριν. Τα περισσότερα παιδιά ήταν κάτω των 6 χρόνων. Από εξετάσεις η Δρ.Jazbec διαπίστωσε, ότι όλα τα παιδιά έπαιζαν ένα παιχνίδι καρτών με την ονομασία YU GI OH.
Οι τρομακτικές εικόνες των καρτών αυτών, είχαν προκαλέσει το φόβο και τον πανικό στα παιδιά, τα οποία ουρούσαν ακόμη και στον ύπνο τους.
Τις κάρτες αυτές μπορούσαν να τις προμηθευτούν από οποιοδήποτε περίπτερο στο Cakovec. Τα παιδιά στον παιδικό σταθμό αντάλλαζαν τις κάρτες μεταξύ τους. Τα κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση που είχαν το ίδιο περιεχόμενο με τις κάρτες, ήταν επίσης στη διάθεσή τους. Η Δρ Jazbec είπε, ότι ο εγκέφαλος του παιδιού σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία, δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα τη διαφορά μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας. Αυτές οι τρομερές εικόνες κατέληξε, μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα αθώα παιδάκια και να τους δημιουργήσουν συναισθήματα φόβου και πανικού!
Ο πρόεδρος της Fecris, Friedrich Griess σχολιάζοντας την είδηση για το Σχολείο της Κροατίας, ανέφερε ότι υπάρχει ψυχολογικός κίνδυνος για τα παιδιά κάτω των έξι, επειδή δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας (σύμφωνα με τον καθηγητή Rollett).
Το 2003, το γραφείο νεολαίας της πόλης Nürnberg (Γερμανία) προειδοποίησε ότι:
1. Στην πραγματικότητα το παιχνίδι είναι δημοφιλές στα παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών.
2. Το παιχνίδι έχει το χαρακτήρα της κυβείας (χαρτοπαιξία). Προωθεί την κυβεία και βάζει σε πειρασμό τα παιδιά να ξοδεύουν υπερβολικά χρηματικά ποσά για την αγορά των καρτών. Επίσης έχουν παρατηρηθεί εγκληματικές πράξεις (κλοπή) σχετικά με το παιχνίδι.
3. Το παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί αβλαβές.
4. Στην πόλη Nürnberg, τα καταστήματα υποχρεώθηκαν να μην πωλούν αυτό το παιχνίδι σε παιδιά κάτω των 10 ετών.
5. Για τους ανηλίκους πάνω των 10 ετών, το όριο για την αγορά είναι 20 ευρώ.
πηγή

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Είμαι 27 και φαινομενικά τουλάχιστον η γενιά μας μεγάλωσε με πολύ πιο ήπια και αβλαβή-χαριτωμένα παιδικά. Από τη μέρα που βγήκαν οι Power rangers και μετά όλα μα όλα τα παιδικά έχουν να κάνουν με τέρατα, δαίμονες και πόλεμο. Πως μετά να μην επηρρεαστεί ο παιδικός εγκέφαλος όταν τον προετοιμάζουν κάθε μέρα ασταμάτητα;; Πολλές φορές και ενώ δεν είμαι πατέρας , ακόμα τουλάχιστον, σκέφτομαι ήδη πως θα μπορούσα να προφυλάξω το παιδί μου αλλά και κάθε παιδί όταν τριγύρω μόνο τέτοια παρουσιάζονται και βέβαια είναι και μόνιμη συζήτηση μεταξύ τους σαν παιδιά;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ ΛΟΓΙΚΟ....ΟΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ..ΔΕΙΤΕ ΒΡΕ ΚΑΝΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ..