Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

To βιβλίο του μήνα!


Το βιβλίο του Μήνα είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε διαβάσει και το προτείνουμε σε όσους τους αρέσει ο ειλικρινής και ταπεινός λόγος. Ονομάζεται " Οικογενειακή ζωή" και είναι από τους λόγους του Γέροντος Παισίου.
Ορίζει ως θεμέλια της οικογένειας την αρχοντική αγάπη και το σεβασμό μεταξύ των συζύγων. Η υπομονή στις δυσκολίες της οικογενειακής ζωής, όταν συνοδεύεται από προσευχή, σώζει την οικογένεια από τη διάλυση. Αναφέρεται στις υποχρεώσεις και την ευθύνη των γονέων για τη σωστή ανατροφή των παιδιών και τονίζει τη σπουδαιότητα που έχει το παράδειγμα, «η σιωπώσα παραίνεσις» των γονέων προς τα παιδιά και ο ρόλος της μητέρας. Υπογραμμίζει ότι η στοργή και η αγάπη προς τα παιδιά είναι βασικές προϋποθέσεις για τη φυσιολογική ανάπτυξή τους.

Αναφέρεται στα ίδια τα παιδιά, στις χαρές και τις δυσκολίες τους από τη βρεφική ηλικία ως την ..
ενηλικίωσή τους, καθώς και στις υποχρεώσεις τους προς τους γονείς. Ο σεβασμός και η αγάπη προς τους γονείς, όχι μόνο κατά την παιδική ηλικία αλλά και κατά την ώριμη ηλικία, τους εξασφαλίζουν την ευλογία του Θεού.

Επιπλέον δίνονται απλές και πρακτικές συμβουλές για την πνευματική ζωή μέσα στην οικογένεια. Έτσι παιδιά και γονείς βοηθιούνται να βιώνουν καθημερινά το Ευαγγέλιο, είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε στην εργασία, η οποία πρέπει, όσο γίνεται, να συντελεί στην κατά Θεόν τελείωσή τους και όχι να τους πνίγει με το συνεχές άγχος.

Αναφέρεται στις διάφορες δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη ζωή τους, τονίζεται πόση παρηγοριά και δύναμη δίνει ο Θεός σε όσους τις αντιμετωπίζουν όχι μόνο σε υπομονή αλλά και με δοξολογία. Η αρρώστια, η αναπηρία, οι συκοφαντίες είναι ευλογία για τον άνθρωπο που έχει συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Με τις ταλαιπωρίες που περνάει εξοφλεί αμαρτίες ή αποταμιεύει ουράνιο μισθό.

Τέλος αναφέρεται στη σωστή αντιμετώπιση του θανάτου και στην προετοιμασία για αυτόν. Ο Γέροντας διευκρινίζει ποια είναι η αληθινή παρηγοριά των πενθούντων για τα θάνατο προσφιλών προσώπων τους και υπογραμμίζει πόσο βοηθούν τα μνημόσυνα, οι προσευχές και οι ελεημοσύνες που γίνονται για τους κεκοιμημένους. Απλά και παραστατικά δίνει μια εικόνα της μέλλουσας Κρίσεως και της αιώνιας ζωής.

Το βιβλίο μπορείτε να το παραλάβετε από τα εξής βιβλιοπωλεία: α) Η Αδελφότης Θεολόγων "Ο Σωτήρ" Σόλωνος 100 106 80 ΑΘΗΝΑΙ Τηλ: 210. 3624349 Fax: 210. 3637108: http://shop.osotir.org/

β)Αποστολική Διακωνία Αθήνα (Δραγατσανίου 2 – πλ. Κλαυθμώνος) 
τηλ. 210 3228637, fax 210 3310977 http://www.apostoliki-diakonia.gr/bookshop/


Καθώς και σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.

Καλό διάβασμα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου γεροντα Παισιε, την ευχη σου !
Αν και κεκοιμημενος, εισαι απο τους λιγους ζωντανους αναμεσα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα τα βιβλία αυτής της σειράς και το ένα καλύτερο από το άλλο. Λόγος απλός, κατανοητός, γεμάτος της χάρης του γέροντα..

Ανώνυμος είπε...

TA LOGIA TOU PATERA PAISIOU DEN KSEXNIOUNTAI, H ORA MAS ERXETE KAI PREPAI NA EIMASTE ENOMENOI. THA PERASEI KAI AUTO KAI THA BGOUME KI APO PANO.
ETOIMASTEITE ME PSYXRAIMIA!

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ,
Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε.

Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν.
Το έθνος θα μεγαλώσει. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Η θρησκεία τους είναι όλη μια αμαρτία. Την Ελλάδα θέλουν να την εξαφανίσουν. Οι "φίλοι" της θέλουν να την τσαλακώσουν.
ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑ
IC+XC+NIKA

Ανώνυμος είπε...

"Η αρρώστια, η αναπηρία, οι συκοφαντίες είναι ευλογία για τον άνθρωπο που έχει συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Με τις ταλαιπωρίες που περνάει εξοφλεί αμαρτίες ή αποταμιεύει ουράνιο μισθό"
ΓΙΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

@ 3.13
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΟΒΥΘΟΜΕΤΡΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΚΟΛΟΣ ΣΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ....ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΦΥΣΕΚΙΑ ΓΙΑΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ.ΕΛΑΤΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΤΑΝΟΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΌΥ ΓΑΜΙΕΤΕ Η ΜΑΜΑΣΑΣ ΑΠΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

san poiitis grafeis, to xeis...

Ανώνυμος είπε...

259 ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΜΑ ΘΕΣ.ΟΣΟ 504 ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΤΗΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

11:03,07:48
Ποιητικό ύφος...Και αφάνταστα γλαφυρός λόγος!!!

Ανώνυμος είπε...

1222 Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ.....ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

χρυσες δουλειες...