Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αλαζονεία από Ερντογάν: Χωρίς άδεια μέσω FIR Κύπρου στο Κάιρο



Επίδειξη δύναμης και αλαζονείας από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν: Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Τουρκίας ένα Airbus Α 319 προκειμένου να μεταβεί στην Αίγυπτο μεταφέροντας τον ίδιο και τη συνοδεία του σε περιοδεία που πραγματοποιεί στο ισλαμικό τόξο Αιγύπτου – Λιβύης – Τυνησίας πέρασε τον εναέριο χώρο της Κύπρου χωρίς καν να δώσει σχέδιο πτήσης και χωρίς καν να ζητήσει από τη Λευκωσία να εγκρίνει το σχέδιο αυτό.
Η κίνηση αυτή καταδεικνύει την περιφρόνηση και τον ....
«τσαμπουκά» που θα αντιμετωπίσει η Άγκυρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σε ότι αφορά το θέμα των γεωτρήσεων και μόνο κακός προάγγελος του τι μέλλει γενέσθαι μπορεί να είναι.
Το Α 319 απογειώθηκε πριν λίγο από την Άγκυρα  και έχει ήδη τεθεί υπό την διακριτική παρακολούθηση των ραντάρ της ΠΑ καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα συνοδευόταν, σε μια επίδειξη ισχύος της Τουρκίας κυρίως έναντι του Ισραήλ, από  μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας F-16.
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πρόκειται πάντως  να περάσει μέσα από το FIR Αθηνών κατά το σκέλος της επιστροφής του Τούρκου πρωθυπουργού καθώς ζητήθηκε σχετική άδεια.
Οι πληροφορίες για  πιθανή ύπαρξη μαχητικών αεροσκαφών (οι ίδιες πληροφορίες μιλούσαν για απογείωση από την ΑΒ στο Ντάλαμαν και τα οποία θα συνόδευαν το αεροσκάφος μέχρι τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου) ερμηνεύτηκαν από τους Έλληνες επιτελείς ως απόπειρα επίδειξης δύναμης κυρίως απέναντι στο Ισραήλ αφού θα πέρναγαν από απόσταση αναπνοής από την κυπριακή ΑΟΖ.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε τελικά, αλλά αντίθετα προτίμησε να περάσει «σουβλάκι» και χωρίς μαχητικά τον κυπριακό εναέριο χώρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ;;;