Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Θυσία ο ελληνικός λαός στους ολίγιστους της Ευρώπης


Η τηλεδιάσκεψη τέλειωσε, ο Γ. Παπανδρέου γοήτευσε και πάλι τους Ευρωπαίους ηγέτες, έσωσε για ακόμη μια φορά την Ελλάδα, θα μείνουμε στο ευρώ, δε θα χρεοκοπήσουμε. Η μεγάλη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έκανε και πάλι το θαύμα της και αξίζει να συνεχίσει την προσπάθεια να μας (απο)σώσει και στο μέλλον.

Μην ανησυχείτε, antinews διαβάζετε, απλά κάνουμε μια προβολή των επικοινωνιακών χαρακτηρισμών που θα χρησιμοποιούν από αύριο τα κυβερνητικά στελέχη και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης, όσα τους έμειναν τέλος πάντων, διότι τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Αυτό που μένει από τη «συμφωνία» διά τηλεφώνου είναι ότι δε… μένει τίποτε. Πριν μερικές ώρες γράφαμε για τη μπλόφα των Ευρωπαίων που τόσες ημέρες είχαν λυσσάξει να μας βγάλουν από τη ζώνη του ευρώ. Ελληνικά και ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν με λεπτομέρειες τον Αρμαγεδδώνα που θα έφερνε μια πιθανή χρεοκοπία. Ο κόσμος παρακολουθούσε παγωμένος τους ξένους να μας κρεμάνε. Και περίμενε την τηλεδιάσκεψη σαν ένα θρίλερ που θα έβγαζε είτε χρεοκοπία είτε σωτηρία.

Αυτό που προέκυψε από το… θρίλερ είναι αυτό που γράφαμε στο άρθρο με τίτλο «Συμφωνία εξόντωσης». Και είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειαζόταν η τηλεδιάσκεψη, τα πάντα είχαν συμφωνηθεί από πριν. Δηλαδή, να στηθεί το σκηνικό του φόβου και να περάσουν τα σκληρά μέτρα χωρίς πολλές αντιδράσεις.

Να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της 21ης Ιουλίου, μας διέταξαν Μέρκελ και Σαρκοζί και σαν πιστό σκυλί ο πρωθυπουργός έσπευσε να δεσμευτεί για όλα και για ακόμη περισσότερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μέτρο ήταν ο διπλασιασμός του φόρου που θα πληρώσουμε οι περισσότεροι από τα 5 εκατ. των ιδιοκτητών ακινήτων. Και δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη να δοθεί το σχέδιο για τον έκτακτο φόρο την ίδια σχεδόν ώρα με την τηλεδιάσκεψη. Όλοι αύριο θα ασχολούμαστε με ένα από τα πολλά που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. Τα ακίνητα πουλάνε, αλλά είναι μόνο η αρχή της σκληρής πραγματικότητας που θα ζήσουμε όλοι.

Για παράδειγμα, σε non paper που διέρρευσε αργά το βράδυ από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι ο Βενιζέλος ενημέρωσε την κυβερνητική επιτροπή για εγκυκλίους του υπουργείου για την εργασιακή εφεδρεία, πλεονάζον προσωπικό και αναδιάρθρωση φορέων με την εξής επισήμανση. Οι υπουργοί θα στείλουν σχέδια σχετικών ΚΥΑ μέχρι τη Δευτέρα.

Επομένως από την άλλη εβδομάδα ξεκινά η μαζική αποχώρηση από το δημόσιο, επισπεύδεται η εργασιακή εφεδρεία και μπαίνουν στο… καμίνι 200.000 υπάλληλοι. Αρχικά ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και οι δημοτικές εταιρείες των ΟΤΑ, όπως διαβεβαίωσε ο Η. Μόσιαλος.

Στις δεσμεύσεις Παπανδρέου είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων, κύριων επικουρικών ή αναπηρικών. Οσο για τους μισθούς, η εργασία 4 ημερών θα είναι το κόλπο που σκέφτονται για το δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από τον ΟΤΕ και έπειτα από τις άλλες ΔΕΚΟ.

Επιταχύνεται επίσης το κλείσιμο εταιρειών του δημοσίου. Στην Αγία Παρασκευή ήδη κλαίνε με μαύρο δάκρυ, ακολουθούν κι άλλοι φορείς.

Η χειρότερη δέσμευση, πάντως, είναι ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι άλλο χρειάζεται με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό σημαίνει κι άλλα επιπλέον μέτρα για να βγει ο προϋπολογισμός του 2012.

Θα ηρεμήσουν, όμως, οι αγορές, είναι το ερώτημα; Μάλλον όχι αφού από αύριο κιόλας θα δείτε τα spreads στα ύψη καθώς όλοι πιστεύουν ότι είναι πιθανότερη η χρεοκοπία της Ελλάδας από τη σωτηρία της.

Συμπερασματικά, μια τρύπα στο νερό αλλά μέχρι να πιάσουμε τον πάτο θα μας έχουν βγάλει τον… πάτο.

Α.Ψ.
Πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς παιδιά επτωχεύσαμε.Οχι τόσο υλικά,όσο ψυχικά και πνευματικά.
Αποδείχτηκε με τις 2 μεγάλες συγκεντρώσεις του Ιουλίου και της ΔΕΘ,ότι αυτοί ελέγχουν το παιχνίδι.Και το ξέρουν.Και αυτό τους αποθρασύνει.
Ξέρουν ότι είμαστε ικανοί για μεγάλα λόγια μόνο.
Και διασκεδάζουν ,για να μην πω ικανοποιούνται βλέποντας μας,να μουντζώνουμε,να γιουχάρουμε,να βριζόμαστε μεταξύ μας,να διαπιστώνουμε,αλλά να μένουμε εκεί .Στα λόγια.
Οι τελευταίες διαμαρτυρίες είναι σαν το δειλινό,προν το σκοτάδι καταπιεί τα πάντα .
Είναι μια πρόβα τζενεράλε για το πως στην επιβαλλομενη νέα τάξη,οι άνθρωποι εκτός από διαχειρίσιμοι και ελεγχόμενοι,είναι και αναλώσιμοι.
Και το πιό τραγικό είναι ότι το δικαίωμα αυτό το υφάρπασαν δολίως,υποσχόμενοι άλλα ενώ είχαν ήδη προσυπογράψει και υποσχεθεί την παράδοση μας.
Και το δόλιον αυτού του πράγματος μένει ατιμώρητο. Το γκρεμοτσάκισμα τους,φαντάζει ανέφικτο.
Και ιδού,χαμογελούν,με αυταρέσκεια.Ανθρωποι που αν τους υποβάλλεις σε εξέταση δείκτου νοημοσύνης με δυσκολία θα πιάσουν τη βάση.
Η συμμαχία με το κακό όμως δεν χρειάζεται νοημοσύνη.
Της αρκεί η υπακοή.

Ανώνυμος είπε...

afiste mas na xreokopisoume........ksesikothite ellines....prepei na xreokopisoume.....8a einai i litrosi mas