Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ – ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην οικονομία.
Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα διεκόπησαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Αιτία είναι η απαίτηση της τριμερούς επιτροπής για τη λήψη νέων μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα, που οδηγούν το έλλειμμα εκτός στόχου.


Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε συνεχές αδιέξοδο λόγω της ασκούμενης πολιτικής, ενώ το οικονομικό επιτελείο αναζητά 6 δις ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους!

Μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε και τηλεφωνική επαφή Παπανδρέου – Βενιζέλου, με τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για τις νέες απαιτήσεις της τρόικα.

Ο Γ. Παπανδρέου προέτρεψε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν δέχεται τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων, μεταθέτοντας το θέμα στην δικαιοδοσία της Ευρώπης σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Πηγή της τρόικας, μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δεν δεσμεύτηκε ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εγκριθεί. Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ μετέθεσε την συνεδρίασή του, στην οποία θα αποφάσιζε την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μετάθεση της συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οφείλεται στο ότι δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει ότι στο εξής η διαβούλευση θα γίνει σε επίπεδο Eurogroup.
Πηγη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E! Εκθεση Θεσσαλονικης ερχεται, να μην δειξει οτι εχει Δοντια, εστω μασσελα ρε αδερφε, ο ... ακατονομαστος (GAP= ΚΕΝΟΣ, ή ΧΑΩΔΗΣ αραγε;) Θα βγει μετα στην ΔΕΘ και απο μεγας ΕΠΙΚΥΨΙΑΣ θα μας το παιζει νταης και τσαμπουκας. Μου θυμιζει κατι σαν αυτο που λεγαμε πιτσιρικαδες. Χθεσινος π**στης σημερινος Κ*λ*μπαρας... Αηδιαστικος κι αυτος καιτο τετραπαχο alterego του ο... οικονομικης ξεφτυλας που θελει να γινει χαλιφης στην θεση του χαλιφη, ο Μπενυ Χιλ.

Ανώνυμος είπε...

FTIAXTO EINAI...KAI AYTO STO KOLPO.KSEROYN TI KANOYN ... LETE NA MHN EXOYN SXEDIO DINONTAS TOSA LEFTA