Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Α. Νταβούτογλου: «Μη διανοηθείτε να δοκιμάσετε την ισχύ της Τουρκίας»



ImageΝέες απειλές εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου εναντίον του Ισραήλ αλλά και κάθε άλλης ΄χωρας που θα τολμούσαν(!) να βοηθήσουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) στον αγώνα του για ανεξάρτητο Κουρδιστάν.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του από τη Βραζιλία Αντόνιο Πατριότα, ο Νταβούτογλου, ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι ....
«καταρχάς το Ισραήλ πρέπει όπως κάθε υπεύθυνη χώρα, να τηρήσει υπεύθυνη στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Το γεγονός ότι οι φήμες αυτές έχουν δημοσιευτεί και στον ισραηλινό Τύπο έχει δημιουργήσει αφενός την εντύπωση αυτή στην κοινή γνώμη και αφετέρου την ανάγκη να ερευνηθεί και να επιδειχθεί η αναγκαία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησής μας».
Ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του ΡΚΚ, έκανε λόγο όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για κάποια χώρα Χ. «Εάν το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το ΡΚΚ ως μέσον, πράγμα που στο παρελθόν υπήρξαν αυτοί που σκέφτηκαν και έπραξαν, (εννοώντας Ελλάδα και Συρία) αυτό δείχνει ότι τίθεται θέμα μάχης ισχύος με βάση της οργάνωση αυτής», σημείωσε και τόνισε ότι «το Ισραήλ ή κάποια χώρα Χ, όποιος και αν το κάνει, οπωσδήποτε θα πάρει απάντηση».
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πάντως ορθά κοφτά πως «Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας» ειδάλλως θα πάρει την απάντηση που του αρμόζει...
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό «το ΡΚΚ έχει εξελιχθεί σε μέσον αυτών που θέλουν να αποδυναμώσουν την Τουρκία». Αναφερόμενος στο Ισραήλ, δήλωσε ότι «δεν αντιλαμβάνεται τη δυναμική της μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην περιοχή και καταστρέφει με τα ίδια της τα χέρια τη κουλτούρα της συμβίωσης με άλλους λαούς».
«Εάν σκοτώνετε ανθρώπους στις ανοιχτές θάλασσες, αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεστε το διεθνές δίκαιο. Συνεπώς είναι αναπόφευκτη η απομόνωση του Ισραήλ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να μεταφέρει σε όλα τα διεθνή φόρα και στη βάση του διεθνούς δικαίου τη λανθασμένη αυτή στάση του Ισραήλ το οποίο θα απομονωθεί περισσότερο», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρε φορα με την οπισθεν εχουμε καλο λεβιε ταχυτητων κουμπαρε.

Ανώνυμος είπε...

κοντοπουτανε φαε φασολια και ελα να μας τα κλασεις!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΚΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

α ρε μογγολε ....που να 'ξερες τι σε περιμενει...

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΡΕ ΣΦΗΝΟΠΟΥΤΣΑ...
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟΣ...
ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΔΑΡΙΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

eiste oloi as ta na pane, koufiokefali kai kolopetinitses. Den mporo allo na diavazw sxoleia IQ radiQiou.....paretoume....eleios...

Ανώνυμος είπε...

Ο Νταβούτογλου πολυ ΕΖΕΛ βλεπει,ουτε να μας κλαση
τα Α-Ρ-Χ-Ι-Δ-Ι-Α δεν θελω τον βρωμιαρη κοιταξτε μια φατσα που μας απηλει ρε θα τρελαθω!!!!