Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τοιχογραφίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στην Ιερά Μονὴ Μεγάλου Μετεώρου


Αφιερώνεται σε πολλούς και διάφορους, που προσπαθούν να μας πείσουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ιδιαίτερα οι Ιερωμένοι καὶ μοναχοί μισούν τον Ελληνισμό και την κλασική αρχαιότητα. Οι τοιχογραφίες βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της....
Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου.

Εικονίζονται ο Σόλωνας, η Σίβυλλα, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης,
ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πλούταρχος και δίπλα τους ο Άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυρας του 2ου αιώνα μ.Χ. Αντίστοιχεςτοιχογραφίες υπάρουν σε ..πολλές Μονές του Αγίου Όρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθώς και σε Μονές στο νησάκι των Ιωαννίνων.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...








Από το Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό.

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/blog-post_8862.html#ixzz1XdtWcbKd

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.
ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.
ΤΙ ΦΘΗΝΟ ΑΛΩΘΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΗΛΘΕ.

Ανώνυμος είπε...

TO IDIO EINAI. H METABASH GIA THN DIAFYLAKSH THS POLITISITKHS KLHRONOMIAS.

Ανώνυμος είπε...

5:23 Το ποιος θα σωσει ποιον θα το δεις στην πορεια φιλε μου.

Ανώνυμος είπε...

όχι τέκνα μου,δε το κάνουν για πολιτισμικούς/κοινωνικούς λόγους...απλά θέλουν να ευχαριστήσουν αυτούς που τους χάρισαν τα φώτα για τη δημιουργία μίας νέας ψευτοθρησκείας,του χριστιανισμού.Γι'αυτό το κάνουν...πρέπει να παραδεκτούμε πως έχουν τουλάχιστον φιλότιμο...Γι'αυτό και γράφουν δίπλα σε κάθε φιλόσοφο,τη λέξη Ἕλλην και όχι απλά φιλόσοφος ή γενικά την ιδιότητά των.Κάποιοι "έξυπνοι",όμως,μπορεί να σκεφτούν πως αυτοί ήσαν οι πρώτοι...χριστιανοί(!),εξ ού και οι τοιχογραφίες...θα ήτο άλλη μίαν αποτυχημένη για αυτούς προσπάθεια.Συγγνώμη,η αλήθεια δεν είναι υποκειμενική·υπηρετεί πάντα το ορθόν...
Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να έχει μελετήσει και έχει νοήσει την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και έπειτα να ζωγραφίσει αυτην την γελοία τοιχογραφία-αγιογαφία. (την ειδα πριν 2 χρόνια από κοντά και μου ήρθε να ξεράσω)
Είναι σαν να μου λένε οτι ο Αλέξανδρος είναι σκοπιανός. Ακριβώς το ίδιο πράγμα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΩ!!

Οσο για τους ''έλληνες'' του π**τσου που τάχα δεν αναγνωρίζουν το Βυζάντιο, να πάνε να μετοικήσουν εκτός Ελλάδος, σε άλλο πλανήτη. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται περι ΟΥΦΟ.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ τι άποψη θα είχε αν ζούσε ο "αγιος" νικόλαος...

http://www.google.gr/imgres?q=%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9&um=1&hl=el&client=firefox-a&rls=org.mozilla:el:official&biw=1600&bih=736&tbm=isch&tbnid=Uk7JuHeCsoNf9M:&imgrefurl=http://blogs.sch.gr/tgiakoum/archives/tag/%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1&docid=ZzCQ9gnW97oIqM&w=473&h=386&ei=HCttTur2OsrUsgb3p8n5BA&zoom=1&iact=hc&vpx=366&vpy=239&dur=930&hovh=203&hovw=249&tx=123&ty=111&page=1&tbnh=133&tbnw=163&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:9,s:0

12:10 δεν μας είπες... Η γή είναι στρόγγυλη τελικά; χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Απαξιώ να μιλάω με μούτρα σαν εσένα. Είμαι υπερήφανος σαν έλληνας για κάθε περίοδο της Ιστορίας του λαού μου. Κι εσύ ακόμα είσαι απόγονος Βυζαντινού έλληνα κι αν ντρέπεσαι γι'αυτό, άλλαξε χώρα.

Η Γή είναι στρόγγυλη και το μυαλό σου επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε μου!
Ντρέπομαι που είμαι απόγονος Βυζαντινού Έλληνα αλλά δεν θα αλλάξω χώρα! Θα προσπαθήσω να αλλάξω την χώρα!
Μήπως είσαι υπερήφανος και για την παρούσα ιστορία του λαού σου που βιώνεις!
Είσαι περίφανος και για τις εμφύλιες σφαγές? Αυτό μου λες...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μήπως την περίοδο της ακμής της αρχαίας Ελλάδας ήταν όλα ίσια? Κι εκείνοι θα είχαν κάτι για να κλαίγονται. Δεν υπάρχει παραδεισένια χώρα, εποχή, καθεστώς, ας το χωνέψουμε.

Φυσικά και λυπάμαι για το χάλι το σημερινό. Κι εγώ θέλω να βελτιωθούν τα πράγματα, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την αγάπη μου για το Βυζάντιο.

Οι αμερικάνοι έσφαξαν τους μαύρους και τους ινδιανους, οι ευρωπαίοι έκαναν ιερές εξετάσεις κι εμείς είχαμε το Βυζάντιο. Μην κάνουμε τα στραβά μάτια. Δεν είναι κακό. We did it our way, που λένε και οι αμερικάνοι.

ellinonenosis είπε...

Αγαπητό Μπόγκ,

Είναι ανώφελο να προσπαθείς να δείξεις στους βλάκες εγκεφαλοπλυμένους εχθρούς του Χριστού οτι δήποτε έχει σχέση με το αντίθετο που πιστεύουν οι ίδιοι. Η προπαγάνδα των σιωνιστών και των μασώνων είναι ισχυρή. Δέν σώσουμε τα καμένα τους μυαλά. Γάμησέ τους στα απλά Ελληνικά. Αλλά άμα δούν το πώς ερμηνεύουν οι της αναγγένησης καλλιτέχνες την Ελληνική ιστορία, δέν θα πούν τα ίδια που λένε τώρα πολύ απλά γιατί έχουν μάθει οτι μόνο η ορθοδοξία είναι εχθρός του Ελληνισμού, παραβλέποντας πως οι παππικοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν το όλο θέμα. Γιά δείξτους το πώς έχουν ζωγραφίσει τον Αρχιμήδη όπως έχεις αναρτήσει στο άρθρο για τον κοχλία του και την ενεργειακή λύση που θα χρησιμοποιήσουν στην Αγγλία. Αλλά δέν καταλαβαίνει το καμένο τους μυαλό πως εκείνη την εποχή η βυζαντινοεικονογραφήσεις ήταν η "μόδα". Όπως υπάρχουν και ανα τους καιρούς αγγειογραφίες με κόκκινο ή άλλες με μαύρο χρώμα. Είναι η μόδα της κάθε περιόδου. Αλλά απο την στιγμή που έχουμε αποδείξεις οτι αυτά που τους έχουν δασκαλέψει είναι ψέματα δέν το σηκώνει το καμένο τους μυαλό. Γάμησέ τους τότε γιατί αρκετά έχουμε να ασχοληθούμε με την Πατρίδα μας και τα λαθροόρκ...θα ασχολούμαστε με καμένα μυαλά δέν λέει...