Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος: Έκκληση ΟΗΕ για ειρήνη στη διαφωνία για τις γεωτρήσεις



Σεπτέμβριος 16, 2011. (20:36)


Ο ΟΗΕ κάλεσε για ηρεμία μετά την απειλή που διατύπωσε νωρίτερα η Τουρκία προς την Κύπρο, καλώντας την να αναβάλλει τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο, ανέφερε, πριν από το λίγο, το AFP.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ....
φυσικοί πόροι, αν βρεθούν, θα γίνουν  επ’ ωφελεία όλων των Κυπρίων – Ελλήνων και Τούρκων- όπως προβλέπει το νομικό πλαίσιο της ομόσπονδης ενωμένης Κύπρου», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής των  Ηνωμένων Εθνών, Lisa Buhenhaym. Η δήλωση έγινε μετά  τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.


«Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση προς όλους που συμμετέχουν  στη σύγκρουση να επιλύσουν αυτό το ζήτημα ειρηνικά», πρόσθεσε.
Την Πέμπτη, η Τουρκία είχε απειλήσει  την  διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή κυβέρνηση, να μην πραγματοποιήσει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα του βορείου τμήματος της Κύπρου, όπως σχεδίαζε να κάνει.
Η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.


--
Πηγή: Агенция "Фокус"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΡΥΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ. ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕΙ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι, οι οποίοι ελέγχουν απόλυτα τόσο τη Γερμανία όσο και το Ισραήλ, θα γνωρίζουν τα συμβαίνοντα στις δύο πλευρές και θα μας "κουρδίζουν". Θα βάζουν την "εύθραυστη" Τουρκία να παίζει εκ του ασφαλούς σκληρά παιχνίδια πολέμου και απειλών εις βάρος της Ελλάδας. Εκ του ασφαλούς, γιατί θα ελέγχουν την αντίδραση της Ελλάδας, προκειμένου να μην απειλεί την Τουρκία. Γι' αυτόν τον λόγο οι Γερμανοί εκπαιδεύουν την ελληνική κοινωνία στην ανοχή απέναντι στις προσβολές. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν ανάγκη την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία.
Θα βάλουν τους Ισραηλινούς να παίζουν το γνωστό παιχνίδι του συμμάχου, το οποίο προκύπτει από μια κοινή έχθρα. "Φίλος" της Ελλάδας θα εμφανίζεται το Ισραήλ, όχι επειδή οι Έλληνες συμπαθούν τους φονιάδες της Γάζας, αλλά επειδή είναι "εχθρός" της Τουρκίας. Βάζουν την Τουρκία ν' αμφισβητεί "προφανή" δικαιώματα της Ελλάδα πάνω σε θέματα ΑΟΖ, μόνο και μόνο για να δώσουν στο Ισραήλ τη τζάμπα δυνατότητα είτε να προσφέρει "δώρα" σαν "φίλος" είτε να "υπερασπιστεί" δικαιώματα σαν "σύμμαχος" …Στρατηγικός σύμμαχος μεγάλων συμφερόντων.
Κάποια λοιπόν από τις επόμενες φορές, που θα κάνει "τσαμπουκάδες" η Τουρκία στο Αιγαίο, ας μην είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα. Κάποιοι Έλληνες πατριώτες μπορεί να χάσουν την "ψυχραιμία" τους και ν' ανοίξουν οι πόρτες του "τρελάδικου". Κάποιοι Έλληνες πατριώτες μπορεί να μην υπακούσουν στους δωσίλογους της Αθήνας, οι οποίοι παίρνουν εντολές από τους τοκογλύφους. Δεν μπορείς να προσβάλεις συνεχώς έναν ιστορικό λαό, επειδή αυτό κάνει συστηματικά και το γερμανόφωνο "αφεντικό" σου. Σε κάποια στιγμή, που δεν ξέρεις πότε θα είναι, μπορεί να την πατήσεις …και μάλιστα άσχημα. Στην κρίση των Ιμίων την Τουρκία την "έσωσαν" οι Αμερικανοί κι ανάγκασαν τους δωσίλογους Έλληνες να ταπεινώσουν την Ελλάδα και να "ευχαριστήσουν" τους Αμερικανούς ….Στην κυριολεξία άλλος "σώθηκε" και άλλος "ευχαρίστησε".


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


http://eamb-ydrohoos.blogspot.com